Mi az a reiki, és milyen gyógyításra használható?

Valószínűleg sokan hallottak már a reikiről, vagy talán már ki is próbálták ezt az energiagyógyító gyakorlatot. A gyakorlat az energetika...


Valószínűleg sokan hallottak már a reikiről, vagy talán már ki is próbálták ezt az energiagyógyító gyakorlatot. A gyakorlat az energetikai egyensúlyra összpontosít, és arra szolgál, hogy potenciálisan segítsen mindenben, a fizikai fájdalomtól a mentális stresszig.

Az alternatív és a kiegészítő orvoslás része, melyet a japán és a kínai orvostudomány szakemberei évszázadok óta használnak az energiagyógyító gyakorlatok során.

A reiki gyakorlata az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza Japánban. Matiji Kawakami 1914-ben létrehozott egyfajta energiagyógyítást Reiki Ryoh néven, és több könyvet publikált róla, bár akkoriban más emberek is gyakorolták a reiki maguk kialakította formáját. A Nemzetközi Reiki Képzési Központ szerint 1922-ben Uszui Mikao kifejlesztett egy másik gyakorlati stílust, amely megalapozta azt, amit manapság reikiként ismerünk, bár még mindig számos reiki gyógyító módszer létezik.

A Reiki Szakemberek Nemzetközi Szövetsége (IARP) szerint a reiki név a "rei", az egyetemes élet japán szavából és "ki"-ből áll, ami életenergiát jelent. Ez magában foglalja a szelíd érintést; a reiki gyakorló a kezét az ember testére, vagy akár közvetlenül fölé helyezi, és egy sor kézmozdulatot használ a jó közérzet elősegítésére.

Az emberek rendszeresen használják és gyakorolják a reikit keleten, és több mint egy évszázad óta alkalmazzák. A reiki egészségügyi előnyeit azonban még tanulmányozzák.

Amit a tudomány mond a reikiről

A Klinikai Gyakorlati Kiegészítő Terápiák című folyóirat egyik 2018. évi kiadásában megjelent tanulmány szerint a reiki enyhítheti a fájdalmat. A tanulmány négy randomizált, ellenőrzött vizsgálatot tartalmazott, amelyekben összesen 104 reikivel kezelt ember és 108 kontroll beteg volt, ami kimutatta a gyakorlat előnyeit a fájdalom csökkentésében.

A Cochrane Systematic Reviews folyóiratban közzétett 2015. évi jelentés három randomizált reiki tanulmányt vizsgált a szorongás és depresszió, vagy mindkettő kezelésére. A kutatók úgy találták, hogy nem volt egyértelmű előnye, de nem is volt káros hatása, és arra a következtetésre jutottak, hogy nincs elegendő bizonyíték annak meghatározására, hogy a reiki hasznos-e az ilyen állapotú 16 éven felüli emberek számára. A reiki és a tradicionális tanácsadás kombinációja azonban enyhítheti a szorongást, a Kreativitás a Mentális Egészségben című 2019. évi tanulmány szerint.

Ésszerűen erős bizonyítékok szerint a reiki sokkal hatékonyabb, mint a placebó, állapította meg a Journal of Evidence-Based Integrative Medicine folyóirat egyik 2017. évi jelentése. A szerző 13 tanulmányt vizsgált, és nyolcban mutatott előnyt a placebóval szemben, négyben nem talált különbséget, az egyik pedig egyértelmű bizonyítékot mutatott arra, hogy nem jobb, mint a placebo.

Tehát a reiki előnyeiről szóló tudomány vegyesnek tűnik, de mit gondolnak a szakértők?


Amit a szakértők mondanak a reikiről

"A reiki az integráló orvoslás számos fontos témájának egyike - ellentmondásos, de nagy az érdeklődés iránta," - mondja Elizabeth Ko, a David Geffen Orvostudományi Iskola orvos asszisztense és az UCLA Health Integrative Medicine orvos igazgatója Los Angelesben.

"Mi, mint bizottság, nemrégiben részletesen áttekintettük a témát, és arra a következtetésre jutottunk, hogy egyszerűen nincs elegendő minőségű kutatás a felhasználásának támogatására. Ennek ellenére a gyakorlatnak nagyon kevés mellékhatása van. Nem támogatom a használatát, de nem is támogatom az ellenkezőjét sem... lehetnek előnyei, még akkor is, ha ez placebóhatásból származik."

Ann Marie Chiasson, a Tucson-i Andrew Weil Integratív Orvostudományi Központ igazgatója megemlíti, hogy a reiki különösen hasznos lehet krónikus fájdalomban szenvedők számára.

"A krónikus fájdalom különbözik az akut fájdalomtól," - mondja Dr. Chiasson, elmagyarázva, hogy a krónikus fájdalom általában legalább három hónapig tart, és az agyat másként érinti, mint az akut. Például, több fájdalomreceptor kapcsol be krónikus fájdalom esetén, és az agyban az olyan jelek, amelyek azt mondják, hogy a fájdalom álljon le, nem fordulnak elő olyan gyakran.

"Krónikus fájdalom esetén az érintés hasznos, ezért hasznos lehet a reiki," - mondja. "Nyugodt állapotba hozza a testet és az agyat. Az energia gyógyítás paradigmájában a fájdalom blokkolt energiát jelent. Tehát mozgásra vagy érintésre van szükség az energiablokk megszüntetéséhez," - magyarázza.

Mi történik egy reiki gyakorlat során?

Bár a szakértők elismerik, hogy további kutatásokra van szükség az egészségügyi előnyök szempontjából, Dr. Natalie L. Dyer, a Stockbridge-i Kripalu Jóga- és Egészségügyi Központ kutatója szerint a reiki pozitív hatással van a fájdalomra, a stresszre, a szorongásra, és a depresszióra. (Dyer reiki kutatást végzett posztdoktori ösztöndíjasként a Harvard Egyetemen.)

A reiki lényegében egy energiaalapú gyógymód, amely gyakran magában foglalja az érintő terápiát. "A reiki a figyelem és a szándék felhasználásáról szól," - mondja Dyer. Egyszerűen fogalmazva, az ember lefekszik vagy leül, és a gyógyító a kezét a testére vagy közvetlenül fölé helyezi, hogy energiáját a gyógyításra irányítsa.

"A reiki gyakorló szimbólumokat vizualizálhat vagy rajzolhat a levegőben a kezelés elején - ami számít, hogy képes-e az emberek figyelmét arra összpontosítani, hogy lehetővé tegyék az energia áramlását," - magyarázza Dyer.

"A gyakorló utasíthatja a pácienst, hogy mélyebben lélegezzen, vagy elképzelje el, hogy fény veszi körül. Mindezek ismét hozzájárulnak a szándék megerősítéséhez és a figyelem összpontosításához."

A kezelés alatt mély relaxációt kell az embernek éreznie, mivel a reiki célja a relaxációs reakció elindítása. Az emberek néha mély érzelmekhez, emlékekhez vagy betekintéshez is hozzáférhetnek, hogy elősegítsék a személyes gyógyulást.


Az érzelmek felbukkanása

A Nemzeti Kiegészítő és Integrációs Egészségügyi Központ szerint a reikinek nincsenek ismert mellékhatásai. Dyer azonban megemlít egy belső vitát a reiki világában. Egyes szakemberek szerint az ügyfelek enyhén kellemetlen érzést tapasztalhatnak a gyakorlat utáni percekben vagy hetekben.

"Az az elképzelés, hogy a kényelmetlen, elnyomott érzelmeket, fizikai érzéseket vagy hiedelmeket a tudatosság felszínére lehet hozni, hogy feldolgozzuk és meggyógyítsuk. Ez kellemetlen élmény lehet, olyan, mint egy reiki másnaposság," - magyarázza Dyer. "Ez azonban nem általános, és a legtöbb ember sokkal jobban érzi magát, miután véget ért a kezelés."

"A reiki és az energiagyógyászat más formái mögötti gondolat az, hogy az egészséges életmódhoz az életerőnk energiájának kiegyensúlyozott módon kell áramolnia. Tehát, amikor az energia kiegyensúlyozatlanná válik, néha fejfájást, émelygést vagy kimerültséget érezhetünk," - tette hozzá Dyer. De nem minden ember vagy akár orvos tapasztalta meg ezt a hatást.

Dr. Chiasson megemlíti azt is, hogy néhány krónikus fájdalomban szenvedő személy esetében a reiki kezelés után vagy 24 órával később újból fellángolhat a fájdalom, de ha rendszeresen kap kezelést, akkor a reakció elmúlik.

Kinek érdemes kipróbálni a reikit?

Bárki kipróbálhatja a reikit az életkorától, nemétől vagy hitrendszerétől függetlenül, mondja Dyer. De megjegyzi, hogy a nők nagyobb valószínűséggel próbálják ki, mint a férfiak. Dyer szerint a nők általában hajlamosabbak a kiegészítő és alternatív orvoslás vagy az elme-test gyakorlatok kipróbálására, mint amilyen például a jóga.

Azok, akik már rendszeresen meditálnak vagy jóga gyakorlatokat folytatnak, talán jobb eredményeket tapasztalhatnak, bár egyetlen tudomány sem vizsgálta ezt a konkrét kapcsolatot. "Feltételezem, hogy a meditációs gyakorlat növelné a reiki hatékonyságát, mert javítja a fókuszáló képességet," - mondja Dyer.

Dr. Chiasson hozzáteszi, hogy bárki, akinek krónikus fájdalma van, a gyakorlat megkezdése előtt említse meg a kezelést végzőnek az állapotát, mivel a túl sok energia a tünetek fokozódását okozhatja. Ugyanez vonatkozik a fibromyalgiában és a cukorbetegségben szenvedőkre, mivel csökkentheti a vércukorszintet. Ne féljünk beszélgetni a reiki gyógyítóval, és tudatni vele, hogy mi folyik a testünkben.


Hogyan találhatunk jó reiki gyógyítót?

Dyer és Dr. Chiasson szerint az ismerősök általi ajánlás jó módszer arra, hogy megtaláljuk a megfelelő embert, vagyis érdemes lehet ellátogatni egy olyan reiki szakemberhez, akit a barátunk ajánl. Szintén fontos a tapasztalat - magyarázza Dr. Chiasson. "Olyasvalakit keressünk, aki legalább három éve gyakorolja, a tíz év még jobb," - mondja. "A képzés annyira változatos, hogy jó, ha találunk valakit, akinek van megfelelő tapasztalata."

Azt is hozzáteszi, hogy vigyázzunk az olyan emberekkel, akik túl sokat ígérnek, például nem kellene garantálniuk, hogy az egész életen át tartó szorongást is meg tudják gyógyítani. Vigyázni kell arra is, ha valami "szörnyű" dologra hívják fel a figyelmet a testünkben. "A gyakorlónak nem szabad sok egót bevonnia. Például tudnia kell, hogy megkönnyítheti a gyógyulást, de nem a gyógyulás forrása," - mondja Dyer. "Más szavakkal, az életerő energia olyan dolog, amelyhez mindannyian hozzáférhetünk, nem korlátozódik egyetlen emberre vagy embercsoportra."

A kezdeti érintésükből meg kell tudnunk mondani, hogy a gyógyító megfelelő-e számunkra. "Bízzunk az érintésük értékelésében - ha jól érezzük magunkat és nyugodtak vagyunk, akkor az jó. Ha nem, akkor ne menjünk vissza," - tanácsolja Dr. Chiasson. "Nyugodtnak kell lennünk közben és utána, és egy kicsit transz állapotban."

Közelítsünk nyitott elmével

Végül, ne felejtsünk el nyitottan, de összpontosítva belépni a reiki gyakorlatba. És feltétlenül mondjuk el a gyógyítónak, ha valami zajlik a testünkben, különösen a meglévő egészségi állapotunkat. "A megfelelő tapasztalattal rendelkező gyógyító tudja, hogyan kell ezzel dolgozni," - mondja Dr. Chiasson.

Továbbá egy olyan reiki gyógyítót keressünk, akit megengedhetünk magunknak. Dr. Chiasson szerint sokan eltérő díjszabást alkalmaznak, tehát körül kell néznünk, hogy belefér-e a költségvetésünkbe. (1)

(1) - https://www.thehealthy.com/alternative-medicine/reiki
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,141,agy,365,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,91,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,50,állatvilág,619,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1545,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,201,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,50,baleset,34,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,86,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,152,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,306,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,66,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,36,DNS,329,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,813,éghajlat,184,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,294,Einstein,86,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,109,elektromos autó,145,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,213,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,17,Észtország,10,étel,205,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,290,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,25,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,800,földrengés,100,Fönícia,1,Franciaország,203,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,149,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,69,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,476,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,11,hírek,1729,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,92,idegen lény,423,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,88,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,12,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,2,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,163,James Tyberonn,1,Japán,279,járvány,355,játék,7,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,131,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,650,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,46,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,107,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,280,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,166,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,2,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,130,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,134,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,248,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,96,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,99,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,410,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,349,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,281,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,96,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,754,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,458,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,423,permafroszt,1,Peru,99,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,2,reaktor,2,recept,1,régészet,978,reiki,1,reinkarnáció,36,rejtélyek,723,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,52,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,381,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,180,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,távolbalátás,31,technológia,1365,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,248,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,470,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,122,történelem,1223,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,125,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,795,tudomány,1256,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,918,UFO felfedés,107,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,410,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11237,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,89,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,684,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,170,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,270,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,45,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10028,videojáték,17,Vietnam,18,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,379,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Mi az a reiki, és milyen gyógyításra használható?
Mi az a reiki, és milyen gyógyításra használható?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYXOesx5I6xCcQju5_VX50dapMqfHmuy-3m6dwo-BSt3vEB4t6NzZmkNznxjrjDJmHEeBe4K8Fif2SMeX2V8W65VJSlZ3KaN28OVBLHkxRIofJQ0OvdHYvRGfFGvLp9NPX5ZR8haMZ9Yo/s1600/reiki-gy%25C3%25B3gy%25C3%25ADt%25C3%25A1s-energia-tudatoss%25C3%25A1g-kezel%25C3%25A9s-jap%25C3%25A1n-k%25C3%25ADna-szakember-2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYXOesx5I6xCcQju5_VX50dapMqfHmuy-3m6dwo-BSt3vEB4t6NzZmkNznxjrjDJmHEeBe4K8Fif2SMeX2V8W65VJSlZ3KaN28OVBLHkxRIofJQ0OvdHYvRGfFGvLp9NPX5ZR8haMZ9Yo/s72-c/reiki-gy%25C3%25B3gy%25C3%25ADt%25C3%25A1s-energia-tudatoss%25C3%25A1g-kezel%25C3%25A9s-jap%25C3%25A1n-k%25C3%25ADna-szakember-2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/05/mi-az-reiki-es-milyen-gyogyitasra.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/05/mi-az-reiki-es-milyen-gyogyitasra.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy