Furcsa egybeesések: véletlen események vagy Isten cselekedetei?

1973 februárjában Dr. Bernard Beitman egy konyhai mosogató fölé görnyedve találta magát egy régi viktoriánus házban San Franciscóban, és meg...


1973 februárjában Dr. Bernard Beitman egy konyhai mosogató fölé görnyedve találta magát egy régi viktoriánus házban San Franciscóban, és megállíthatatlanul fulladozott. Nem evett és nem ivott, így nem volt mit felköhögnie, de néhány percig nem kapott levegőt és nem tudott nyelni.

Másnap a bátyja felhívta, hogy 3000 mérfölddel arrébb, a Delaware állambeli Wilmingtonban meghalt az apjuk. Beitman titokzatos epizódjával egy időben vérzés alakult ki a torkában, és a saját vérétől fuldoklott.

Az áhítat és az érzelmek hatása alatt Beitmant lenyűgözte az általa értelmes véletlennek nevezett egybeesés. Miután a Missouri-Columbia Egyetem pszichiátria professzora lett, több tanulmányt és két könyvet publikált a témában, és elindított egy nonprofit szervezetet, a Coincidence Project-et, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy osszák meg véletlenekről szóló történeteiket.

"Tudósként és spirituális keresőként azokat a mintákat keresem, amelyek értelmes egybeesésekhez vezetnek," - mondta a 80 éves Beitman. "Olyan sok ember számol be ilyen tapasztalatokról. A szórakozás része annak megértése, hogy ez hogyan történik."

A véletleneket tanulmányozó kutatók megosztottak azok jelentőségét illetően. Egyesek, mint például Beitman, úgy vélik, hogy mélyebb kapcsolatot sugallnak elménk és az anyagi világ között, mint amit a modern tudomány meg tud magyarázni. Mások a véletleneket pusztán matematikai valószínűségeknek tekintik, amelyek hasonlítanak a "végtelenmajom-tételhez," amely szerint az írógépen végtelen ideig véletlenszerűen gépelő majom végül Shakespeare műveit hozza létre. Talán valószínűtlen, de nem megmagyarázhatatlan.

Ennek ellenére a legtöbb véletlenkutató egyetért abban, hogy a véletlenek észrevétele és vallatása segít abban, hogy jobban megértsük a világ működését.

Beitman úgy definiálja a véletlen egybeesést, mint amikor "két esemény találkozik, látszólag ok-okozati magyarázat nélkül". Lehetnek életet megváltoztatóak, például az apjával szerzett tapasztalatai, vagy megnyugtatóak lehetnek, például amikor egy szeretett személy kedvenc dala éppen akkor szólal meg a rádióban, amikor a legjobban hiányzik.

"A meglepetés eleme elengedhetetlen," - mondta Mark Johansen, a walesi Cardiffi Egyetem pszichológia professzora. "Amikor egy véletlen egybeesést tapasztalunk, meglepődünk, mert van egy esemény, amely ütközik a világ működésének oksági modelljével," - mondta. "Eltérés van."

Noha Beitmant régóta lenyűgözik a véletlenek, csak akadémiai pályafutása végén tanulmányozhatta ezeket komolyan. (Ezelőtt kutatásai elsősorban a mellkasi fájdalom és a pánikbetegség kapcsolatára irányultak.)

A "Furcsa véletlenek felmérése" kidolgozásával kezdte 2006-ban, hogy felmérje, milyen típusú egybeeséseket figyelnek meg leggyakrabban, milyen személyiségtípusok kapcsolódnak leginkább ezek észrevételéhez, és hogyan magyarázza őket a legtöbb ember. A felmérést eddig mintegy 3000 ember töltötte ki.

Beitman még most is gyűjt adatokat, de levont néhány következtetést. A leggyakrabban közölt egybeesések a tömegtájékoztatáshoz kötődnek: Az embernek eszébe jut egy ötlet, majd meghallja vagy látja a tévében, a rádióban vagy az interneten. A következő a listán az, ha valakire gondolunk, majd az illető váratlanul felhív. Ezt követi az, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen van valaki, hogy előrehaladjon a munkája, karrierje vagy tanulmánya során.

Azok az emberek, akik spirituálisnak vagy vallásosnak mondják magukat, több értelmes egybeesést észlelnek, mint azok, akik nem, és az emberek nagyobb valószínűséggel élnek át véletleneket, amikor felfokozott érzelmi állapotban vannak - esetleg stressz alatt vagy gyász közben.

A titokzatos véletlenek legnépszerűbb magyarázata a megkérdezettek körében: Isten vagy a sors. A második magyarázat: véletlenszerűség. A harmadik az, hogy elméink összekapcsolódnak egymással. A negyedik az, hogy elménk kapcsolatban áll a környezettel.

Beitman számára egyetlen magyarázat sem elegendő. "Van, aki azt mondja, hogy Isten, van, aki univerzumnak, van, aki véletlenszerűnek, én pedig 'igennek' nevezem," - mondta. "Az emberek azt akarják, hogy a dolgok fekete-fehérek legyenek, igen vagy nem, de én azt mondom, hogy van benne rejtély."


Különösen érdekli az, amit szimulpátiának neveznek - távolról érezni szerettei fájdalmát, ahogy azt hiszi, hogy az apjával is tette. A tudomány jelenleg nem tudja megmagyarázni, hogyan fordulhat elő, de könyveiben felkínál néhány nem hagyományos gondolatot, például a "pszichoszféra" létezését, egyfajta mentális atmoszférát, amelyen keresztül az információ és az energia eljuthat két érzelmileg közel álló ember között, miközben fizikailag távol vannak egymástól.

Szeptemberben megjelent új könyvében, "Jelentős véletlenek: hogyan és miért történik a szinkronicitás és a véletlen" című könyvében egy fiatal férfi történetét osztja meg, aki egy elszigetelt tó partján akart véget vetni életének. Amíg ő sírva ült a kocsijában, egy másik autó állt meg, és a testvére szállt ki belőle.

Amikor a fiatalember magyarázatot kért, a testvér azt mondta, nem tudja, miért szállt be az autóba, hová megy, és mit fog tenni, ha odaér. Csak azt tudta, hogy be kell ülnie az autóba és vezetnie kell.

"Nem azt mondom, hogy igazam van, de azt mondom, hogy ez megtörténik," - mondta Beitman. "A tudósok nehezen hiszik el, mert nem tudják, hogyan történik."

David Hand brit statisztikus és a 2014-es "A valószínűtlenség elve: Miért történnek véletlenek, csodák és ritka események minden nap" című könyv szerzője Beitman véleményének ellentétes oldalán áll. Azt mondja, hogy a legtöbb egybeesést meglehetősen könnyű megmagyarázni, és arra specializálódott, hogy még a legfurcsábbakat is tisztázza.

"Ha alaposan megvizsgálunk egy véletlen egybeesést, gyakran rájöhetünk, hogy nem is olyan kicsi az esély, hogy megtörténjen, mint gondolnánk," - mondta. "Talán nem egy a milliárdhoz, de valójában egy a százhoz, és igen, az ember azt várhatja, hogy ez elég gyakran megtörténik."

Vegyük azt, hogy valaki kétszer nyer a lottón. Ha 1 a 100 millióhoz az esélye, hogy egyszer nyerjen a lottón, akkor a kétszeri nyeremény esélye 1 a 100 millióhoz a négyzeten - ez egy lehetetlennek tűnő esemény. De ha figyelembe vesszük a lottózók és a szelvény vásárlások számát, akkor szinte biztossá válik, hogy valaki valahol kétszer is nyer - sőt, ezt többen is megtették.

Hand ezt a valóban nagy számok törvényének nevezi. "Elveszünk valamit, aminek nagyon kicsi az esélye, hogy megtörténjen, és sok-sok lehetőséget adunk neki, hogy megtörténjen," - mondta. "Akkor az általános valószínűség nagy lesz."

Arra a kérdésre, hogyan érti Beitman tapasztalatait a fulladásról az apjával egy időben, Hand megkérdőjelezte, hogy egy másik, a véletlenekre kevésbé érzékeny személy észrevette volna-e egyáltalán a véletlent. Az ilyen személy egyszerűen azt feltételezhette, hogy kiszáradt a torka.

Vajon Beitman éppúgy elcsodálkozott volna, ha egyszerre fulladozik, amikor egy testvére haldoklik - vagy egy barát, egy professzor vagy egy szomszéd? A listán szereplő minden további személy növeli annak valószínűségét, hogy valamelyik esemény megtörténjen, mondta Hand.

De attól, hogy Hand matematikai perspektívát kínál, nem biztos, hogy unalmasnak találja a véletleneket. "Mintha a szivárványt néznénk," - mondta. "Csak azért, mert megértem a mögötte rejlő fizikát, még nem teszi kevésbé csodálatossá."

Beitman legfrissebb könyvében alaposan idézi Hand munkáját, és azt mondta, Hand gondolkodása kiélesítette saját perspektíváját. Ennek ellenére úgy találja, hogy Hand korlátokba ütközik. "Akár azt mondják, hogy ez a valószínűség, vagy Isten, egyszerűen megőrülök azoktól az emberektől, akik azt hiszik, hogy csak egy dolog okoz véletleneket," - mondta.


Johansent, a cardiffi pszichológia professzort és kollégáját, Magda Osmant, a Cambridge-i Egyetem alapvető és alkalmazott döntéshozatali professzorát különösen az érdekli, hogyan határozzuk meg, hogy egy véletlen az véletlen esemény-e vagy sem.

Osman és Johansen szerint a véletlenekre való odafigyelés elengedhetetlen része annak, hogy az emberek hogyan értelmezik a világot. Folyamatosan az ok és okozat megértésére hagyatkozunk a túlélés érdekében.

"A véletleneket gyakran valami misztikus vagy természetfeletti dologgal társítják, de ha a dolgok mélyére nézünk, az emberek mindig ezt teszik, észreveszik a véletleneket," - mondta Osman.

Még a tudósok sem kivételek ez alól.

Például a COVID-19 világjárványról nagyrészt úgy gondolják, hogy akkor kezdődött, amikor egy vírus állati gazdaszervezetről emberre került át a vuhani piacon. Az is megdöbbentő egybeesés, hogy Vuhanban van egy koronavírusokat tanulmányozó laboratórium?

"Ez a kérdés ösztönözte a tudományos döntéseket a vírus eredetének alternatív vizsgálata során," - mondta Osman. "Akár véletlen egybeesés marad a második magyarázat, akár életképes alternatíva, az ok-okozati összefüggés ma már jelentős tudományos, nyilvános és nemzetközi vita tárgya."

Charles Zeltzer klinikai pszichológus és jungi elemző Santa Barbara megyében egy másik perspektívát kínál. Zeltzer 50 évet töltött Carl Jung, a 20. századi svájci pszichológus írásainak tanulmányozásával, aki bevezette a modern nyugati világot a szinkronicitás gondolatába. Jung úgy határozta meg a szinkronicitást, mint "két vagy több ok-okozati összefüggésben nem álló esemény időbeni egybeesését, amelyeknek azonos jelentése van".

Jung egyik legikonikusabb szinkronicitás története egy páciensről szólt, akiről úgy érezte, annyira megragadt saját racionalitásában, hogy ez megzavarta abban, hogy megértse saját pszichológiáját és érzelmi életét.

Egy nap a páciens egy álmot mesélt, amelyben arany szkarabeuszt kapott. Jung éppen akkor hallott egy gyengéd koppanást az ablakon. Kinyitotta az ablakot, és egy szkarabeuszszerű bogár repült be a szobába. Jung elkapta a rovart a levegőben és megmutatta betegének. "Itt van a szkarabeusza," - mondta.

Az élmény terápiás hatásúnak bizonyult, mert bebizonyította Jung páciensének, hogy a világ nem mindig racionális, ami arra késztette őt, hogy megtörje a racionalitással való azonosulását, és ezáltal nyitottabbá váljon érzelmi életére, magyarázta Zeltzer.

Junghoz hasonlóan Zeltzer is úgy gondolja, hogy az értelmes véletlenek arra ösztönözhetik az embereket, hogy ismerjék el az irracionális és titokzatos dolgokat. "Van egy elképzelésünk, hogy mindig van válasz, és mindent tudnunk kell," - mondta.

A tanulmányok szerint a legtöbb ember hetente egy véletlen egybeesést vesz észre, és legtöbbünknek van legalább egy kedvence, amelyet megoszthat. (1)

(1) - https://www.latimes.com/california/

Könyvajánló

A véletlen hatalma

Frank Joseph

A szinkronicitás titokzatos szerepe életünk alakításában Mindannyian átéltünk már megmagyarázhatatlan véletleneket - például egy régi barátunkra gondoltunk éppen, amikor megszólalt a telefon és az a régi barátunk hívott.

A véletlen hatalma arra világít rá, hogy az ilyen események nem találomra történnek, hanem sorsdöntő elemek életünk kirakós játékában.

A szerző megtanítja az olvasót, hogyan ismerje fel ezeket a jelentős véletleneket - vagy szinkronicitást, ahogyan Jung nevezte - és hogyan kövesse az ilyen esetekből leszűrt útmutatást. Szellemes szöveg, sok érdekes példával.
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,348,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,90,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,599,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1517,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,464,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,98,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,36,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,38,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1096,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,104,elektromos autó,144,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,59,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,61,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,196,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,23,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,105,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,664,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,256,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyorsétel,1,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,96,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1715,hírszerzés,3,hit,19,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,7,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,55,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,17,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,173,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,124,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,270,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,84,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,65,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,232,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,99,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,198,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,320,önkényuralom,2,önvezető autó,33,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,943,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,688,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,223,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,49,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1332,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1182,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1206,túlnépesedés,9,túlvilág,145,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,890,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10921,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,666,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,12,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,260,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9717,videojáték,17,Vietnam,18,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Furcsa egybeesések: véletlen események vagy Isten cselekedetei?
Furcsa egybeesések: véletlen események vagy Isten cselekedetei?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcxw5G76HmcAW94-rxVfOixKdVnhJC0Tr8kOjT0oPkme8BHnz9sCoth7Y1z0KEj2NA6tEPY88nQmS8Nb8qGOIJu6beGsjo3ZMqnAcn8YFPWcKCFR8AaFF_KumoeB1W0XhqmSxiWjyBYT_GdvYyqueFyoPzoyX3LXuV0Mr8kjbY49uE3Ooji3nM6owf/s16000/v%C3%A9letlen-egybees%C3%A9s-video-k%C3%B6nyv-rejt%C3%A9ly-szinkronicit%C3%A1s--2022--%C3%BAj-vil%C3%A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcxw5G76HmcAW94-rxVfOixKdVnhJC0Tr8kOjT0oPkme8BHnz9sCoth7Y1z0KEj2NA6tEPY88nQmS8Nb8qGOIJu6beGsjo3ZMqnAcn8YFPWcKCFR8AaFF_KumoeB1W0XhqmSxiWjyBYT_GdvYyqueFyoPzoyX3LXuV0Mr8kjbY49uE3Ooji3nM6owf/s72-c/v%C3%A9letlen-egybees%C3%A9s-video-k%C3%B6nyv-rejt%C3%A9ly-szinkronicit%C3%A1s--2022--%C3%BAj-vil%C3%A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2022/12/furcsa-egybeesesek-veletlen-esemenyek.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2022/12/furcsa-egybeesesek-veletlen-esemenyek.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy