Megtalálták a hajót, amely közel száz éve tűnt el rejtélyes körülmények között a Bermuda-háromszögben

Egy hajó roncsait fedezték fel Florida partjainál, amely titokzatos módon tűnt el a Bermuda-háromszögben majdnem 100 évvel ezelőtt, jelen...


Egy hajó roncsait fedezték fel Florida partjainál, amely titokzatos módon tűnt el a Bermuda-háromszögben majdnem 100 évvel ezelőtt, jelentette be egy kutatócsoport.

Az SS Cotopaxi - egy amerikai gőzhajó - 1925. november 29-én hagyta el Charleston-t Dél-Karolinában, melynek rakománya szén volt. A hajó azonban nyom nélkül eltűnt, mielőtt megérkezett volna végső rendeltetési helyére, a kubai Havannába.

A Cotopaxi és a fedélzeten lévő 32 ember sorsa régóta zavarba ejti a szakértőket, és a hajó eltűnése az egyik leghíresebb történet, amely a háromszög legendájához kapcsolódik, amely az Atlanti-óceán nyugati részének hírhedt régiója, ahol több hajó és repülőgép tűnt el rendkívül furcsa körülmények között.

"A Cotopaxi rutin úton volt," - mondta Michael Barnette tengerbiológus és víz alatti felfedező a Newsweeknek. "A szénkereskedelemben használták, így ez csak egy újabb útja volt 1925. november végén. Tudjuk, hogy ezen az úton történt valami, mert december elején a hajó egy vészjelzést küldött, amelyben azt közölték, hogy bajban vannak."

"És tényleg bajban voltak, mert soha nem találtak semmilyen roncsot. Soha nem találtak semmilyen mentőcsónakot, testet vagy ilyesmit. A hajó egyszerűen eltűnt. Ezért megpróbáltuk meghatározni, mi történt."

A Cotopaxi eltűnésének története színes múlttal rendelkezik. Steven Spielberg filmrendező a hajót a "Harmadik típusú találkozások" című sci-fi klasszikusában használta fel, melyet a Góbi-sivatagban fedeztek fel, és amit nyilvánvalóan földönkívüliek helyeztek oda.

2015-ben egy jelentés szerint a hajó a Kuba partja közelében található korlátozott katonai övezetben tűnt fel újból. A következő években a történet különféle változatai jelentek meg, melyekről kiderült, hogy egyik sem igaz.

Most, közel egy évszázados bizonytalanság és spekuláció után egy reálisabb magyarázata lehet a hajó eltűnésének. Barnette és munkatársai szerint a roncsot St. Augustine partjaitól 55 kilométerre fedezték fel, Florida északkeleti részénél.


A felfedezést a Shipwreck Secrets című új Science Channel sorozatban mutatják be, amely a jövő hónapban kezdődik.

"Mindig lenyűgözött a történelem," - mondta Barnette, aki karrierje során számos eltűnt hajó roncsát fedezte fel. "Foglalkozásom szerint tengerbiológus vagyok. De a tengeri történelem az igazi szenvedélyem. Szeretek kimenni és megpróbálni roncsokat azonosítani, mert mindegyiknek van egy izgalmas története. Csupán egy nagyon kíváncsi fickó vagyok."

A roncs keresése több ezer kilométerre kezdődött a Bermuda-háromszögtől Londonban, Angliában. Barnette felkereste Guy Walters brit történészt és felkérte őt, hogy kutassa át a Lloyd's London levéltárát, amely a hajó végzetes útjára vonatkozó biztosítási dokumentumokat tartalmazhat.

Kutatása során Waltersnek sikerült rábukkannia azokra a bizonyítékokra, amelyek szerint a Cotopaxi 1925. december 1-jén vészjelzést küldött - ez egy kulcsfontosságú információ, amelyet a történészek korábban még nem ismertek.

"Sokszor sokkal fontosabb, hogy több időt töltsön az ember az archívumokban kutatással, mint a vízen, mert ott találhatók ezek a biztosítási vagy hasonló természetű cikkek," - mondta a Newsweeknek.

A megtalált dokumentumok szerint a vészjelzéseket a floridai Jacksonville-ben fogták, ami szerint a hajó az úgynevezett Medve roncs közelében - St. Augustine partja mentén - található, amely évtizedek óta zavarba ejti a szakértőket.

A St. Augustine partja menti vizek - a gyarmati időkben virágzó kikötő volt - tele vannak 16. és 17. századi hajóroncsokkal. A Medve roncs azonban ezek közül több szempontból is kiemelkedik. Először is, úgy tűnik, hogy a 19. század végéről vagy a 20. század elejéről származik, és sokkal távolabb található a parttól, mint a többi régebbi hajóroncs. A hajó valódi nevét és annak elsüllyedésének okát régóta rejtély övezte.


A Walters által feltárt bizonyítékok alapján Barnette és búvárpartnere, Joe Citelli úgy döntött, hogy merülések sorozatát hajtja végre a Medve roncsnál, hogy egy olyan tárgyat találjanak, amely összekapcsolhatja azt a Cotopaxival. Pontosabban, egy olyan tárgyat akartak találni rajta, amelyen a hajó neve szerepel, ami általában megtalálható a hajók harangjában.

Az ilyen felfedezések azonban ritkák, és egy távolról működtetett víz alatti jármű használata ellenére a búvárok nem találták meg azt, amit kerestek, mert a roncsot nagy mennyiségű homok borítja.

Barnette kapcsolatba lépett Al Perkins-szel, egy búvárral, aki több mint három évtizeden keresztül vizsgálta a Medve roncsot, és számos tárgyat gyűjtött belőle a folyamat során. Gyűjteményének egyik darabja látszólag a roncs eredetére utalt.

A tárgy egy szelep volt, amelyet egy cég gyártott, amely körülbelül 20 kilométerre található attól a helytől, ahol a Cotopaxi épült, Ecorse-ben, Michiganban. Vajon ez egy véletlen egybeesés vagy bizonyíték, amely összeköti a Medve roncsot a Cotopaxival?

Barnette kapcsolatba lépett Chuck Meide-el és Brendan Burke-el, a St. Augustine Világítótorony és Tengerészeti Múzeum két szakértőjével, akik jól ismerik a várost körülvevő vizek hajóroncsait.

Meide és Burke irányítása alatt Barnette további merüléseket végzett a Medve roncsnál, hogy mérési adatokat gyűjtsenek. Ezeket ezután összehasonlították a Cotopaxi eredeti terveivel. A csoport felfedezte, hogy számos tulajdonság - ideértve a hajótest hosszát és a kazánok méretét is - egyezik az elvégzett mérésekkel.


Végül Barnette fontos információt kapott Walterstől, aki kutatásokat végzett a New York-i Nemzeti Levéltárban. A történész olyan jogi ügyből származó dokumentumokat talált, amelyeket a személyzet néhány eltűnt tagjának családja indított a Cotopaxi üzemeltetője, a Clinchfield Navigation Company ellen. Azt állították, hogy a hajó nem volt alkalmas hajózásra és a durva óceáni körülményekre.

A dokumentumokban a társaság elnöke vitatta, hogy erről lenne szó, és a hajó elsüllyedésének egyetlen oka az volt, hogy a floridai partok mentén nagy vihar tört ki - ezt a történelmi időjárási nyilvántartás tanúsítja azon a napon, amikor a Cotopaxi vészjelzéseket küldött.

Tanúvallomásakor az elnök bejelentette a Cotopaxi utolsó ismert koordinátáit, amelyeket 1925. november 30-án rögzítettek. Barnette ezeket a koordinátákat egy térképre rajzolta, amely ezen a napon a Medve roncstól 35 kilométerre északra volt található, ami a hajó várható útvonalán volt Charleston-tól Havannáig.

A csapat számára ez volt a rejtvény utolsó darabja, amely a Cotopaxit és a Medve roncsot összekötötte. Mivel a következő napon vihar támadt ezen a területen - és a jogi dokumentumokból származó bizonyítékok arra utalnak, hogy a hajó nem volt hajózásra alkalmas -, a kutatók úgy tűnt, hogy megtalálták a hajó elsüllyedésének lehetséges magyarázatát is.


A csapat úgy véli, hogy a végső koordináták a következő napi vészjelzéssel együtt, amelyet a hajóról küldtek, és a történeti feljegyzések, amelyek szerint vihar csapott le a területre, további bizonyítékok arra, amelyek megmutatják, hogy a Medve roncs maga az elsüllyedt Cotopaxi.

Barnette "áramütésként" írta le azt a pillanatot, amikor rájött, hogy a Medve roncs valószínűleg a Cotopaxi utolsó nyughelye.

"Sokszor nagyon érzelemmel teli, mert először izgatott vagy, hogy az elméleted helyes. Van egy érzelmi hullámvasút is, mert rájössz, hogy 'várjunk egy pillanatot, ez egy sírhely, amely a legénység tagjainak utolsó nyughelyét jelenti, akik a hajóval együtt a mélybe vesztek'. Tehát felelősséggel tartozunk, hogy megpróbáljuk elérni a családokat, hogy segítsünk a történet lezárásában," - mondta.

"Saját magam és más roncsbúvárok a világ minden tájáról, amikor azonosítjuk ezeket a roncsokat, néha a történelem utolsó fejezetét írjuk, vagy néha átírjuk a történetet," - mondta. "Amit az emberek feltételeznek, hogy mi történt, sokszor nem az a helyzet."

(1) - https://www.newsweek.com/ship-vanished-bermuda-triangle-century-ago-1484311

Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,347,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,598,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1516,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1094,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,58,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,195,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,663,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,96,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1713,hírszerzés,3,hit,18,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,17,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,124,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,83,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,64,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,230,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,98,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,197,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,320,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,941,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,686,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,223,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1331,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1180,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1203,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,889,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10908,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,665,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,11,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,259,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9705,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Megtalálták a hajót, amely közel száz éve tűnt el rejtélyes körülmények között a Bermuda-háromszögben
Megtalálták a hajót, amely közel száz éve tűnt el rejtélyes körülmények között a Bermuda-háromszögben
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivcuiR9yN0T8-RxlFq8Wheo2OL7aJidnJB5MDmEmJP1pFu2mSJ5gm0sv4Tr1o1-nOmsLi71khoSGOeuhmWtYobFFE3vOE0F3tifQ-wxal5tLcXpwBTx9oGW8spoNkhyphenhyphenCoA6kLHFNYYZaE/s1600/ss-cotopaxi-haj%25C3%25B3roncs-bermuda-h%25C3%25A1romsz%25C3%25B6g-rejt%25C3%25A9ly-vihar-es%25C3%25BCllyedt-video-sci-fi-film-spielberg-felfedezt%25C3%25A9k--2020-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivcuiR9yN0T8-RxlFq8Wheo2OL7aJidnJB5MDmEmJP1pFu2mSJ5gm0sv4Tr1o1-nOmsLi71khoSGOeuhmWtYobFFE3vOE0F3tifQ-wxal5tLcXpwBTx9oGW8spoNkhyphenhyphenCoA6kLHFNYYZaE/s72-c/ss-cotopaxi-haj%25C3%25B3roncs-bermuda-h%25C3%25A1romsz%25C3%25B6g-rejt%25C3%25A9ly-vihar-es%25C3%25BCllyedt-video-sci-fi-film-spielberg-felfedezt%25C3%25A9k--2020-%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/02/megtalaltak-hajot-amely-kozel-szaz-eve.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/02/megtalaltak-hajot-amely-kozel-szaz-eve.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy