Útban egy új világrend felé? - A globális adósságválság és az állam privatizációja

Komoly egészségügyi válság van, amelyet megfelelően kell megoldani. És ez az első számú prioritás. De van egy másik fontos dimenzió is, a...


Komoly egészségügyi válság van, amelyet megfelelően kell megoldani. És ez az első számú prioritás. De van egy másik fontos dimenzió is, amelyet meg kell vizsgálni. Emberek milliói veszítették el munkájukat és egész életen át tartó megtakarításaikat. A fejlődő országokban a szegénység és a kétségbeesés uralkodik.

Noha a lezárást a közvélemény számára úgy mutatják be, mint a globális közegészségügyi válság megoldásának egyetlen eszközét, a pusztító gazdasági és társadalmi hatásokat hanyagul figyelmen kívül hagyják.

A ki nem mondott igazság az, hogy az új koronavírus ürügyet képez a hatalmas pénzügyi érdekek és a korrupt politikusok számára, hogy az egész világot a tömeges munkanélküliség, a csőd és a szélsőséges szegénység spiráljába taszítsák.

Ez a valódi kép arról, hogy mi történik. A szegénység világszerte jellemző. Amíg éhínségek törnek ki a harmadik világ országaiban, hozzánk közelebb, a Föld leggazdagabb országában,

"Kétségbeesett amerikaiak milliói hosszú zsúfolt sorokban várják a segélyeket,"

"Mérföld hosszú sorok alakultak ki az elmúlt héten az USA-ban az élelmiszer-bankoknál és a munkanélküli hivataloknál".

Indiában az élelmiszer eltűnik, a bódévárosokban túlságosan félnek kimenni, hazamenni, vagy csapdába esnek az utcai lezárásokban.

Indiában a mai napig 106 koronavírus okozta halálesetet tartanak nyilván, de hogy ezt más szempontból lássuk, naponta 3000 indiai gyermek hal éhen.

Mumbai-tól New York City-ig. Ez a szegénység globalizációja. A termelés leállt. Éhezés Ázsiában és Afrikában. Éhínség az Egyesült Államokban. Az összes ország ma a harmadik világ országa. Ez az úgynevezett magas jövedelmű fejlett országok harmadik világa.

És mi történik Olaszországban?

Az embereknek elfogy az élelmiszere. A jelentések megerősítik, hogy a maffia, nem pedig a kormány élvezi a helyiek támogatását azzal, hogy ingyenes ételt oszt a karanténban lévő szegény családok számára, akik kifogytak a készpénzből.

Ez a válság egyesíti a COVID-19 félelmet és pánikot, valamint a gazdasági manipuláció kifinomult folyamatát.

Először vizsgáljuk meg a fejlődő országokat érintő hatásokat.


Fejlődő országok - Az IMF "gazdasági orvostudománya" és a szegénység globalizációja

A koronavírus válság része egy szélesebb makrogazdasági napirendnek?

Először némi történelmi háttér.

Több mint tíz évet töltöttem terepi kutatással az IMF-Világbank gazdasági reformjainak hatásait vizsgálva Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában, Kelet-Európában és a Balkánon.

Az 1980-as évek eleje óta az "erős gazdasági gyógyszert" az eladósodott fejlődő országoknak adták be az úgynevezett "strukturális alkalmazkodási program" (SAP) keretében.

1992 és 1995 között indiai, bangladesi és vietnámi helyszíni kutatásokat végeztem, és visszatértem Latin-Amerikába, hogy Brazíliával kapcsolatos tanulmányomat befejezzem. Az összes meglátogatott országban, köztük Kenyában, Nigériában, Egyiptomban, Marokkóban és a Fülöp-szigeteken, ugyanazt a mintát tapasztaltam a washingtoni intézmények gazdasági manipulációjában és politikai beavatkozásában.

Indiában, közvetlenül az IMF reformjainak eredményeként, emberek milliói éheztek. Vietnámban - amely a világ legvirágzóbb rizstermelő gazdaságai közé tartozik - helyi szintű éhínségek törtek ki közvetlenül az árellenőrzés megszüntetése és a gabonafélék piacának deregulációja miatt.

A dollár hegemóniájára került sor. A dollárban denominált adósság növekedésével végül a legtöbb fejlődő országban az egész nemzeti monetáris rendszert dollárban határozták meg.

A hatalmas megszorító intézkedések elősegítették a reálbérek összeomlását. Elsöprő privatizációs programokat vezettek be. Ezek a halálos gazdasági reformok - a hitelezők nevében - minden esetben kiváltották a gazdasági összeomlást, a szegénységet és a tömeges munkanélküliséget.

Nigériában az 1980-as évektől kezdve a teljes közegészségügyi rendszert lebontották. Az állami kórházak csődbe mentek. Az orvosok, akikkel beszéltem, humorosan írták le a hírhedt szerkezeti alkalmazkodási programot (SAP):

"A SAP kiszipolyozott minket," - mondták -, kórházainkat az IMF a Világbank jóvoltából elpusztította.


A strukturális alkalmazkodástól a globális alkalmazkodásig

Manapság a szegénység és a gazdasági összeomlás kiváltásának mechanizmusa alapvetően eltérő, és egyre kifinomultabb.

A folyamatban lévő 2020-as gazdasági válság a COVID-19 világjárvány logikájához kapcsolódik: Nem szükséges, hogy az IMF-Világbank tárgyaljon a nemzeti kormányokkal strukturális alkalmazkodási kölcsönről.

Ami a COVID-19 válság idején történik, a "globális alkalmazkodás" a világgazdaság struktúrájában. Ez a globális alkalmazkodás világszerte egy pillanat alatt kiváltja a csőd, a munkanélküliség, a szegénység és a teljes kétségbeesés folyamatát.

Hogyan valósul meg? A zár alá vonást a nemzeti kormányok mutatják be a COVID-19 világjárvány megoldásának egyetlen megoldásaként. Politikai konszenzussá válik, függetlenül a pusztító gazdasági és társadalmi következményektől.

A valószínű hatásokat nem kell tükrözni vagy elemezni. A korrupt nemzeti kormányok kényszerítik ki a szabályok betartását.

A nemzetgazdaság részleges vagy teljes lezárását az úgynevezett "WHO iránymutatások" végrehajtásával hajtják végre, amelyek a leállásra, valamint a kereskedelem, a bevándorlás és a szállítás korlátozására stb. vonatkoznak.

Erős pénzügyi intézmények és lobbicsoportok, köztük a Wall Street, a nagy gyógyszergyártók, a Világgazdasági Fórum, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvány vettek részt a WHO COVID-19 járványra vonatkozó intézkedéseinek kialakításában.

A lezárás, valamint a kereskedelem és a légi közlekedés korlátozása megteremtette a színpadot. A nemzetgazdaságok ezt a lezárást márciusban kezdték el végrehajtani világszerte, és a világ összes fő régiójában egyidejűleg számos országot érintenek. Ez példa nélküli a világtörténelemben.

Miért engedték meg ezt a magas rangú vezetők? A következmények nyilvánvalóak voltak.

Ez a lezárási művelet érinti az áruk és szolgáltatások termelési és ellátási vonalát, a beruházási tevékenységeket, az exportot és az importot, a nagy- és kiskereskedelmet, a fogyasztói kiadásokat, az iskolák, főiskolák és egyetemek, kutatóintézetek bezárását stb.

Ez viszont szinte azonnal tömeges munkanélküliséghez, a kis- és középvállalkozások csődjéhez, a vásárlóerő összeomlásához, széles körű szegénységhez és éhínséghez vezet.

Mi a globális gazdaság ezen átszervezésének alapvető célja? Milyen következményekkel jár? Na és kinek jó ez?

  • A vagyon és a vállalati tőke hatalmas koncentrációja,
  • A kis- és középvállalkozások destabilizálása a gazdasági tevékenységek valamennyi fő területén,  ideértve a szolgáltató gazdaságot, a mezőgazdaságot és a feldolgozóipart,
  • Megkönnyíti a csődbe ment vállalkozások későbbi vállalati megszerzését,
  • Kárt okoz a munkavállalók jogainak,
  • Destabilizálja a munkaerőpiacot,
  • Tömeges munkanélküliséget okoz,
  • Csökkenti a béreket (és a munkabérek költségeit) az úgynevezett magas jövedelmű "fejlett országokban," valamint az elszegényedett fejlődő országokban,
  • A külső adósság eszkalálódásához vezet,
  • Megkönnyíti a későbbi privatizációt.
Mondanom sem kell, hogy ez a globális alkalmazkodási művelet sokkal károsabb, mint az országos szintű IMF-Világbank strukturális alkalmazkodási program (SAP).

Ez a neoliberalizmus a sokadik fokozaton.

A COVID-19 válság egy pillanat alatt (az elmúlt hónapokban) hozzájárult a világ népessége nagy részének elszegényedéséhez.

És vajon ki lesz a megmentő? Az IMF és a Világbank.

Az IMF ügyvezető igazgatója Kristalina Georgieva véletlenül elismerte, hogy a világgazdaság leállt, anélkül, hogy foglalkozott volna a gazdasági összeomlás okaival.

"A WHO ott van, hogy megvédje az emberek egészségét, az IMF ott van, hogy megvédje a világgazdaság egészségét," - mondja Georgieva.


Hogyan szándékozik megvédeni a világgazdaságot? A nemzetgazdaság rovására? Mi a mágikus megoldása?

"1 billió dollár teljes hitelezési kapacitásra számítunk," - mondta Georgieva.

Első pillantásra ez "nagylelkű," sok pénz. De végül az, amit "fiktív pénznek" nevezhetünk, az azt jelenti:

"Kölcsön adjuk neked a pénzt, és azzal a pénzzel, amelyet kölcsön adunk, visszafizetheted nekünk az adósságot".

A végső cél az, hogy a külső (dollárban denominált) adósság magasra emelkedjen.

Az IMF határozott. Az egyik kölcsönzési módszere a katasztrófaelhárítást szolgálja, amely nagyvonalúan a járványokra vonatkozik, amely "támogatásokat nyújt adósságkönnyítéshez a legszegényebb és legsebezhetőbb tagjai számára."

Nincs feltétele a pénz elköltésének. De ez a pénz növeli az adósságállományt és visszafizetést igényel. Az országok már kényszerhelyzetben vannak. A cél az, hogy megfeleljenek a hitelezők igényeinek.

Ez a neoliberális megoldás, amelyet globális szinten alkalmaznak: Nincs valódi gazdasági fellendülés, nagyobb a szegénység és munkanélküliség világszerte. A "megoldás" lesz az "ok". Új adósságfolyamatot indít be. Ez hozzájárul az adósság eszkalációjához.

Minél többet kölcsönöz, annál inkább nyomást gyakorol a fejlődő országokra a politikai megfelelés érdekében. És végül is ez a kudarcos amerikai birodalom célja.

A ki nem mondott igazság az, hogy a Bretton Woods-i intézmények ezen egy billió dollárjának célja a külső adósság felszámolása.

A közelmúltbeli fejlemények szerint a G20-ak pénzügyminiszterei úgy döntöttek, hogy "felfüggesztik" a világ legszegényebb országai számára az adósságszolgálati kötelezettségeik visszafizetését.

Az adósság törlését nem tervezték. Éppen ellenkezőleg. A stratégia az adósság kiépítéséből áll.

Fontos, hogy a fejlődő országok kormányai határozott álláspontot képviseljenek az IMF-Világbank "mentési műveletével" szemben.

A globális adósságválság a fejlett országokban

A kormányzat minden szintjén példátlan költségvetési válság alakul ki. A magas munkanélküliség mellett a bejövő adóbevételek a fejlett országokban szinte álló helyzetben vannak. Az elmúlt 2 hónap során a nemzeti kormányok egyre inkább eladósodtak.

A nyugati kormányok és a politikai pártok viszont egyre inkább a hitelezők ellenőrzése alatt állnak, akik végül megadják a kilövési engedélyt.

A kormányzat összes szintjét az adósság tartja markában. Az adósságot nem lehet visszafizetni. Az Egyesült Államokban a szövetségi hiány "26%-kal 984 milliárd dollárra nőtt a 2019-es költségvetési év során, ami a legmagasabb 7 év alatt". És ez csak a kezdet.

A nyugati országokban az államadósság kolosszális növekedése történt. Ezt a "mentőövek", "vállalati segélyek" és a munkanélküliek "szociális biztonsági hálóinak" finanszírozására használták.

A mentés logikája bizonyos tekintetben hasonló a 2008. évi gazdasági válság logikájához, de sokkal nagyobb léptékben. Ironikus módon 2008-ban az amerikai bankok egyaránt voltak az Egyesült Államok szövetségi kormányának hitelezői, valamint a szerencsés kedvezményezettek: a mentési műveletet a bankok finanszírozták azzal a céllal, hogy "kimentsék a bankokat". Ellentmondásosnak hangzik?

Az állam privatizációja

Ez a válság végül kiváltja az állami privatizációt. A nemzeti kormányok egyre inkább a Nagy Pénz markának szorításában vannak.

A felhalmozott adósság által megbénítva az egész állami struktúra végső privatizációja forog kockán a különféle országokban, minden kormányzati szinten, erős pénzügyi érdekek felügyelete alatt. A választók érdekeit szolgáló "szuverén kormányok" fikciója mindazonáltal fennmarad.

A privatizáció előtt az első kormányzati szint az önkormányzatok lesznek (amelyek közül sokat már részben vagy teljesen privatizáltak, például Detroitban 2013-ban). Az amerikai milliárdosok arra lesznek csábítva, hogy egész városokat vásároljanak fel.

Több nagyobb város már a csőd szélén áll. Ebben nincs semmi új.

Vajon Vancouver városára is privatizáció vár? "Vancouver polgármestere már jelezte, hogy fél a város csődjétől."

Amerika legnagyobb városaiban az emberek egyszerűen nem tudják megfizetni adójukat: New York City adóssága 2019-ben megdöbbentő módon 91,56 milliárd dollár volt, ami 132%-os növekedést jelent 2000 óta. Ezzel együtt a személyes adósságok Amerikában az egekbe szöktek.

Az amerikai háztartások együttesen mintegy 1 billió dollár hitelkártya tartozást halmoztak fel. Az Egyesült Államokban nem hoztak intézkedéseket a hitelkártya-adósság kamatlábainak csökkentésére.


Az új világrend?

A lezárás mind a fejlett, mind a fejlődő országokat súlyosan érinti, és szó szerint elpusztítja a nemzetgazdaságokat. Destabilizálja az egész gazdasági tájképet. Aláássa a szociális intézményeket, ideértve az iskolákat és az egyetemeket. A kis- és középvállalkozásokat csődbe juttatja.

Milyen világ vár ránk?

Egy ördögi "Új Világrend" van készülőben, ahogy azt nemrég Henry Kissinger suggalta.

"A koronavírus járvány örökre megváltoztatja a világrendet," - mondta Kissinger.

Emlékezzünk vissza Kissinger 1974-es történelmi nyilatkozatára: "Az USA külpolitikájának legfontosabb prioritása kell legyen a harmadik világ depopulációja."

A politikai következmények messzemenőek. Milyen kormányzatunk lesz a válság nyomán?

Záró megjegyzések

A válság jellegével kapcsolatban sok félreértés van. Több progresszív értelmiségi azt mondja, hogy ez a válság a neoliberalizmus vereségét jelenti. "Új kezdetet nyit meg".

Egyesek ezt "potenciális fordulópontnak" tekintik, amely lehetőséget kínál a "szocializmus felépítésére" vagy a szociáldemokrácia újjáépítésére a lezárás nyomán.

A bizonyítékok teljes mértékben megerősítik, hogy a neoliberalizmust nem sikerült legyőzni. Éppen ellenkezőleg.

A globális kapitalizmus megerősítette a tengelykapcsolóját. A félelem és a pánik uralkodik. Az államot privatizálják. A tendencia az autoriter kormányzási formák felé mutat.

Ezekkel a kérdésekkel kellene foglalkoznunk.

Ki kell használnunk ezt a történelmi lehetőséget a globális kapitalizmus hatalmi struktúráival való szembenézéshez - beleértve az USA-NATO katonai apparátusát is -, amely továbbra is szilárdan kitart a lezárások nyomán. (1)

Michel Chossudovsky közgazdász professzor

(1) - https://www.globalresearch.ca/towards-a-new-world

Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,347,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,598,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1516,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1094,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,58,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,195,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,663,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,96,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1713,hírszerzés,3,hit,18,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,17,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,124,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,83,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,64,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,230,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,98,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,197,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,320,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,941,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,686,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,223,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1331,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1180,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1203,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,889,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10908,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,665,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,11,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,259,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9705,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Útban egy új világrend felé? - A globális adósságválság és az állam privatizációja
Útban egy új világrend felé? - A globális adósságválság és az állam privatizációja
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtNkVLn0YiLjM4xh-aDDviY0oZ0hvm52pVQdMyW-ErzSffp0Tdfh1j_cVuLaDrfVF6I29pdEpEomMUhEOi9FYPW1cJALlnrCaJ-Wrp5B23HygbggmOLj-LZjRBeyz1BX0Lne8Qm4HsLgg/s1600/j%25C3%25A1rv%25C3%25A1ny-gazdas%25C3%25A1gi-v%25C3%25A1ls%25C3%25A1g-video-munkan%25C3%25A9lk%25C3%25BClis%25C3%25A9g-ad%25C3%25B3ss%25C3%25A1g-p%25C3%25A9nz-korrupt-korm%25C3%25A1nyok-privatiz%25C3%25A1ci%25C3%25B3--%25C3%25A1llamos%25C3%25ADt%25C3%25A1s--2020-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtNkVLn0YiLjM4xh-aDDviY0oZ0hvm52pVQdMyW-ErzSffp0Tdfh1j_cVuLaDrfVF6I29pdEpEomMUhEOi9FYPW1cJALlnrCaJ-Wrp5B23HygbggmOLj-LZjRBeyz1BX0Lne8Qm4HsLgg/s72-c/j%25C3%25A1rv%25C3%25A1ny-gazdas%25C3%25A1gi-v%25C3%25A1ls%25C3%25A1g-video-munkan%25C3%25A9lk%25C3%25BClis%25C3%25A9g-ad%25C3%25B3ss%25C3%25A1g-p%25C3%25A9nz-korrupt-korm%25C3%25A1nyok-privatiz%25C3%25A1ci%25C3%25B3--%25C3%25A1llamos%25C3%25ADt%25C3%25A1s--2020-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/04/utban-egy-uj-vilagrend-fele-globalis.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/04/utban-egy-uj-vilagrend-fele-globalis.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy