Lengyelország akár 13,5 millió dollárral is büntetheti a technológiai óriásokat minden alkalommal, valahányszor cenzúrázzák a törvényes szólásszabadságot

Ami alkalmi cenzúrával kezdődött, amikor Donald Trump 2017-ben átvette az elnöki tisztséget, azóta egy drákói rémálommá vált, amelyben ember...


Ami alkalmi cenzúrával kezdődött, amikor Donald Trump 2017-ben átvette az elnöki tisztséget, azóta egy drákói rémálommá vált, amelyben emberek milliói találták magukat hang nélkül az online térben. A nagy tech- és közösségi médiavállalatok cenzorainak köszönhetően teljesen békés politikai nézeteket törölnek a mainstream beszélgetésből.

Ha valakinek van egy kis sütnivalója, az tudja, hogy a cenzúra nem akadályozza meg a gondolatok és vélemények terjedését. A rossz ötleteket viták során kell legyőzni a nyilvános színtéren.

Amikor betiltják őket, akkor nemcsak megakadályozzák, hogy a nyilvános arénában vereséget szenvedjenek, hanem hitelt ad azoknak, akik pártolják őket. Ezek a technológiai óriások tudják ezt, ami még aggasztóbbá teszi a közelmúltban tett erőfeszítéseiket a nagyobb cenzúra iránt.

A Capitolium ostromára adott válasz a nagy techcégek és a kormányzat részéről kétségtelenül sokkal rosszabbá tette a helyzetet, ezáltal lehetővé téve, hogy a nemzetbiztonság jegyében még drákóibb intézkedéseket hajtsanak végre. Az amerikaiak többsége elfogadja ezeket az intézkedéseket a "biztonságuk" nevében.

Noha az Egyesült Államokban ez a helyzet, Európában Lengyelország mutat példát azzal, hogy igyekszik útját állni a cenzúrának.

2021. február 1-jén a lengyel igazságügyi minisztérium törvénytervezetet adott ki a szólás és a közösségi média szabadságáról. A jogszabályt eredetileg tavaly decemberben javasolták, de januárban gyorsan aktuálissá vált, miután ezek a technológiai óriások kitiltották az Egyesült Államok elnökét, amit a lengyel kormány cenzúrának minősített.

Mivel a szólásszabadság és a politikai vita minden szabad társadalom sarokköve, a lengyel igazságügyi miniszter lépéseket tett annak biztosítására, hogy a közösségi média társaságok ne fojthassák el. A javasolt jogszabály egy szólásszabadság tanács kinevezését javasolja, amelynek feladata annak biztosítása, hogy a nagy techcégek ne törölhessék a törvényes beszédet következmények nélkül az internetről. (1)


A National Law Review szerint a törvényjavaslat a következőket tartalmazza:

"A törvénytervezet azt is előírja, hogy ha egy weboldal letilt egy fiókot vagy töröl egy bizonyos bejegyzést, annak ellenére, hogy annak tartalma nem sérti a lengyel jogszabályokat, a felhasználó panaszt nyújthat be a szolgáltatónál. A szolgáltatónak meg kell erősítenie, hogy a panasz beérkezett, majd 48 órája lesz a megfontolására. Ha a szolgáltató elutasítja a panaszt, a felhasználó fellebbezhet a határozat ellen a Szólásszabadság Tanácsa előtt, amely hét napon belül megvizsgálja a fellebbezést. A tanács előtti eljárásokat elektronikus úton folytatnák le, a folyamat felgyorsítása és a költségek minimalizálása érdekében. A tanács zárt ülésen fog eljárni. Nem fog tanúvallomásokat, feleket, szakértői véleményeket és szemrevételezéseket vizsgálni, és a tanácskozás előtti bizonyítási eljárás a felek (a felhasználó és a szolgáltató, az országbeli képviselője által képviselt) által benyújtott bizonyítékokra vagy információkra korlátozódik, melyeket a tanács már ismer."

"Ha a tanács megalapozottnak ítéli meg a fellebbezést, elrendelheti a weboldalon a letiltott tartalom vagy fiók azonnali helyreállítását. Ezt követően, miután megkapta az utasítást, a szolgáltatónak legfeljebb 24 órája lesz a teljesítésére. A tanács végzésének be nem tartása akár 50 000 000 zloty (azaz 11 000 000 euró vagy 13 500 000 amerikai dollár) közigazgatási bírsággal járhat. Az ilyen magas pénzügyi büntetések megakadályozhatják, hogy a közösségi hálózati szolgáltatások rendszergazdái eltávolítsák a tartalmat, még ha az egyértelműen káros is, attól tartva, az ilyen tartalom jogszerűségével kapcsolatos vitáktól való félelem miatt."

"Ezenkívül a szolgáltató akkor sem tudja korlátozni a hozzáférést a tanács által már vizsgált tartalomhoz, ha a körülmények később megváltoznak, és a bejegyzés végül is jogellenesnek bizonyul. A tanács döntése végleges lesz, és az új testület csak az általa nyilvánvalónak ítélt tények megjelölésére, valamint a meghozott döntés jogalapját képező jogi rendelkezések idézésére korlátozhatja indokolását, amelyek megfosztják a szolgáltatót a közigazgatási bírósághoz való fellebbezés jogától." (2)



Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter rámutat, hogy mivel a legtöbb politikai diskurzus és vita online zajlik, az internetes technológiai óriások önkényes cenzúrája sérti az emberek szabadságait.

"Az ideológiai cenzúra tendenciáinak áldozatai gyakran a Lengyelországban működő különféle csoportok képviselői, akiknek tartalmát eltávolítják vagy blokkolják, csak azért, mert véleményt nyilvánítanak és olyan értékekre hivatkoznak, amelyek a közösségek szempontjából elfogadhatatlanok... ami erőteljesebb befolyást jelent a közösségi média működésében," - jelentette ki Ziobro.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem könnyű téma," - folytatta.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy az interneten garanciakeretnek kell lennie mindenki számára, aki úgy érzi, hogy megrágalmazták a különféle tartalmak korlátozásának szférájában, amely negatív hatást gyakorolhat más emberek szabadságára," - mondta.

"De olyan eszközöket szeretnénk javasolni, amelyek lehetővé teszik mind az egyik, mind a másik fél számára egy olyan testület igénybevételét, amely képes lesz eldönteni, hogy az ilyen közösségi médiafiókban megjelenő tartalom valóban sérti-e a személyes jogokat, függetlenül attól, hogy meg lehet-e szüntetni, vagy van-e cenzúra."


Míg a magánvállalkozások és az egyesülési szabadság szószólói gyorsan azt állítják, hogy "a Facebook és a Twitter magáncégek, és kitilthatják, akit akarnak," fontos mindenkit emlékeztetni arra, hogy ez nem igaz állítás.

2018-ban a Facebook bejelentette, hogy együttműködik a kormány által finanszírozott Atlanti Tanács Digital Forensic Research Lab néven ismert ágával, amely a közösségi média behemótot "valós idejű betekintéssel és frissítésekkel segítette a feltörekvő fenyegetések és dezinformációs kampányok kezelése érdekében a világ minden táján."

Az Atlanti Tanács az a csoport, amelyet a NATO a háborúk promótálására és az Oroszország iránti gyűlölet elősegítésére használ, ami viszont lehetővé teszi számukra, hogy továbbra is igazolják magukat. Olyan fegyvergyártók finanszírozzák, mint a Raytheon, a Lockheed Martin és a Boeing. Olyan milliárdos oligarchák finanszírozzák, mint az ukrán Viktor Pincsuk és a szaúdi milliárdos, Bahaa Hariri.

A lista folytatódik, és az a tény, hogy finanszírozásukat az Egyesült Államok, az amerikai hadsereg és a légierő adja, közvetlenül tagadja a partnerség "privát" aspektusát. (3)

A "agytröszt" partnerséget kötött a Facebookkal annak eldöntésére, hogy kit cenzúráznak, melyet közvetlenül finanszíroz több állami szereplő - köztük az Egyesült Államok -, ami semmissé tesz minden állítást, miszerint a Facebook teljesen "magánszereplő".

Az Atlanti Tanács hatalmas befolyást gyakorol a mainstream médiára is, ezért, amikor ezt a partnerséget meghirdették, a mainstream sajtóban senki sem emelte utalt rá orwelli gondolatként. Ehelyett olyan címlapokat adtak ki, mint "az amerikai agytröszt apró laboratóriuma segíti a Facebookot a közösségi média hamis hírek elleni harcában (Reuters)" (4) és a "Facebook partnerséget kötött az Atlanti Tanáccsal a választások biztonságának javítása érdekében (The Hill)," (5) ami azt jelenti, hogy egy NATO propaganda kar cenzúrázza az amerikaiak által a Facebookon látott információkat.

Ezen okok miatt rendkívül fontos Lengyelországnak ezen lépése. Remélhetőleg ez egy szélesebb vitához vezet a szólásszabadság elidegeníthetetlen jogáról nemcsak az utcán, hanem a digitális világban is. (6)

(1) - https://www.gov.pl/attachment/5a0
(2) - https://www.natlawreview.com/arti
(3) - https://www.atlanticcouncil.org/sup
(4) - https://www.reuters.com/article/us-
(5) - https://thehill.com/policy/technolog
(6) - https://thefreethoughtproject.com/po
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,141,agy,366,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,91,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,50,állatvilág,619,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1548,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,201,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,50,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,86,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,152,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,307,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,67,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,36,DNS,330,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,813,éghajlat,184,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,86,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,109,elektromos autó,145,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,213,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,36,északi fény,2,Északi-sark,17,Észtország,10,étel,205,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,290,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,25,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,800,földrengés,100,Fönícia,1,Franciaország,204,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,149,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,70,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,477,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,3,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,11,hírek,1730,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,92,idegen lény,423,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,2,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,164,James Tyberonn,1,Japán,279,járvány,355,játék,8,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,131,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,651,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,46,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,107,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,280,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,166,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,130,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,134,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,249,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,96,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,100,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,410,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,349,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,281,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,97,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,755,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,458,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,1,Peru,99,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,2,reaktor,2,recept,1,régészet,980,reiki,1,reinkarnáció,36,rejtélyek,723,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,52,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,381,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,181,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,távolbalátás,31,technológia,1366,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,249,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,471,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,123,történelem,1225,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,126,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,796,tudomány,1257,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,919,UFO felfedés,107,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,410,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11247,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,685,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,170,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,270,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,45,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10037,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,380,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Lengyelország akár 13,5 millió dollárral is büntetheti a technológiai óriásokat minden alkalommal, valahányszor cenzúrázzák a törvényes szólásszabadságot
Lengyelország akár 13,5 millió dollárral is büntetheti a technológiai óriásokat minden alkalommal, valahányszor cenzúrázzák a törvényes szólásszabadságot
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBcCRB0C3MivL1kIXPFiqEwIO0HyNNuUfc8CcphUw0J8t91QdH1kAZ9xh2583bsKi4tHcRY24eY99m3X48ZVCqCqyWJuQKUQpdYuHPTSvlHKdlRxe0Vuk4S0DX8N_C6vlBQuoCr8sQGig/s16000/technol%25C3%25B3giai-v%25C3%25A1llalat-k%25C3%25B6z%25C3%25B6ss%25C3%25A9gi-m%25C3%25A9dia-cenz%25C3%25BAra-sz%25C3%25B3l%25C3%25A1sszabads%25C3%25A1g-lengyelorsz%25C3%25A1g-video-t%25C3%25B6rv%25C3%25A9ny-2021--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBcCRB0C3MivL1kIXPFiqEwIO0HyNNuUfc8CcphUw0J8t91QdH1kAZ9xh2583bsKi4tHcRY24eY99m3X48ZVCqCqyWJuQKUQpdYuHPTSvlHKdlRxe0Vuk4S0DX8N_C6vlBQuoCr8sQGig/s72-c/technol%25C3%25B3giai-v%25C3%25A1llalat-k%25C3%25B6z%25C3%25B6ss%25C3%25A9gi-m%25C3%25A9dia-cenz%25C3%25BAra-sz%25C3%25B3l%25C3%25A1sszabads%25C3%25A1g-lengyelorsz%25C3%25A1g-video-t%25C3%25B6rv%25C3%25A9ny-2021--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/03/lengyelorszag-akar-135-millio-dollarral.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/03/lengyelorszag-akar-135-millio-dollarral.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy