Lehetséges, hogy a tudat a dolgok rezgéséből ered, és ez megmagyarázza az elme-anyag kölcsönhatást?

Miért van az én tudatom itt, miközben a tiéd ott van? Miért oszlik a világegyetem mindegyikünk számára tárgyakká és a tárgyak végtelenjév...


Miért van az én tudatom itt, miközben a tiéd ott van? Miért oszlik a világegyetem mindegyikünk számára tárgyakká és a tárgyak végtelenjévé? Miért vagyunk mindannyian a saját tapasztalataink középpontjában, ahol információt kapunk a világ többi részéről? Miért tudatosak bizonyos dolgok és mások nyilvánvalóan miért nem? A patkány vajon tudatos? Egy szúnyog? Egy baktérium?

Ezek a kérdések az ősi "elme-test probléma" valamennyi aspektusára rámutatnak, amelyek révén lényegében azt akarjuk tudni, hogy milyen kapcsolat van az elme és az anyag között? Az általánosan kielégítő válaszok azonban makacs módon titokban maradtak az elmúlt évezredekben.

Az elme-test probléma az elmúlt két évtizedben jelentős átalakuláson ment át. Mostantól ez a tudat "nehéz problémája" néven ismert, miután David Chalmers filozófus egy klasszikus tanulmányában írta le ezt a kifejezést, és az 1996-os, "A tudatos elme: az alapvető elmélet keresése" című könyvében tovább boncolgatta.

Chalmers úgy gondolta, hogy az elme-test problémát "nehéznek" kell nevezni, összehasonlítva azzal, amit az idegtudomány "könnyű" problémának nevez: Hogyan működnek a neuronok és az agy a fizikai szinten? Természetesen egyáltalán nem könnyű a válasz. De nézőpontja szerint viszonylag könnyű, összehasonlítva azzal az igazán nehéz feladattal, hogy megmagyarázzuk, hogyan kapcsolódik a tudat az anyaghoz.

Az elmúlt évtizedben kollégám, a Santa Barbarában található Kaliforniai Egyetem pszichológia professzora, Jonathan Schooler és én kifejlesztettük azt, amit "tudat rezonancia elméletnek" nevezünk. Azt vetettük fel, hogy a rezonancia - egy másik szó a szinkronizált vibrációkra - nem csak az emberi tudat, hanem az állati tudatosság és a fizikai valóság középpontjában áll. (1)

Minden, amit a rezgésekről tudni kell

Az univerzumunkban minden folyamatosan mozog, vibrál. Még azok a tárgyak is, amelyek állandónak tűnnek, valójában vibrálnak, oszcillálnak, rezonálnak, különböző frekvenciákon. A rezonancia egyfajta mozgás, amelyet két állapot közötti oszcilláció jellemez. És végső soron minden anyagot a különböző mögöttes mezők rezgései hoznak létre. Mint ilyen, az egész természet minden szinten rezeg.

Ugyanakkor valami érdekes dolog történik, amikor különböző vibráló dolgok találkoznak: egy kis idő múlva gyakran elkezdenek együtt rezegni ugyanazon a frekvencián. "Szinkronba kerülnek" sokszor oly módon, ami titokzatosnak tűnhet. Ezt nevezik a spontán önszerveződés jelenségének.


Steven Strogatz matematikus a fizika, a biológia, a kémia és az idegtudomány különböző példáit használja, hogy bemutassa ezt a "szinkronizálódást" - az általa használt kifejezés a rezonanciára - a 2003-as: "Szinkronizáció: Hogyan születik a rend a káoszból az univerzumban, a természetben és a mindennapi életben" című könyvében:

✔ Amikor egyes szentjánosbogár fajok nagy számban összegyűlnek, szinkronban kezdenek felvillanni olyan módon, ami kissé titokzatosnak tűnhet.

✔ A lézerek akkor jönnek lére, amikor az azonos energiájú és frekvenciájú fotonok szinkronba kerülnek.

✔ A Hold forgása pontosan szinkronban van a Föld körüli pályájával úgy, hogy mindig ugyanazt az oldalát látjuk.

A rezonancia vizsgálata potenciálisan mélyreható betekintést eredményez a tudat természetével és általánosabban a világegyetemmel kapcsolatban.

Szinkronizáció a koponyában

Az idegtudósok is megfigyelték a szinkronizációt a kutatásaik során. Nagy számú neuron kisülés történik az emberi agyban mérhető frekvenciákon és az emlősök tudatosságáról úgy gondolják, hogy  általában különböző típusú neurális szinkronhoz kötődik.

Például a német Pascal Fries neurofiziológus feltárta, hogy a különféle elektromos minták hogyan szinkronizálódnak az agyban, hogy különböző típusú emberi tudatot hozzanak létre.

Fries a gamma, a béta és a théta hullámokra összpontosít. Ezek a címkék az agyi elektromos oszcilláció sebességére utalnak, a koponya külső oldalán elhelyezett elektródákkal mérve. A neuronok csoportjai ezeket az oszcillációkat állítják elő, mivel elektrokémiai impulzusokat használnak az egymással való kommunikáció során. Ezeknek a jeleknek a sebessége és feszültsége átlagolva állítja elő az EEG hullámokat, amelyek másodpercenkénti ciklusokban mérhetők.

A gamma hullámok olyan nagy méretű koordinált tevékenységekhez kapcsolódnak, mint az érzékelés, a meditáció vagy a koncentrált tudatosság; a béta a maximális agyi aktivitással vagy éberséggel; és a théta a relaxációval vagy álmodozással van kapcsolatban. Ez a három hullámtípus együtt dolgozik, hogy Fries szerint létrehozza, vagy legalábbis lehetővé tegye az emberi tudat különböző típusait. De az elektromos agyhullámok és a tudat közötti pontos kapcsolat még mindig nagyon sok vita tárgyát képezi.

Fries a koncepcióját "koherencia révén történő kommunikációnak" nevezi. Számára mindez a neuronális szinkronizációról szól. A szinkronizáció a megosztott elektromos oszcilláció mértékét tekintve lehetővé teszi a neuronok és a neuron csoportok közötti zavartalan kommunikációt. Ilyen szinkronizált koherencia nélkül a bemenetek a neuron izgatottsági ciklusának véletlenszerű szakaszait eredményezik, és hatástalanok vagy legalábbis kevéssé hatékonyak a kommunikációban.


A tudat rezonancia elmélete

A mi rezonancia elméletünk Fries és sok más kutató munkájára épül egy szélesebb megközelítéssel, amely nem csak az emberi és az emlős tudat, hanem a tudatosság szélesebb körben történő megmagyarázásában is segít.

A bennünket körülvevő entitások - kezdve az elektronoktól az atomokig, a molekuláktól a baktériumoktól az egerekig, denevérekig, patkányokig - megfigyelt viselkedése alapján arra tettünk javaslatot, hogy legalább egy kicsit minden dolognak tudatosnak kell lennie. Ez elsőre talán furcsán hangzik, de a "pánpszichizmus" - az a nézet, hogy minden anyagnak van némi társult tudata - egyre inkább elfogadott álláspont a tudat természete tekintetében.

A pánpszichizmus azt állítja, hogy az evolúció során a tudat egy bizonyos pontig nem jelent meg. Inkább mindig az anyaghoz kapcsolódik, és fordítva - ugyanannak az érmének a két oldala. De a tudat nagy része az univerzumban a különféle anyagokkal kapcsolatban rendkívül kezdetleges. Egy elektron vagy egy atom például csak egy kis tudatossággal rendelkezik. De ahogy az anyag egyre inkább összekapcsolódott és gazdagabbá vált, ugyanez történt az elmével és fordítva, ennek a gondolkodásnak megfelelően.

A biológiai organizmusok gyorsan tudnak információt cserélni különböző biofizikai módszerek révén, mind elektromos, mind elektrokémiai úton. A nem biológiai struktúrák csak a hő- / hőútvonalak segítségével cserélhetnek információkat belsőleg - ami összehasonlítva sokkal lassabb és sokkal kevésbé gazdag információt jelent. Az élőlények a gyorsabb információ áramlást használják ki a nagyobb léptékű tudatosság érdekében, mint amilyen a hasonló méretű dolgokban fordul elő, például a sziklák vagy a homokhalmok esetében. Nagyobb belső kapcsolat van, és sokkal több dolog "folyik" a biológiai struktúrákban, mint egy sziklában vagy egy kupac homokban.

A megközelítésünk szerint a homokszemcsék és a homokhalmok "puszta felhalmozódások", csak nagyon kezdetleges tudatos entitások gyűjteményei atomos vagy molekuláris szinten. Ez ellentétben áll azzal, ami a biológiai életformákban történik, ahol ezeknek a mikro-tudatos egységeknek a kombinációja együtt egy magasabb szintű makro-tudatos entitást hoz létre. Számunkra ez a kombinációs folyamat fémjelzi a biológiai életet.
[post_ads_2]
A megközelítésünk központi tétele: a nagy tudatosságot lehetővé tevő kapcsolatok - ami például az emberek és más emlősök esetében megfigyelhető - a kisebb összetevők közös rezonanciájából származnak. A jelen lévő rezonáns hullámok sebessége az a korlátozó tényező, amely minden egyes tudatos lény méretét meghatározza minden egyes pillanatban.

Mivel egy adott megosztott rezonancia egyre több összetevőre bővül, az új tudatos entitás, amely ebből a rezonanciaból és kombinációból ered, egyre nagyobb és összetettebb lesz. Tehát a humán agyban a gamma szinkronitással rendelkező megosztott rezonancia sokkal nagyobb számú neuron és idegi kapcsolatot foglal magában, mint a béta vagy théta ritmusok esetében.

Mi a helyzet a nagyobb inter-organizmusos rezonancia esetében, mint amikor a szentjánosbogarak felhői a kis lámpáikkal szinkronban villognak? A kutatók úgy gondolják, hogy a biolumineszcens rezonancia a belső biológiai oszcillátorok miatt merül fel, amelyek automatikusan azt eredményezik, hogy minden egyes szentjánosbogár a szomszédaival szinkronizálódik.

Akkor ez azt jelenti, hogy a szentjánosbogarak ezen csoportja magasabb szintű csoporttudattal redelkezik? Valószínűleg nem, hiszen meg tudjuk magyarázni a jelenséget anélkül, hogy bármilyen intelligenciára vagy tudatosságra támaszkodnánk. De a biológiai struktúrákban a megfelelő információs útvonalakkal és a feldolgozási teljesítménnyel ezek az önszerveződésre való hajlamok gyakran nagyobb léptékű tudatos entitásokat hoznak létre.

A mi tudati rezonancia elméletünk olyan egységes keretrendszerre törekszik, amely magában foglalja az idegtudományt, valamint a neurobiológia és a biofizika alapvető kérdéseit, valamint az elme filozófiáját. A tudatosság és a fizikai rendszerek evolúciója tekintetében a lényeges különbségek középpontjába kerül.

Mindez a rezgésekről szól, de egyben a rezgések típusáról is, és ami a legfontosabb, a megosztott rezgésekről. (2)

Tam Hunt

Tam Hunt
Tam Hunt a Kaliforniai Egyetem  META Laboratóriumában oktat pszichológiát. Munkája középpontjában az elme filozófiája, a világ tudományos és lelki nézeteinek kibékítése, az elme és az anyag kölcsönhatása áll. Amellett, hogy gyakorló ügyvéd, Hunt egyedülálló perspektívát nyújt a pszichológia és a filozófia számára. Hunt az UCSB Bren Környezettudományi és Menedzsment szakán végzett, ahol az éghajlatváltozással, valamint a megújuló energia törvényekkel és politikákkal kapcsolatos témákra összpontosít.

(1) - https://www.researchgate.net/profile/Tam_Hunt/publication/
(2) - https://theconversation.com/could-consciousness-all-come

Könyvajánló

A Tudat Szubjektív Evolúciója - Az Édes Abszolút játéka

B.r.sridhara Deva Goswami

Ez az egész univerzum valóságosnak látszik, pedig természeténél fogva valótlan, akárcsak egy álom. Elhomályosítja a tudatot, és újra meg újra szenvedésekkel sújtja az embert. - (Bhágavata-purána 10.14.22.)

Az evolúciót általánosságban valami objektív dolognak képzeljük el. De az objektív, az élettelen anyagból induló evolúció a valóság helytelen és hiányos felfogása. Az evolúció ténylegesen a tudatosságon alapul, mely szubjektív. A tudatosság nem egy produktuma az anyagi világnak; a világ a tudatosság következménye. Ez a világ a lelki-szellemi dimenzió torz visszatükröződése. Az anyagi világban, a kihasználás világában, amiként Darwin mondta, a legerősebbek fennmaradása az elsődleges kérdés. E Szamszárában vagy Létforgatagban szüntelenül küzdenünk kell a túlélésért. A testtudatú gondolkodók úgy tekintik az okot, mint egy tárgyat. Ez a tudatlanság megzavarja a látó látását vagy a filozófus értelmét. Ám a lelki-szellemi dimenzióban, a felajánlás földjén, mindenki egy önzetlen, szerető szolgálatot teljesítő egyéniség. A mi legkifinomultabb tudatosságunk ezért nem a harcon, hanem a cselekvő szeretet által bontakozik ki, - ott találjuk meg legfőbb reményünket, ahol az Édes Abszolút kedvteléseinek részévé válhatunk.

Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,347,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,597,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1516,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,7,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1094,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,58,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,195,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,663,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,95,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1713,hírszerzés,3,hit,18,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,16,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,123,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,83,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,64,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,229,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,98,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,197,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,319,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,941,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,686,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,222,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1330,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1180,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1203,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,889,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10906,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,665,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,11,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,259,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9704,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Lehetséges, hogy a tudat a dolgok rezgéséből ered, és ez megmagyarázza az elme-anyag kölcsönhatást?
Lehetséges, hogy a tudat a dolgok rezgéséből ered, és ez megmagyarázza az elme-anyag kölcsönhatást?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitmc3rEPzMbP5XY8tDv7Jmqa5FwgI-85-SRpYLsFhvqLTq4TYbCLMuj8YrxjUZpBKzt5IBsgLO7szAtY3BWqPn05i_b6RiCeu7HtfWBDeAyq0FjdfZd8oLr5WmFckegZBqHDxZ97HajFM/s1600/emberi+tudat+tudatoss%25C3%25A1g+anyag+elme+agy+%25C3%25A1llat+k%25C3%25B6nyv+video+%25C3%25B6nismeret+tudom%25C3%25A1ny+tudatalatti-spiritu%25C3%25A1lis-2018-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitmc3rEPzMbP5XY8tDv7Jmqa5FwgI-85-SRpYLsFhvqLTq4TYbCLMuj8YrxjUZpBKzt5IBsgLO7szAtY3BWqPn05i_b6RiCeu7HtfWBDeAyq0FjdfZd8oLr5WmFckegZBqHDxZ97HajFM/s72-c/emberi+tudat+tudatoss%25C3%25A1g+anyag+elme+agy+%25C3%25A1llat+k%25C3%25B6nyv+video+%25C3%25B6nismeret+tudom%25C3%25A1ny+tudatalatti-spiritu%25C3%25A1lis-2018-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2018/11/lehetseges-hogy-tudat-dolgok-rezgesebol.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2018/11/lehetseges-hogy-tudat-dolgok-rezgesebol.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy