Egy közismert professzor könyvet írt arról, hogy mit árulnak el a halálközeli tapasztalatok az életről és azon túlról

Miután 50 évig tanulmányozta a halálközeli tapasztalatokat, Bruce Greyson professzor azt mondja, hogy még mindig nincs magyarázat az egyes e...


Miután 50 évig tanulmányozta a halálközeli tapasztalatokat, Bruce Greyson professzor azt mondja, hogy még mindig nincs magyarázat az egyes emberek által leírt erőteljes élményekre.

Greyson professzor a világ egyik vezető szakértőjének számít a halálközeli élmények terén. Társalapítója a Nemzetközi Halálközeli Tanulmányok Egyesületének is. Kutatásának eredményeit az "Utána: Egy orvos feltárja, mit árulnak el a halálközeli tapasztalatok az életről és azon túlról" című könyvében részletezi.

Annak ellenére, hogy "nagyon tudományos közegben" nőtt fel, és korábban soha nem kérdőjelezte meg a fizikai világot, Greyson professzor azon kezdett gondolkodni, hogy a halál valóban a véget jelenti-e, miután olyan betegekkel beszélt, akik halálközeli tapasztalatokat éltek át.

"Azt feltételeztem, hogy csak a fizikai világ létezik. Soha nem beszéltünk semmiről, sem spirituálisról, sem vallásról, egyszerűen nem volt a családunk része," - mondta. "Azt hittük, amikor meghalunk, akkor meghalunk, és ezzel vége. És ez rendben volt számunkra."

De az 1970-es években tapasztalatokat szerzett egy pszichiátriai pácienssel, ami arra késztette, hogy megkérdőjelezze mindazt, amit hitt.

Holly, egy fiatal nő túladagolással kísérelt meg öngyilkosságot, és még mindig eszméletlen volt, amikor Greyson először meglátogatta őt az ügyeleten pszichiátriai gyakornokként.

Képtelen volt felébreszteni őt, majd később a folyosóra ment, hogy szobatársával beszéljen a túladagolás körülményeiről. De amikor másnap reggel meglátogatta Hollyt, valami olyasmit mondott, ami sokkolta őt - hogy emlékezett Greysonra az előző éjszakáról.

"Valahogy megdöbbentem, mert azt hittem, hogy eszméletlen, ezért ezt mondtam neki, azt mondtam: 'Azt hittem, hogy aludt, amikor tegnap este láttam. Azt hittem, hogy nem láthat'".

"És akkor kinyitotta a szemét, rám nézett és azt mondta: 'Nem a szobámban, láttam, ahogy a szobatársammal beszél.' Ennek számomra semmi értelme nem volt, nem tudtam elképzelni, hogyan lehetséges ez."

"Beszélt nekem a szobatársával folytatott beszélgetésemről - hogy mit viseltünk, hol ültünk, a kérdésekre, amelyeket feltettem neki és a szobatársa erre válaszolt, és egyáltalán nem tudtam, mit kezdjek ezzel."

Greyson egy ideig nemt tudott mit kezdeni zavartságával, ezért néhány évig nem vett róla tudomást. Öt évvel később, 1975-ben, Raymond Moody megírta az "Élet az élet után" című könyvet, amelyben megalkotta a "halálközeli élmény" kifejezést.

"Ez volt az első sejtésem, miszerint amit Holly mondott nekem, nem egy pszichiátriai beteg egyik eseménye, hanem egy sokkal nagyobb jelenség része volt, amelyről emberek milliói beszéltek az egész világon."

Noha a halálközeli élmények egyenként különböznek, számos közös vonást tartalmaznak - például a gyakran emlegetett "fényalagutat".

Míg egyes tudósok az agy oxigénhiányával próbálták megmagyarázni a "fényalagút" jelenségét, Greyson szerint ez nem volt igaz - az oxigénhiányban tapasztalt alagútlátás nem ugyanaz, mint egy tényleges alagút.

"A halálközeli élmény során látja az alagutat, és azt is, hogy mi van kívül az alagút körül. Tehát nem úgy, mintha a periférikus területe elsötétedne, egyáltalán nem. És az emberek gyakran leírják az alagút szerkezetét, és ez nem csak egy fénykúp."

A legjobban az érdekelte, hogy az elme látszólag akkor is képes működni, amikor az agy már nem képes rá.

"Szélsőséges esetekben, amikor az agy teljesen oxigénhiányos, amikor szívmegállás áll fenn, úgy tűnik, hogy az elme az agy nélkül is jól működik."

"Valójában azok az emberek, akik halálközeli tapasztalatokat írnak le, a legélénkebb, legvilágosabb gondolkodásmóddal bírnak, és élénk az érzékelésük. És erre nincs magyarázatunk."

Hasonló tapasztalatokat dokumentáltak a pszichedelikus szerek felhasználói esetében, és Greyson szerint az agy ilyenkor valójában ugyanúgy viselkedik, mint a halálközeli élmények során. Míg a tudósok korábban úgy vélték, hogy a pszichedelikus gyógyszerek az agy stimulálásával és az aktivitás növelésével működnek, kiderült, hogy ez nem így van.

"Az elmúlt évtized idegi képalkotása megmutatta, hogy amikor az embereknek ilyen misztikus tapasztalataik vannak a pszichés drogokkal kapcsolatban, valójában csökkent az agy aktivitása."

"Tehát ez megint olyan, mint a halálközeli élmény, minél kevesebb az agytevékenység, annál élénkebbnek tűnik a tapasztalat - ami megint egy paradoxon, amelyet nem tudunk megmagyarázni."

Továbbá a halálközeli tapasztalatok meglepő módon képesek megváltoztatni az emberek életét - Greyson szerint sokan a halál széléről visszatérve másként viselkednek.


Az egyik férfi, akivel beszélt, Steve Price egy "zaklató személyiség volt, aki mindig tengerészgyalogos akart lenni". Elérte ezt a célt, és Vietnamba küldték, ahol mellkasba lőtték. A műtét során boldog halálközeli élményben volt része, és átalakultan tért vissza belőle.

"Miután rehabilitálták, visszaküldték Vietnamba, és megállapította, hogy képtelen lőni a puskájával. Attól a gondolattól, hogy ezzel másnak árt, irtózat fogta el. Így végül el kellett hagynia a tengerészgyalogságot és visszatért az Egyesült Államokba, ahol orvostechnikusnak tanult."

Ez egyfajta átalakító tapasztalat, amelyről Greyson sokszor hallott olyan rendőröktől, akik már nem tudtak lőni, vagy üzletemberektől, akik együttérzőbb személyiségként tértek vissza.

Bár sok halálközeli tapasztalat spirituális jellegű, nem feltétlenül igazodik a földi vallástanításhoz.

"Sokan azt mondják: 'Mennynek fogom hívni, hogy tudja, miről beszélek, de nem az a menny volt, amelyről tanítottak a templomban, de nem tudom, hogy hívhatnám,'" - mondta Greyson.

"Ez nem az az Isten volt, akiről a templomban tanítottak, sokkal nagyobb volt ennél, de én az Isten szót fogom használni, így durva elképzelése lehet arról, hogy miről beszélek."

És sokan azt is mondják, hogy az élmény után már nem félnek a haláltól, amit Greyson "rendkívül biztatónak" nevezett.

"Hajlamos vagyok most azt gondolni, hogy ez még nem a vég, az összes tanúvallomás alapján, amelyet több ezer embertől hallottam. A halál nem a vég, és ennél sokkal fontosabb, hogy azt mondják, ami a halál után történik, attól nincs miért félni."

"Nagyon élveztem megismerni ezeket az embereket, akik annyira rajonganak a tapasztaltakért, és nagyon ragályos szeretetet sugároznak. És azt hiszem, ha elég sokáig vagyunk ilyen emberek közelében, nem tehetünk mást, mint hogy merítünk ebből az érzésből, hogy ebben mindannyian együtt vagyunk, és hogy valóban van értelme együttérzően bánni az emberekkel."

Az, hogy lesz-e valaha magyarázatunk ezekre a tapasztalatokra, egészen más kérdés.

"Materialista szkeptikusként nőttem fel, és azt hiszem, a szívemben legbelül még mindig az vagyok," - mondta Greyson.

"Nem tudok erre anyagias magyarázatot kitalálni, ezért hajlamos vagyok azt gondolni, hogy nincs ilyenünk, de ez nem azt jelenti, hogy soha nem találunk ilyet. Csak nem gondolom, hogy nagyon valószínű ezen a ponton." (1)

(1) - https://www.rnz.co.nz/national/program
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,143,agy,371,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,92,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,52,állatvilág,625,allergia,14,álmatlanság,3,álom,60,alumínium,7,alvajárás,1,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,10,Amerika,1555,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,473,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,96,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,4,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,9,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,97,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,203,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,51,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,45,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,2,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,99,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,88,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,154,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,309,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,10,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,31,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,68,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,37,DNS,335,dogonok,1,dohányzás,19,dokumentumfilm,1114,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,65,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,816,éghajlat,187,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,87,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,111,elektromos autó,147,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,216,élet a halál után,168,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,77,elmezavar,5,Elon Musk,58,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,8,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,37,északi fény,2,Északi-sark,19,Észtország,10,étel,208,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,291,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,113,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,88,Facebook,4,fájdalom,34,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,54,feldolgozott étel,26,félelem,118,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,361,filozófia,5,Finnország,37,fizika,113,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folklór,1,folyadékmembrán,1,folyó,2,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,főemlős,1,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,805,földrengés,101,Fönícia,1,Franciaország,207,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,25,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,80,gáz,23,genetika,242,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,geológia,1,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,153,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,29,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,71,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,263,gyermekmunka,2,gyógyítás,350,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,480,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,4,hajóroncs,32,hajszín,4,halak,2,halál,127,halálközeli élmény,52,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,35,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,12,hírek,1739,hírszerzés,3,hit,20,Hold,284,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,horror,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,8,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,93,idegen lény,427,idegen technológia,319,idegsejt,11,idézet,3,idő,62,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,54,időjárási fegyver,16,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,3,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,60,Isten,185,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,165,James Tyberonn,1,Japán,281,járvány,355,játék,8,jég,66,jéghegy,2,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,16,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,134,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,2,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,99,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,71,kiméra,3,Kína,655,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,15,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,47,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,109,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,244,környezetvédelem,203,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,282,közösség,4,kráter,12,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,10,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,170,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,58,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,131,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,57,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,logika,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,26,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,51,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,11,Mandela effektus,4,manipuláció,14,manó,1,Marokkó,5,Mars,225,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,22,mátrix,11,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,135,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,43,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,252,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,meteorológia,1,Mexikó,148,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,97,munka,30,mutáció,12,műanyag,96,műhold,100,műtét,5,művészet,211,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,412,NATO,65,Nazca-kultúra,3,Nazca-vonalak,16,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,351,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,283,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,59,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,98,okkultizmus,5,okostelefon,42,okosszemüveg,1,oktatás,65,olaj,65,olajfüggőség,31,Olaszország,200,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,29,Orionidák,1,Oroszország,757,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,35,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,7,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,462,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,4,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,35,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,2,Peru,101,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,126,placebo,1,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,5,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichedelikum,1,pszichiátria,8,pszichikai erő,15,pszichokinézis,7,pszichológia,81,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,3,reaktor,2,recept,1,régészet,997,reiki,1,reinkarnáció,37,rejtélyek,730,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,36,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,88,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,53,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,19,sötét energia,6,Spanyolország,112,spiritualitás,384,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,17,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,46,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,182,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,63,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,57,Szicília,4,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,2,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,4,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,188,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tánc,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,Tasmánia,1,távolbalátás,32,technológia,1371,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,50,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,27,tengervíz,252,teremtés,44,terhesség,5,téridő,21,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,477,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,101,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,124,történelem,1246,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,129,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,30,tudatosság,797,tudomány,1273,túlnépesedés,9,túlvilág,156,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,924,UFO felfedés,109,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,412,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11333,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,66,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,261,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,46,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,689,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,239,űrutazás,173,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,273,valóság,52,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,47,vércsoport,6,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10119,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,381,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,62,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Egy közismert professzor könyvet írt arról, hogy mit árulnak el a halálközeli tapasztalatok az életről és azon túlról
Egy közismert professzor könyvet írt arról, hogy mit árulnak el a halálközeli tapasztalatok az életről és azon túlról
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibehJBVCbxDZ4DI35WbSGO6ZHVJxU7p4PXBoTWb_5OGsbHhtmJdOifvkFC3KaQQHE2PcR32b6LjhdgR27dIpjP_YSvfNDBoQK-R5e4f_spn-ehwpGeh8gWvfd-nSkyTLBXqL_0fbvTJes/s16000/%25C3%25A9let-a-hal%25C3%25A1l-ut%25C3%25A1n-hal%25C3%25A1lk%25C3%25B6zeli-tapasztalat-%25C3%25A9lm%25C3%25A9ny-t%25C3%25BAlvil%25C3%25A1g-mennyorsz%25C3%25A1g-isten-agy-l%25C3%25A9lek-spiritu%25C3%25A1lis-video-k%25C3%25B6nyv-2021--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibehJBVCbxDZ4DI35WbSGO6ZHVJxU7p4PXBoTWb_5OGsbHhtmJdOifvkFC3KaQQHE2PcR32b6LjhdgR27dIpjP_YSvfNDBoQK-R5e4f_spn-ehwpGeh8gWvfd-nSkyTLBXqL_0fbvTJes/s72-c/%25C3%25A9let-a-hal%25C3%25A1l-ut%25C3%25A1n-hal%25C3%25A1lk%25C3%25B6zeli-tapasztalat-%25C3%25A9lm%25C3%25A9ny-t%25C3%25BAlvil%25C3%25A1g-mennyorsz%25C3%25A1g-isten-agy-l%25C3%25A9lek-spiritu%25C3%25A1lis-video-k%25C3%25B6nyv-2021--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/07/egy-kozismert-professzor-konyvet-irt.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/07/egy-kozismert-professzor-konyvet-irt.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy