32 dolog a Marson, amik úgy néznek ki, mintha nem oda tartoznának

Minél többet tanulmányozzák a tudósok a vörös bolygót, annál több szokatlan tárgyat és mintázatot találnak szétszórva a Mars felszínén. Íme ...


Minél többet tanulmányozzák a tudósok a vörös bolygót, annál több szokatlan tárgyat és mintázatot találnak szétszórva a Mars felszínén. Íme néhány a legrejtélyesebbek közül.

Mint a Föld egyik legközelebbi szomszédja, a Mars régóta elbűvöli az embereket az idegen élet lehetőségével, amely csak egy rövid rakétaút távolságra van. Ilyen életet azonban még nem találtak. Azonban most, hogy a NASA és más űrügynökségek elkezdték felfedezni a vörös bolygó égboltját és felszínét robottechnológia segítségével, egyre több furcsa formációról és képződményről készült kép keltette fel az égboltkutatók reményeit, félelmeit és kíváncsiságát.

Íme néhány kedvenc tárgyunk a Marson, amelyek úgy néznek ki, mintha nem egy halott és poros bolygóra tartoznának. Sok közülük a pareidolia jelenség eredménye - az emberi hajlam, hogy ismert mintákat és alakzatokat keressen élettelen tárgyakban. Azonban néhányuk akár azt is sugallhatja, hogy a tudósok végre rábukkantak a régóta keresett bizonyítékokra a múltbéli marsi élet nyomait illetően.

Egy nyitott "útikönyv"


Lehet, hogy fáradtan az ősi víz nyomai után kutatva, a NASA Curiosity marsjárója 2023 áprilisában rövid szünetet tartott, hogy átlapozza egy régi marsi keményfedeles könyv poros oldalait a Gediz-völgyben. Bár a furcsa tárgy úgy néz ki, mintha egy könyv lenne, amelynek egyik lapja félúton megállt a lapozásban, valójában csak egy kő - és kicsi is. A bájos kis kő-könyv mindössze 2,5 centiméter széles a NASA szerint. Legalább utazásra alkalmas méretű!

Egy "macifej"


Egy 2023 januárjában az Arizonai Egyetem (UA) által megosztott képen, amelyet a NASA Mars Reconnaissance Orbiter készített, egy hatalmas marsi maci arca tűnik fel - két fekete szemmel, gomb orral és felfelé görbülő szájjal. Az UA szerint a szeretnivaló formáció valószínűleg egy ősi kráter közepén lévő szétbomlott domb. De számunkra ez a legcukibb kőtörmelék az ismert univerzumban.

Megfagyott "ásványi virágok"
 

Ezek az apró korallra emlékeztető ágacskák a legközelebb állnak a növényekhez, amit ma a vörös bolygón találni lehet. Az ilyen ásványi lerakódások gyakoriak a Marson, és az ősi víz és kőzet keveredésének eredményei. Ritka azonban, hogy egy ilyen lerakódás ennyire virágszerű legyen, mondták a NASA kutatói. A virág alakú képződményt a Curiosity marsjáró észlelte 2022 februárjában.

Egy titokzatos "ajtó"
 

Ez a tökéletesen faragott "ajtó" egy marsi sziklában az intelligens élet nyomait rejti a vörös bolygón - vagy esetleg egy titkos űrhajós társaság rejtett marsi bunkerének bejáratát? Sajnos (az összeesküvés-elmélet hívői számára) a valóság sokkal egyszerűbb: ez csak egy erodált kőformáció, amit egy tökéletes szögből fotóztak. A képet a NASA Curiosity marsjárója készítette 2022-ben.

Megkövesedett "állatnyomok"
 

Szokatlan, rizzsszem nagyságú vonalkákból álló struktúrák, amelyeket egy kutató 2018-ban talált, állatnyomokra emlékeztetnek. A NASA kutatói gyorsan megcáfolták az állatnyomok elméletét, mivel a hasonló alakzatok a Földön gyakoriak azokon a területeken, ahol sók koncentrálódnak a vízben, például kiszáradó tavakban. Ezek a Mars múltbéli folyóira és tavaira utalnak, de semmilyen bizonyítékot nem nyújtanak arra, hogy valaha is élőlények éltek volna a bolygón.

Egy kosárnyi "áfonya"
 

Bár az áfonyák a Földön nem jelentős vasforrások, ezek a NASA Opportunity marsjárója által 2004-ben felfedezett geológiai "áfonyák" másképp épültek fel. A vasban gazdag gömböcskéket sok víz formálta simává milliárd évekkel ezelőtt. Ezek az egyik legkorábbi bizonyítékai annak, hogy a Mars egykor nagyon vizes világ volt. Hogy vajon jól passzolnának-e sajttortához, az a jövő generációira marad eldönteni.

Több ezer fekete "pók"
 

Minden tavasszal több ezer fekete "pók" tűnik fel a Mars déli pólusának közelében. Ezek nem valós pókok, sőt, egyáltalán nem élők. A jelenség oka, hogy a felszín alatti szén-dioxid jég szublimál, vagyis gázzá alakul, amikor a hőmérséklet emelkedik. A felszabaduló gáz áttöri a felszíni jégréteget, magával ragadva sötét port, amely szétfröccsen a talajon, girbegurba mintákat létrehozva. Ahhoz, hogy ezek a képződmények az űrből is láthatók legyenek, elég nagynak kell lenniük - mindegyikük 45 métertől 1 kilométeres átmérőig terjed, az Európai Űrügynökség (ESA) szerint.

Egy "Inka város" romjai
 

A Mars déli sarka közelében találhatók különös struktúrák, amelyek egy ősi, hatalmas város romjaira emlékeztetnek. Az ESA "Inka városnak" nevezte el a formációt, mivel hasonlóságot mutat a Dél-Amerikában felfedezett valódi romokkal. A furcsa sziklaképződmény valószínűleg homokdűnékből áll, amelyek idővel megkövesedtek. Eredete azonban továbbra is rejtély. A labirintusszerű formáció ívesen hajlik, és egy 86 kilométer átmérőjű kör részét képezi, ami arra utal, hogy talán egy régi meteorit becsapódási kráter része lehet.

Egy ősi mosolygós arc
 

Valaki egy mosolygó arcot festett volna a marsi felszínre? Nem egészen, bár az Európai Űrügynökség ExoMars Trace Gas Orbiterje által készített infravörös kép ezt sugallhatja. A mosolygós arc valójában egy ősi tó maradványa, amelyet klorid sólerakódások rajzolnak ki, a két "szemet" pedig meteorit kráterek alkotják. Bár marsi graffitiművészek nem fognak előugrani, hogy a művükre igényt tartsanak, a szerkezet akár bizonyítékot is rejthet a múltbéli marsi élet nyomaira. Ahogy a Mars tavai kiszáradtak, a megmaradt víz forrásai valószínűleg nagyon sósak lettek, ami mikrobiális élet számára nyújthatott menedéket.

Egy szokatlanul elhelyezkedő kő
 

A Jezero-kráter belsejében feltűnően világos színű, fehér kő áll ki a sötét környezetből. Ezt az "Atoko Pointnak" nevezett sziklát a NASA Perseverance marsjárója fedezte fel, és elemzése szerint valószínűleg piroxénből és földpátból áll. Hogy került egy ilyen világos szikla ilyen sötét társaságba? Valószínűleg a kráter pereméről zuhant le, vagy valamikor a múltban, amikor folyók zúdultak keresztül a területen, hozták magukkal.

Egy sziklás "Star Trek" szimbólum
 

Úgy tűnik, mintha valaki a Csillagflotta kommunikációs jelvényét hagyta volna a vörös bolygón - legalábbis így tűnik egy szikláról készült képen, amelyet a Curiosity marsjáró készített. A kő delta alakja azonban csak véletlen egybeesés a NASA szerint. Ez egyike annak a több ezer kőnek, amelyek a Sharp-hegyen találhatók, amelyet a Curiosity már évek óta kutat annak érdekében, hogy a Mars múltját és az életre alkalmas körülmények lehetőségét felderítse.

Egy "csempe padló"
 

2021-ben, miközben a Sharp-hegy lejtőin haladt felfelé, a NASA Curiosity marsjáró olyan képződményeket fedezett fel, amelyek úgy néztek ki, mint egy marsi fürdőszoba csempe padlója. Több tucat egymásba kapcsolódó sokszög törte át a talajt; a legtöbb öt vagy hat oldalú, és körülbelül 3,8-3,6 milliárd évvel ezelőttre tehető az eredetük. Ezek a sokszögek sárrepedések, amelyek idővel többször kiszáradtak, majd újra benedvesedtek. Valószínűleg akkor keletkeztek, amikor a vízszint a környező Gale-kráterben többször emelkedett és csökkent, mígnem egy végső száraz időszak hagyta meg őket úgy, ahogyan ma látjuk őket.

Tökéletesen kör alakú homokdűnék
 

A Mars tele van különféle alakú és méretű dűnékkel, de kevés közülük olyan tökéletesen kör alakú, mint a NASA Mars Reconnaissance Orbiter által 2022-ben észlelt csoport. A Mars északi féltekéje fölött repülve készült képen sötét, buborékszerű dűnék láthatók, amelyek dél felé dőlnek, abban az irányban, ahová valószínűleg a marsi szél fújta őket. A tudósok még mindig nem biztosak abban, miért olyan kör alakúak ezek a dűnék, vagy miért vándorolnak lassan a Mars egyenlítőjétől távol, évente körülbelül 1 méteres sebességgel.

Egy "cápauszony" és egy "rákolló"
 

Amikor a NASA Perseverance marsjárója a Jezero-krátert vizsgálta, néhány furcsa, halra emlékeztető sziklát fedezett fel. Az egyik szikla cápauszonyként áll ki, míg a másik rákkaromra emlékeztetően csavarodik. Bár elsőre különlegesnek tűnhetnek, valójában ezek csak sziklák, amelyeket a szél alakított több milliárd év alatt, és az emberi elme keresett mintázatai találták meg őket a marsi porban.

Egy "lebegő kanál"
 

2015-ben a NASA Curiosity marsjárója egy lebegő fakanálra emlékeztető alakzatot fedezett fel, amely árnyékot vetett maga alá. Természetesen ez csupán egy optikai illúzió volt; a kanál valójában csak egy szikla, amelyet a szél formált, és amelynek vége kiáll egy nagyobb formációból, így a "kanál" hegyét a föld felett hagyja, árnyékot vetve maga alá.

Egy hátborzongató "arc"
 

Az egyik legelső marsi sziklaformáció, amely felkeltette a közvélemény érdeklődését, ez a híres "arc", amelyet a NASA Viking 1 műholdja fedezett fel 1976-ban. A bolygó körül keringve, leszállóhelyet keresve robotikus társának, a Viking 2-nek, a műhold egy sziklahegyet talált, amely részben árnyékban volt, és határozottan emberi archoz hasonlított. Későbbi megfigyelések más űreszközökkel bebizonyították, hogy az arc csak bizonyos szögekből és fényviszonyok mellett látható, és az emberi arc megjelenése csak a fény és az árnyék játékának eredménye volt.

Egy "óriás ujjlenyomata"
 

Réges-régen valami becsapódott a Mars felszínébe, és hátrahagyta ezt a hatalmas, redős, ujjlenyomatszerű mélyedést. Természetesen nem egy óriás ujja volt a tettes. Az Airy-0 nevű, sokkal nagyobb kráteren belül található ez a marsi lyuk, amely egy ősi meteor becsapódásának eredménye. Az "ujjlenyomat" vonalait alkotó világos csíkozások a Mars felszínén gyakori látványok. Ezeket átvonuló szél által létrehozott gerinceknek nevezik, melyek akkor keletkeznek, amikor a homokdűnéket egy vékony porréteg fedi be. Valószínűleg a por fényvisszaverő ásványokat tartalmaz, amelyek az üreg ragyogó megjelenését okozzák ezen a képen.

Egy kő... repedéssel
 

Ne nevess ezen a kövön, amelyet a NASA Perseverance marsjárója fotózott 2021-ben. A repedt szikla számos tréfás megjegyzés tárgyává vált, miután közelről készült képe nyilvánosságra került. Valójában nem sok látnivaló van rajta - a vörös bolygó tele van repedezett kövekkel, bár nem mind ilyen "kerekded". A Perseverance ezt a követ a poros Jezero-kráterben találta meg.

Egy "angyal" és egy szív
 

Amikor a Marson nyár van, megjelennek az angyalok. A Mars déli sarkát általában egy hatalmas jégtakaró borítja, de amikor a jég nyáron elolvad, a vörös színű üledékrétegek alatt érdekes minták tűnnek fel. Ez a kép, amelyet az ESA Mars Express űrszondája készített, egy angyal-szerű alakzatot mutat egy szív alakú minta mellett. Ezek az ismerős formák valójában becsapódási kráterek, amelyek elhordták a Mars poros felszínét, felfedve a sötétebb üledéket alatta.

Egy furcsán zöld szikla "fúrólyukakkal"
 

Vajon egy unatkozó marsi tinédzser megkaparintotta szülei szerszámait? Ez az (igen valószínűtlen) magyarázata annak a furcsa, zöld sziklának, amelyet lyukakkal teleszórva a NASA Perseverance marsjárója fedezett fel küldetése elején. A körülbelül 15 cm-es szikla idegennek tűnik környezetében, és a tudósok nem teljesen biztosak benne, hogyan alakult ki. Talán egy meteor maradványa, vagy esetleg egy marsi alapkőzet darabja, amelyet egy becsapódás vetett messze. A legtöbb lyuk is rejtélyes, de ha a középjobbra nézünk, egy sor apró, egyenletes nyomot láthatunk, amelyet a Perseverance lézere hagyott hátra, miközben megpróbálta elemezni a kőzet összetételét.

Egy kis "idegen tárgy"
 

Egy kis téglalap alakú tárgyat fedeztek fel a Gale-kráterben 2018-ban, ami rövid időre riadalmat keltett a NASA tudósai között. A tárgy, amely poros fémlemezre emlékeztetett, felvetette annak lehetőségét, hogy a Curiosity marsjáró egy darabja esett le. Szerencsére egy gyors elemzés kimutatta, hogy az "idegen tárgy", ahogyan a NASA először nevezte, valójában csak egy szikladarab, amely egy nagyobb formációból vált le, és egyáltalán nem idegen a Gale-krátertől.

Egy furcsa, fehér torony
 

A NASA Perseverance marsjárója által 2023-ban rögzített kép előterében egy magas, fehér oszlop emelkedik ki a sötét, sziklás háttérből. Valójában ez egy marsi porördög. És nem is akármilyen: a poros örvény magasabb, mint egy átlagos földi tornádó, és ötször olyan magas, mint az Empire State Building - legalábbis a NASA szerint. A porördögök akkor keletkeznek, amikor emelkedő meleg levegő találkozik lefelé áramló hideg levegőoszlopokkal, és rendkívül gyakoriak a Marson - egy 2018-as tanulmány szerint naponta akár 145 millió is előfordulhat.

Egy "seb", ami hosszabb, mint a Grand Canyon
 

Az Aganippe Fossa nevű marsi képződmény olyan, mint egy friss seb, ahogy ez a 2024-ben készült ESA Mars Express űrszonda képén is látszik. Ez a mély, sötét szakadék mintegy 600 kilométer hosszú, így hosszabb, mint a 446 kilométeres Grand Canyon. Egy kihalt vulkán lábánál található, és valószínűleg egy ősi vulkáni tevékenység eredménye - esetleg akkor keletkezett, amikor a vulkán alatt lévő nagy magma-medence erőteljesen felfelé tolódott, szétszakítva a talajt.

"Cukorka" vagy ultra-ritka kristályok?
 

Ezeket a furcsa színű kristályokat a Marson véletlenül fedezték fel. 2024 májusában a NASA Curiosity marsjárója áthajtott egy útjába eső kis kövön, véletlenül összetörve azt. A kőzet belsejében ritka ásványok rejlettek, köztük olyanok is, amelyekkel korábban soha nem találkoztak a vörös bolygón. A sárgás kristályok tiszta elemi kénből állnak. A tudósok régóta feltételezték, hogy ez az anyag létezik a Marson, de eddig nem volt rá bizonyítékuk, egészen a Curiosity "romboló vezetéséig".

Egy "golyó" lyuk
 

Ami úgy néz ki, mintha egy eltévedt golyó ütött volna lyukat a Mars felszínébe, valójában valami sokkal izgalmasabb lehet - egy lehetséges menedék a jövő űrhajósai számára. A lyukat, amely néhány méter átmérőjű, a NASA Mars Reconnaissance Orbiter fedezte fel 2022-ben egy hatalmas vulkán, az Arsia Mons oldalán. A lyuk egy lávafolyam mentén helyezkedik el, és úgy tűnik, egy függőleges akna, amely esetleg egy mélyebb barlangrendszerhez vezethet. Bár a lyuk mélysége nem ismert, a jövőbeli űrhajósok számára csábító menedék lehet, akiknek szükségük van arra, hogy megvédjék magukat a vörös bolygó intenzív sugárzásától.

Egy föld alatti "kutya"
 

Furcsa képződmények nemcsak a Mars felszínén jelennek meg, hanem a föld alatt is. 2024 szeptemberében kutatók több marsi űrszonda adatait egyesítették, hogy elkészítsenek egy bolygószintű gravitációs anomália térképet - olyan helyeket, ahol a gravitációs vonzás erősebb az átlagnál, ami hatalmas, sűrű képződmények jelenlétére utal a bolygó felszíne alatt. Ezek többsége amorf alakzat, de egy különösen felkeltette a kutatók figyelmét: egy furcsa, kutya alakú képződmény, sötét farokkal és fülekkel, a Mars északi pólusának közelében. Nem világos, hogyan keletkezett a sűrű, kutyaszerű képződmény, de lehet, hogy egy múltbéli meteorbecsapódás vagy vulkáni anyag felhalmozódásának eredménye.

Űrszemét?
 

A Gale-kráter poros, vörös sziklái között egy szaggatott, szürke tárgy azonnal felkeltette a NASA Curiosity marsjáróját üzemeltető tudósok figyelmét. A szilánkszerű szikla idegennek tűnik, és szinte biztosan az is - a kutatók szerint a hegyes kő valószínűleg egy meteor maradványa, amely réges-régen csapódott be a Mars felszínébe. Az Ames Knob nevű, körülbelül 10x14 cm-es meteorit nem csak űrszemét; a NASA kutatói szerint ennek a kőzetnek a tanulmányozása segíthet feltárni a bolygó múltbeli körülményeit, amikor a meteorit földet ért, beleértve azt is, hogy akkor még volt-e víz a felszínen.

Szemét... a Földről?
 

2022-ben a NASA felfedezett valamit, ami egy "idegen" űrhajó roncsára emlékeztetett a Marson. Ez esetben az "idegenek" valójában földiek voltak; a NASA Ingenuity marsi helikoptere által látott roncs egy darabja volt a helikopter saját ejtőernyőjének és hátsó burkolatának, egy csészealj alakú fedélnek, amely lassította a robot leszállását a vörös bolygóra, amikor az a Perseverance marsjáróval együtt érkezett. Ez a sérült emberi technológia, amelyet az Ingenuity 8 méter magasból fényképezett, különösen idegennek tűnik a környező sziklák és por mellett.

Egy "idegen tojás"?
 

Bizonyos szögekből nézve ez a kráteres kő úgy néz ki, mint egy zöld, nyálkás tojás, amely valamilyen ismeretlen földönkívüli szörnyeteghez tartozhat. Azonban a NASA Curiosity marsjárójának gyors elemzése kimutatta, hogy a különös szikla, amelyet Egg Rocknak neveztek el, valójában egy meteorit darabja, amely egy ismeretlen időpontban ért földet a vörös bolygón. A marsi meteoritok, mint ez is, értékes információkat nyújthatnak a bolygó múltjáról, de valószínűleg nem vezetnek vissza földönkívüli szörnyfészkekhez.

Örvénylő minták
 

A Mars Nili Fossae régiójában felfedezett különös minták nem idegen homokművészet vagy a marsi verziója a perui Nazca-vonalaknak. Valójában ezek ásványi lerakódások, amelyek nagy mennyiségű olivint tartalmaznak, egy olyan ásványt, amelyet általában csak a Mars felszíne alatt találunk. Hogyan került ennyi olivin a felszínre? Ez a kérdés nagy rejtély a tudósok számára. Lehetséges, hogy egy hatalmas aszteroida becsapódása hozta felszínre a Mars belső rétegeit, és olivint szórt szét - vagy talán egy hatalmas vulkánkitörés hozta napvilágra a felszín alatti ásványokat. Eredete máig rejtély.

Egy idegen monolit?
 

Amikor amatőr csillagászok a NASA Mars Reconnaissance Orbiter képeit nézegették, valami furcsát vettek észre a műhold adatai között: egy szokatlanul téglalap alakú tárgyat, amely a "2001: Űrodüsszeia" című film nyitójelenetének idegen monolitjára emlékeztetett. A rejtélyes képződmény valóban monolitikus alakú és méretű, a misszió tudósai szerint. Valószínűleg azonban nem más, mint egy nagy, tökéletesen téglalap alakú kő.

Egy mászó robot
 

A NASA Mars Reconnaissance Orbiterjének képén egy fénylő, fémes robot látszik, amely a Mars felszíne felett csúszik. Ez egy ritka eset, amikor a rejtélyes tárgy pontosan az, aminek látszik; az a robot a NASA Curiosity marsjárója, amely éppen a Mount Sharpra tartott, több évvel küldetése megkezdése után, hogy felfedezze a vörös bolygót. A Marson valaha létezett élet konkrét bizonyítékai még mindig hiányoznak, de legalább mondhatjuk, hogy a Mars az egyetlen ismert bolygó az univerzumban, amelyet kizárólag robotok laknak. (1)

(1) - https://www.livescience.com/space/mars/
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,143,agy,369,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,92,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,51,állatvilág,624,allergia,14,álmatlanság,3,álom,58,alumínium,7,alvajárás,1,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,10,Amerika,1554,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,95,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,4,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,9,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,202,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,51,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,44,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,2,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,99,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,88,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,154,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,308,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,31,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,68,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,37,DNS,334,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1113,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,65,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,815,éghajlat,187,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,87,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,110,elektromos autó,147,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,216,élet a halál után,168,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,57,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,8,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,36,északi fény,2,Északi-sark,19,Észtország,10,étel,208,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,291,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,113,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,88,Facebook,4,fájdalom,34,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,54,feldolgozott étel,26,félelem,118,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,361,filozófia,5,Finnország,37,fizika,112,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folklór,1,folyadékmembrán,1,folyó,2,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,főemlős,1,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,804,földrengés,101,Fönícia,1,Franciaország,206,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,25,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,241,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,geológia,1,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,153,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,29,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,70,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,263,gyermekmunka,2,gyógyítás,350,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,478,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,4,hajóroncs,31,hajszín,4,halak,2,halál,127,halálközeli élmény,52,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,12,hírek,1736,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,horror,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,8,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,93,idegen lény,426,idegen technológia,319,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,54,időjárási fegyver,16,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,3,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,60,Isten,183,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,165,James Tyberonn,1,Japán,281,járvány,355,játék,8,jég,66,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,133,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,2,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,71,kiméra,3,Kína,655,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,15,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,47,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,109,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,243,környezetvédelem,203,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,282,közösség,4,kráter,12,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,169,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,131,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,57,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,51,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,11,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,5,Mars,224,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,11,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,135,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,43,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,251,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,meteorológia,1,Mexikó,148,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,97,munka,30,mutáció,12,műanyag,96,műhold,100,műtét,5,művészet,211,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,412,NATO,65,Nazca-kultúra,3,Nazca-vonalak,16,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,350,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,283,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,98,okkultizmus,5,okostelefon,42,okosszemüveg,1,oktatás,65,olaj,63,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,29,Orionidák,1,Oroszország,756,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,35,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,461,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,4,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,2,Peru,101,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,126,placebo,1,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,5,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,15,pszichokinézis,7,pszichológia,80,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,3,reaktor,2,recept,1,régészet,991,reiki,1,reinkarnáció,37,rejtélyek,727,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,36,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,53,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,383,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,17,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,46,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,182,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,57,Szicília,4,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,2,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,188,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tánc,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,Tasmánia,1,távolbalátás,32,technológia,1371,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,50,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,250,teremtés,44,terhesség,5,téridő,21,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,476,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,100,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,124,történelem,1238,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,127,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,30,tudatosság,796,tudomány,1268,túlnépesedés,9,túlvilág,156,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,922,UFO felfedés,109,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,412,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11309,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,66,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,46,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,689,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,238,űrutazás,172,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,272,valóság,51,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,47,vércsoport,6,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10095,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,381,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,62,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: 32 dolog a Marson, amik úgy néznek ki, mintha nem oda tartoznának
32 dolog a Marson, amik úgy néznek ki, mintha nem oda tartoznának
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlwd64c3cNQFmByT0GDj4Aae9Nq-ETa2h-sr8VFEOIXINSTerlRJeUmFrLzptBJ4aqX9IRNElSW2z-I9gf7Z_lTK4JEwvvghtQRuXb1a7MthfTYm9OjW6Nq4vRnPqhrn8QI2-1yZhoLwi71TLR7lQirCDoSI67fWm-AxSIpL4NncKWwThRq6kn7M-Nu_E/s16000/mars-%C5%B1rkutat%C3%A1s-rejt%C3%A9ly-video-nasa-tudom%C3%A1ny-01-2024--%C3%BAj--vil%C3%A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlwd64c3cNQFmByT0GDj4Aae9Nq-ETa2h-sr8VFEOIXINSTerlRJeUmFrLzptBJ4aqX9IRNElSW2z-I9gf7Z_lTK4JEwvvghtQRuXb1a7MthfTYm9OjW6Nq4vRnPqhrn8QI2-1yZhoLwi71TLR7lQirCDoSI67fWm-AxSIpL4NncKWwThRq6kn7M-Nu_E/s72-c/mars-%C5%B1rkutat%C3%A1s-rejt%C3%A9ly-video-nasa-tudom%C3%A1ny-01-2024--%C3%BAj--vil%C3%A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2024/10/32-dolog-marson-amik-ugy-neznek-ki.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2024/10/32-dolog-marson-amik-ugy-neznek-ki.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy