A hunok és a vizslák közötti kapcsolat egy ősi rejtélyt tár fel

A magyar vizsla története kéz a kézben járt a hunok (később magyarok) történelmével, sőt még a nyelvük történetével is. A magyarok és a v...


A magyar vizsla története kéz a kézben járt a hunok (később magyarok) történelmével, sőt még a nyelvük történetével is. A magyarok és a vizslák legfrissebb DNS elemzéséről készült tanulmányok segítettek rávilágítani az eredetükre.

A hunok eredete és elterjedése

Úgy gondolják, hogy a hunok Közép- vagy Dél-Ázsiából érkeztek, esetleg a Hindukus hegységből, és Attila vagy Árpád hunjainak leszármazottai lehettek. Árpád és Attila jelképe egyaránt a sólyom volt, egy fekete ragadozó madár, vagy turulmadár, alátámasztva azt az elméletet, miszerint ugyanabba a dinasztiába tartoztak. A hunok vezették be Európában a solymászatot, és a sólyom történetéhez szorosan kapcsolódik a vizsla története is.

Úgy vélik, hogy a magyarok Jáfet második fiától, Magógtól származnak, aki "az özönvíz utáni ötvennyolcadik évben" Evilah (Perzsia) területére érkezett, és feleségével Eneth-tel két fia volt - Magor (akiről a magyarok a nevüket kapták) és Hunor (akiről a hunokat nevezték el). Noé egyik fia, Jáfet nagy régiók felett rendelkezett, beleértve Szkítiát.

Szkítia olyan régiókat foglalt magában, amelyek a modern Délkelet-Ukrajna, Délnyugat és Dél-Oroszország, a Balkán, Kelet-Lengyelország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Afganisztán, Kelet-Irán, Délnyugat-Pakisztán, Észak-Kaukázus részévé váltak, valamint Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Románia és Bulgária területeit.

Sherbowitz-Wetzor író történész szerint "Szkítia földterületéről azt mondják, hogy termékeny. Gyönyörű ligetekkel, erdőkkel és legelőkkel, és különféle állatokban bőségesen gazdag."

A hunok időszámításunk után 373-ig maradtak Szkítiában. A Képes Krónika (korábban Bécsi Krónikának hívták), az I. Lajos király (1342-1382) idejéből származó korai kódexek és törvények illusztrált kézirata, melyet a magyar középkori történelem legteljesebb nyilvántartásának tartanak, amely a 11. századig nyúlik vissza.

A krónika szerint 373-ban volt, amikor a hunok beléptek Pannóniába. Pannónia (ma Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Hercegovina, Szlovénia és Ausztria része) több mint négy évszázadon át a Római Birodalom uralma alatt állt. 430 körül az egész Kárpát-medence a hun birodalom részévé vált. Ebben az időszakban említi meg a sólymászokat először a Képes Krónika.

Magor unokája, Etele vagy Attila lett a hunok királya, aki 434 és 453 között uralkodott. Attila pajzsán egy címer volt, egy fekete madár koronával a fején egy ezüst mezőben. Ez a fekete madár egy olyan sólyom volt, amelyet turulként azonosítottak és Árpádnak hívtak: "A Turul nemzetség Árpádja," "hangsúlyozva a hunok és a magyarok közötti folytonosságot". 1301-re a huszonnyolc magyar törzs kijelentette, hogy a turultól származnak. Sok királyság félt Attilától és adót fizetett neki.


A vadászkutyák a hunokkal együtt jelentek meg

A kutyákkal folytatott vadászatról készült első képek, valamint a vadászati jelenetek leírása a Képes Krónikában jelentek meg 600-650 körül. Egy napon a hunok a kutyáikkal vadásztak, eltévedtek és végül rátaláltak a "csordák etetésére alkalmas helyre", a Perzsia melletti Meótisz régióra.

Ez a föld a tenger közelében volt, fűben és vízben, halakban és madarakban gazdag. Ebben az időszakban a magyarok találkoztak a bolgárokkal és együtt laktak (körülbelül 600-650 körül). Hunor és Magor elrabolták az Alán herceg lányait és feleségeikké tették őket, innen indultak ki az etnikai hunok, a magyarok.

Valamikor 741-751 körül a hunok másodszor is elhagyták Szkítiát, majd további hat vagy hét évre ismét letelepedtek Pannóniában, mielőtt később tovább folytatták volna utazásaikat. 896-ban a magyarsok második alkalommal érkeztek meg a Kárpát-medencébe.

Útjuk során a hunok áthaladtak a fehér kunok területén, Szuzdalon, Kijeven, átkeltek az Alpokon, a Kárpátokon és megérkeztek az erdélyi német Szebenbe (Hermannstadt, ma Nagyszeben). Az orosz Elmúlt idők krónikája a magyarság Kijeven történt áthaladását 898-ra datálja.

Erdélyben hét megye/törzs volt, amelyek vezetésére hét kapitányt neveztek ki. Álmos fia, Árpád volt a hét kapitány egyike és ő vette át a Duna-régiót. Árpád a jó és termékeny földje, valamint egy jó folyó miatt választotta, amely gazdag legelőkön halad át édes vízzel.

Árpádról úgy gondolják, hogy egy nagy lóért, egy arany nyeregért és egy arany kantárért vásárolta meg a földet. Az Árpád vezette magyarság másodszori Pannóniába érkezése jelezte a Magyar Hercegség, később a Magyar Királyság megalapítását a Kárpát-medencében 895-ben vagy 896-ban. Árpádról úgy vélik, hogy 907-ben bekövetkezett haláláig volt hatalmon.

A kereszténységre való áttérés 975 körül kezdődött, először Géza fejedelemmel, majd fia, Vajk folytatta, aki keresztelésekor az István nevet kapta. A fejedelem és később Szent István király tehát Árpád unokája volt. Szent István király koronázásának dátuma továbbra is vitatott, és úgy gondolják, hogy 1000. január 1-jén, vagy 1001. január 1-jén, vagy 1000. szeptember 8-án történt.

Tehát, a Képes Krónika azt mondja, hogy a magyarok magukkal hozták a kutyáikat. A kézirat Generatio Hunt et Paznan nevű fejezetéből származó kép a nemesség zászlóját és pajzsát mutatja, a pajzson pedig egy kutya feje látható. A Képes Krónika szerint a "Hunt" a "Hund"-ból származik, amely "kutyát" jelent.

Ezt az időt a 11. század elejével azonosítják (1001/1002). Az első képek a címerekről (sisakcímer) az 1230-as években jelentek meg IV. Béla király alatt. A címerek azonosítják az ezredforduló fontos történelmi személyiségeit, és tükrözik a királyság heraldikáját (ebben az esetben például ezüst vörös). A vadászkutyák és az agarak voltak az egyetlen kutyák, amelyeket a címereken találtak. Valószínűleg a kutya a magyar agár volt, az a fajta, amelyet a hunok magukkal hoztak Európába.


Szent István király körülbelül négy évtizeden át uralkodott és 1038. augusztus 15-én halt meg. Az ő vezetése alatt alakult meg Magyarország, és a Magyar Királyság öt évszázadon keresztül nagy hatalommal bírt. A Magyar Királyság a Kárpát-medence teljes egészére kiterjedt, háromszor nagyobb volt, mint a jelenlegi Magyarország. 1918-ig Ukrajna, Románia, Ausztria, Szerbia és Horvátország jelenlegi részeit is magában foglalta.

A vizslák megjelenése

A 12. században a magyarokat pannonoknak (vagy pannóniaiaknak) és szkítáknak hívták. Minden alkalommal, amikor a magyarok költöztek, magukkal hozták lovaikat, fegyvereiket és kutyáikat. Ezek a kutyák nagyon hasonlítottak a vizslára, barna színűek voltak lógó fülekkel. A vadászkutyákkal történő vadászatot többször említik a Képes Krónikában, az első leírások már a 11. században megjelentek.

A sólymokkal folytatott vadászatot az Álmos herceg vadászatát leíró jelenet rögzíti, aki 1106-ban a Bakonyban vadászott. A kéziratnak a De Constructione Ecclesie Demes című fejezete olyan képet mutat, amelyben lovon ülő emberek sólymot, kutyát és varjút figyelnek. A vizslaszerű kutya első képe, amely megjelenik a Codex Albensis-ben (a magyar kézirat a 12. században készült), 1100-ban kelt; ez egy ceruzarajz, amelyről úgy gondolják, hogy egy vizslát ábrázol, amely egy fa alatt ülő nyulat figyel.

A vadászkutyák megtalálhatók a 13. századi irodalomban, amelyek leírják a "lelógó fülekkel rendelkező kutyákat, amelyek szaguk alapján ismerik fel a vadállatokat és a madarakat, tehát sportolásra hasznosak". A 15. század végéig a magyar királyok idejük nagy részét a királyi vadászterületeken, a hegyekben töltötték.

Nagy Lajos királynak (1342-1382) köszönhető, aki megrendelte a Képes Krónika írását, hogy összefoglalták a magyar történetet 1330-ig. A nemesek törődtek a kutyáikkal, és Lajos királyról ismert volt a vadászat és kutyái iránti szenvedélye. Több kastélyt és palotát újjáépített, ahol szeretett vadászni a kutyáival.

Úgy gondolják, hogy az 1358-as év volt az első alkalom, amikor a barna színű kutyákat leírták, és megjelentek a könyvekben az igazi vizslaszerű kutyákról készült színes képek. A vizsla első színes képe egy 14. századi gótikus táblán látható az esztergomi Keresztény Múzeumban.


A DNS nyomok új kapcsolatot tárnak fel

A humán DNS Y-kromoszóma haplocsoport elemzése további fényt derít a magyar törzsek és kutyáik migrációs útvonalaira. Az R1a (M420 mutáció) haplocsoport DNS-ről úgy gondolják, hogy körülbelül 25000 éves és észak-indiai vagy Dél-Oroszországhoz kötődik. Az R1a-ról úgy vélik, hogy a neolitikum idején (amely 12000 évvel ezelőtt kezdődött és i.e. 3500-ban ért véget) átjutott a Kaukázuson.

Az R1a haplocsoport-eloszlási mintázat azt sugallja, hogy a hunok vándorlási útja Észak-India-Kaukázusból Grúzia-Dél-Oroszországba, majd - Ukrajnába, Szlovákiába és Lengyelországba, később - Magyarországra, Romániába, Ausztriába, Szerbiába, Németországba, majd Finnországba vezetett, amit Hollandia, Wales és Portugália követett.

Különösen fontos az R1a1a1 (M417) haplocsoport, mivel a becslések szerint körülbelül 5800 évvel ezelőtt fordult elő, és Európához kötődik. A magyar férfiak fele R1a1a humán apai DNS haplocsoportot hordoz, amelyről úgy gondolják, hogy egy indoeurópai marker, amely a Jamna-kultúrából származik. A Jamna-kultúra az alsó Don, az alsó Volga folyó és Észak-Kaukázus között jött létre, időszámításunk előtt 300 és 2700 között. A nomádok gazdálkodásból, halászatból és vadászatból éltek ott.

A nemrégiben tanulmányozott III. Béla király (1148-1196) apai DNS-ét R1a (Z93)-ként azonosították. A Z93 Ázsiában gyakori, és ez a mutáció körülbelül 5800 évvel ezelőtt történt, ami összhangban áll a király ősi gyökereinek legendájával. III. Béla király fontos uralkodó volt, aki hatalma idején megerősítette Magyarország dominanciáját az Észak-Balkán felett. II. Géza király és Eufrozina királyné, a kijevi nagyherceg, I. Msztyiszlav lányának fia volt.

Hasonlóságok is találhatók a magyar nyelv és a szanszkrit között. Kapcsolat jött létre az R1a1a1 (M417) marker és az indoeurópai nyelvek elterjedése között. A proto-indoeurópaiak proto-szláv nyelven beszélő csoportjáról úgy vélik, hogy Indo-Pakisztánból Közép-Európába, majd a korai középkor idején Európa északkeleti részébe költöztek.

1844-ig Magyarország hivatalos (írásbeli) nyelve a latin volt. Úgy gondolják, hogy az avarok olyanok voltak, mint a hun nomád lovasok, akik állatokat tenyésztettek. Az általánosan elfogadott elmélet az volt, hogy az onogurt beszélték (a türk egyik formája és a korai bolgárok nyelve is). Engel Pál azonban azt sugallta, hogy ez lehetett az ongri, tehát magyar, mivel az ongri a magyarok korai szláv neve.

A genetikai, régészeti és történelmi feljegyzések látszólag alátámasztják azt az elméletet, miszerint a vándorló magyarok (vagy a hunok) magukkal hozták a kutyáikat, a vizsla őseit. A vadászat az egyik legfontosabb tulajdonság volt a kutya háziasítása során.

A kutyafajták vándorlásáról ismert, hogy az tükrözi az emberi vándorlást, amelyet az új régióban az őshonos kutyapopulációval való keveredés követ. A vizsla apai haplocsoportja A1a, és az Embark, a kutya DNS kutatások terén úttörő társaság kijelentette, hogy "minden vizsla ebből az A1a vonalból származik, ami azt sugallja, hogy ... minden hím vizsla ebből a vonalból ered".

A kutyák "követték az embereket Ázsiából Európába... melyek végül azok a kutyák lettek, amelyek 1000 évvel ezelőtt létrehozták a vizsla fajtát". A vizslákban előforduló általános anyai haplotípusok az A234 és az A315. Az A315, amely Közép-Ázsiából ered 15000 évvel ezelőttről, és "a Közel-Keleten és Dél-Európában az ősi bronzkori fosszilis anyagokból származik" (Embark), Európában a bronzkor vége után vált ismertté.

A Vizsla fajták eredetének összefoglalása

A magyar törzsek magukkal hozták kutyáikat (esetleg a magyar agárt), melyek összekeveredtek az őshonos Pannon (vagy Pannónia) kutyákkal. A hunok 373-ban, majd 895-ben vagy 896-ban léptek be először Pannóniába, és a 9. és 10. századra lefedték egész Európát. Ezért a Pannónia vadászkutya és a magyar agár keveredése potenciálisan már a 4. században vagy legkésőbb a 9-11. században megtörténhetett.

A vizsla fajta különválása a 12-13. századra fejeződött be. Az első írásbeli "vizsla" szó az 1300-as években jelent meg. A vizsla első valódi színes képe egy 14. századi gótikus táblán jelent meg. A történeti kéziratok, valamint az emberi és kutya DNS haplogroup elemzések arra utalnak, hogy a vizsla egy ősi fajta, története szorosan kapcsolódik a hunok történetéhez. (1)

(1) - https://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/vizsla-0013289

Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,347,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,597,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1516,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,7,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1094,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,58,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,195,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,663,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,95,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1713,hírszerzés,3,hit,18,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,16,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,123,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,83,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,64,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,229,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,98,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,197,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,319,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,941,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,686,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,222,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1330,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1180,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1203,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,889,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10906,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,665,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,11,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,259,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9704,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: A hunok és a vizslák közötti kapcsolat egy ősi rejtélyt tár fel
A hunok és a vizslák közötti kapcsolat egy ősi rejtélyt tár fel
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPYprXYPhyphenhyphenHays037himpaUL7gaLfWZ2191xBh2pWiDr8qFL_unFNe2Hlp7aWvXtwDaNIhCQSV03Ejw4YdTUKUnNl4EVW-C730c1ZipJIaGdcj5UmOE88rRKKdReqV3u_8vtQqvST60TY/s1600/vizsla-ag%25C3%25A1r-kutya-magyar-hunok-magyarorsz%25C3%25A1g-szk%25C3%25ADtia-pann%25C3%25B3nia-k%25C3%25A1rp%25C3%25A1t-medence-video-r%25C3%25A9g%25C3%25A9szet-t%25C3%25B6rt%25C3%25A9nelem-honfoglal%25C3%25A1s-dns-genetika--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPYprXYPhyphenhyphenHays037himpaUL7gaLfWZ2191xBh2pWiDr8qFL_unFNe2Hlp7aWvXtwDaNIhCQSV03Ejw4YdTUKUnNl4EVW-C730c1ZipJIaGdcj5UmOE88rRKKdReqV3u_8vtQqvST60TY/s72-c/vizsla-ag%25C3%25A1r-kutya-magyar-hunok-magyarorsz%25C3%25A1g-szk%25C3%25ADtia-pann%25C3%25B3nia-k%25C3%25A1rp%25C3%25A1t-medence-video-r%25C3%25A9g%25C3%25A9szet-t%25C3%25B6rt%25C3%25A9nelem-honfoglal%25C3%25A1s-dns-genetika--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/03/a-hunok-es-vizslak-kozotti-kapcsolat.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/03/a-hunok-es-vizslak-kozotti-kapcsolat.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy