7 egészséges ok, hogy miért együnk több fokhagymát

Akár szereti az ember a fokhagymát, akár nem bírja az erős szagát, nem tagadható, hogy számtalan egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása. Sz...


Akár szereti az ember a fokhagymát, akár nem bírja az erős szagát, nem tagadható, hogy számtalan egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása.

Számtalan tanulmány született, melyek dokumentálják a fokhagyma hatékonyságát 183 betegség esetében, kezdve a daganattól a stroke-ig, a fertőzéstől az érelmeszesedésig, a cukorbetegségtől az ólommérgezésig. Továbbá a fokhagyma 57 farmakológiai hatását is bizonyították a szervezetben.

Ime hét bizonyítottan megalapozott ok, hogy miért érdemes minden nap fokhagymát fogyasztanunk.

A fokhagyma 50%-kal csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát

A fokhagyma csökkenti a kockázati tényezők sokaságát, amelyek szívrohamhoz vagy szélütéshez vezethetnek. Kimutatták, hogy befolyásolja az érelmeszesedést, a triglicerideket, a vérnyomást, a vérlemezke-aggregációt és a plazma viszkozitását. A Penn State kutatói megjegyezték, hogy a tanulmányok összekapcsolják a fokhagyma fogyasztását a szívproblémák 38%-kal csökkent kockázatával.

Egy prospektív, négyéves németországi klinikai vizsgálat során a kutatók megállapították, hogy mivel a fokhagymának nagyon sok hatása van a szervezetre, ez az infarktus (szívroham) és a stroke relatív kardiovaszkuláris kockázatának több mint 50%-os csökkenését eredményezte.

A fokhagyma lassítja az érelmeszesedést

Tanulmányok szerint a fokhagyma gátolja az arterioszklerotikus plakk képződését. A UCLA kutatói egy placebo-kontrollos, kettős-vak, randomizált vizsgálatot végeztek 65, a szívbetegség kockázatának kitett emberrel.

Minden nap egy placebo vagy egy olyan kapszulát kaptak, amely fokhagymakivonatot (250 mg), valamint B12-vitamint (100 mikrogramm), folsavat (300 mikrogramm), B6-vitamint (12,5 mg) és l-arginin aminosavat ( 100 mg) tartalmazott.

Megmérték a koszorúérben lévő meszesedés mértékét a vizsgálat elején és a végén. Egy év elteltével a koszorúér meszesedésének progressziója jelentősen csökkent a fokhagymát és egyéb kiegészítőket szedő csoportnál.

És a fent idézett 4 éves németországi klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy a naponta bevett fokhagymapor akár 18%-kal csökkentette az érelmeszesedés mértékét.


A fokhagyma megvédi a szívet a meszesedéstől

Az International Journal Cardiology folyóiratban megjelent tanulmány azt mutatja, hogy az érlelt fokhagymakivonat segít megváltoztatni a szívizom körüli barna zsír és fehér zsír arányát. A barna zsír a zsírszövet aktívabb formája, és hőt vagy energiát termel. A fehér zsír tárolásra szolgál és inaktív. A szívizmot körülvevő fehér zsír szorosan összefügg a koszorúér meszesedésével.

A vizsgálat 60 alanyt randomizált, akik napi placebót vagy kiegészítést kaptak, amelyek 250 mg fokhagymakivonatot, 100 mikrogramm B12-vitamint, 300 mikrogramm folsavat, 12,5 mg B6-vitamint és 100 mg l-arginin tartalmaztak.

Egy év után a koszorúér kalcium progressziójának kockázata szignifikánsan alacsonyabb volt a kiegészítő csoportban, mint a placebo csoport esetében. A kutatók a szívizom körüli hasznos barna zsír növekedését is megállapították. Minél több barna zsír van a szív körül, annál kisebb a meszesedés kockázata.

A UCLA által végzett másik randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat azt kutatta, hogy az érlelt fokhagymakivonat milyen hatással van azokra a betegekre, akik sztatin gyógyszereket szednek. Egy évig a betegek placebót vagy 4 ml fokhagymakivonatot vettek be. Az év végén a koszorúér-meszesedés mértéke háromszor lassabb volt azoknál, akik a fokhagymakivonatot szedték. A szerzők szerint "a fokhagyma hasznosnak bizonyulhat azoknak a betegeknek, akiknek nagy a kockázata a jövőbeli kardiovaszkuláris eseményekre".

A fokhagyma a gyógyszereknél is jobban csökkenti a vérnyomást

A Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences című úttörő tanulmánya összehasonlította a fokhagymatablettákat a vérnyomáscsökkentő atenolollal és egy placebóval. Megállapította, hogy a fokhagyma 300 és 1500 mg közötti napi dózisban jelentősen csökkentette a szisztolés és a diasztolés vérnyomást magas vérnyomásban szenvedő betegeknél az atenolollal és a placebóval összehasonlítva.

Hogyan csökkenti a fokhagyma a vérnyomást? A fokhagymában található kénvegyületek bejutnak a vörösvérsejtekbe, és hidrogén-szulfiddá alakulnak, amely tágítja az ereket. Ez segít fokozni a véráramlást és csökkenteni a vérnyomást.

Egy másik tanulmányban kínai kutatók 125 stroke-os beteget toboroztak, és megkérdezték tőlük, hogy milyen gyakran esznek fokhagymát. A csoport átlagos fokhagymabevitele napi 2,9 gramm volt. Ezután ultrahangvizsgálattal mérték az artériás véráramlást.

A kutatók azt találták, hogy pontosan meg tudják jósolni a véráramlást a fokhagyma mennyisége alapján, amelyet a betegek jelentettek. A kevesebb fokhagymát fogyasztó betegek keringése gyengébb volt. Azoknak, akik többet ettek, jobb volt a keringésük.


A fokhagyma küzd a fertőzés ellen

A fokhagyma erős antibakteriális hatással bír, és életmentő válasz lehet a több gyógyszerre rezisztens baktériumok növekvő problémájára. Tanulmányok bizonyítják, hogy a fokhagyma legalább 13 fertőzésfajtát képes megölni - mind bakteriális, mind vírusos.

Egy tanulmány a fokhagymát hasonlította össze a metronidazol antibiotikummal hüvelyi fertőzések kezelésében. A vizsgálatban résztvevő nők minden nap kaptak két 500 mg-os fokhagymatablettát vagy két 250 mg-os metronidazol adagot. Hét nap elteltével a fokhagyma 70%-kal csökkentette az aktív fertőzést, szemben a gyógyszer 48%-ával. A fokhagymának viszont nem voltak mellékhatásai, így messze biztonságosabb. A metronidazol valószínű karcinogén, sokféle mellékhatással, beleértve az émelygést, hasmenést, hányást, fejfájást, szédülést és hasi fájdalmat.

A fokhagyma megakadályozza a megfázást

Az ausztráliai Cochrane Collaboration egy olyan tanulmányt dokumentált, amelyben a fokhagyma több mint 50 százalékkal csökkentette a megfázás előfordulását. A kutatók 146 embernek adtak placebót vagy fokhagymás kiegészítést - standardizálva 180 milligramm allicinre. Az allicin az a vegyület, amely csípős illatot kölcsönöz a fokhagymának.

12 hét után a placebo-csoportban 65 megfázás, míg a fokhagymás csoportban csak 24 volt. Ezenkívül a placebo csoportban összesen 366 beteg nap volt, szemben a fokhagymás csoporttal, amelynek csak 111 volt. Más szavakkal, a placebo csoportban több mint háromszorosára nőtt a betegnapok száma, mint a fokhagymás csoportban.

A fokhagyma csökkentheti a megfázás tüneteinek súlyosságát is. A Clinical Nutrition folyóiratban megjelent, randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 120 embernek placebót vagy 2,5 gramm fokhagymakivonat kiegészítőt adtak naponta. Hat hónap alatt a fokhagyma fogyasztó csoportban 58 százalékkal kevesebb megfázás fordult elő, és 61 százalékkal kevesebb napot szenvedtek a megfázástól. Ezenkívül a fokhagymacsoportnak 21 százalékkal kevesebb tünete volt, amikor megfáztak.


A fokhagyma megveri a kelátképző gyógyszereket az ólom méregtelenítés esetében

A fokhagyma természetesen csökkenti az ólom vér- és szövetkoncentrációját. És ugyanolyan hatékony, mint egy közönséges kelátképző gyógyszer. A Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology folyóiratban megjelent tanulmány összehasonlította a fokhagymát a d-penicillamin néven ismert kelátképző gyógyszerrel.

A kutatók egy autó akkumulátorgyár 117 dolgozójának vérében mértek ólomkoncentrációt. Ezután a munkavállalókat véletlenszerűen kijelölték, hogy vagy fokhagymát (1,2 milligramm allicint körülbelül 1000 mg fokhagymakivonatból, napi háromszor) vagy d-penicillamint (250 mg, naponta háromszor) szedjenek.

Négy hét elteltével mind a gyógyszer, mind a fokhagyma jelentősen, ugyanannyival csökkentette a vér ólomkoncentrációját. De a fokhagyma a klinikai tüneteket is javította, míg a gyógyszer nem. A fokhagyma jelentősen csökkentette az ingerlékenységet, a fejfájást, a mély ínreflexet és a szisztolés vérnyomást. A gyógyszernek viszont súlyos mellékhatásai voltak.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "A fokhagyma klinikailag biztonságosabbnak tűnik, és ugyanolyan hatékony, mint a d-penicillamin. Ezért a fokhagyma ajánlható enyhe vagy közepesen súlyos ólommérgezés kezelésére."

A fokhagyma ismételten és bizonyítottan biztonságos és hatékony. Sok tanulmány tesztelte a fokhagymaolajat, -port vagy az érlelt fokhagymakivonatokat. De a friss egész fokhagyma evés és főzés nagyszerű módja annak, hogy napi előnyökhöz jussunk.

Frissen zúzott vagy apróra vágott fokhagymát adhatunk a levesekhez, pörköltekhez, szószokhoz, öntetekhez és zöldségekhez. De hagyjuk, hogy a fokhagyma néhány percig pihenjen, miután összetörtük vagy felaprítottuk. Ez lehetővé teszi az allicin teljes kifejlődését. A fokhagyma melegítése vagy sav hozzáadása (például citromlé vagy ecet) azonnal megöli a sok hasznos vegyületet. (1)

(1) - https://www.greenmedinfo.com/blog/7
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,143,agy,366,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,92,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,51,állatvilág,622,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvajárás,1,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1552,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,202,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,51,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,87,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,154,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,308,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,68,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,37,DNS,332,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,65,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,814,éghajlat,186,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,87,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,110,elektromos autó,146,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,216,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,7,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,36,északi fény,2,Északi-sark,18,Észtország,10,étel,208,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,291,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,113,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,34,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,54,feldolgozott étel,26,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,2,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,főemlős,1,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,803,földrengés,101,Fönícia,1,Franciaország,206,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,geológia,1,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,152,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,70,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,478,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,4,hajóroncs,30,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,12,hírek,1734,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,93,idegen lény,425,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,3,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,165,James Tyberonn,1,Japán,280,járvány,355,játék,8,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,132,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,2,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,654,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,47,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,108,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,281,közösség,4,kráter,12,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,168,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,131,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,5,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,135,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,250,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,97,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,100,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,411,NATO,65,Nazca-kultúra,3,Nazca-vonalak,16,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,350,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,282,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,98,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,756,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,460,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,2,Peru,100,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,placebo,1,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,5,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,15,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,3,reaktor,2,recept,1,régészet,986,reiki,1,reinkarnáció,37,rejtélyek,724,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,53,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,382,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,17,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,181,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,57,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,188,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tánc,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,Tasmánia,1,távolbalátás,32,technológia,1368,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,50,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,249,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,471,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,123,történelem,1232,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,126,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,796,tudomány,1261,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,922,UFO felfedés,109,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,412,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11276,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,686,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,171,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,271,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,46,vércsoport,6,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10064,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,381,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: 7 egészséges ok, hogy miért együnk több fokhagymát
7 egészséges ok, hogy miért együnk több fokhagymát
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBK0Jcl9-29mKC7cNj7VIc6W_-eDEnhPJJbXv4YL8S8NPKzbOGMpfyrdaTWIzCky8okVXi4KqootSmnldHeeodCyADjprCNL2n8MF_qCZtYYwUqvWrUnkP0BZEnvUsDgPWbeWFczEin-U/s16000/fokhagyma-fogyaszt%25C3%25A1s-eg%25C3%25A9szs%25C3%25A9g-%25C3%25A9rrendszer-meszesed%25C3%25A9s-sz%25C3%25ADv-megf%25C3%25A1z%25C3%25A1s-fert%25C5%2591z%25C3%25A9s-betegs%25C3%25A9g-m%25C3%25A9rgez%25C3%25A9s-2021-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBK0Jcl9-29mKC7cNj7VIc6W_-eDEnhPJJbXv4YL8S8NPKzbOGMpfyrdaTWIzCky8okVXi4KqootSmnldHeeodCyADjprCNL2n8MF_qCZtYYwUqvWrUnkP0BZEnvUsDgPWbeWFczEin-U/s72-c/fokhagyma-fogyaszt%25C3%25A1s-eg%25C3%25A9szs%25C3%25A9g-%25C3%25A9rrendszer-meszesed%25C3%25A9s-sz%25C3%25ADv-megf%25C3%25A1z%25C3%25A1s-fert%25C5%2591z%25C3%25A9s-betegs%25C3%25A9g-m%25C3%25A9rgez%25C3%25A9s-2021-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/01/7-egeszseges-ok-hogy-miert-egyunk-tobb.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2021/01/7-egeszseges-ok-hogy-miert-egyunk-tobb.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy