Miért állítják okos emberek, hogy idegen lényekkel találkoztak?

A csillagászok, asztrofizikusok és olyan nonprofit szervezetek, mint a SETI Intézet, évtizedek óta kutatják az eget az intelligens élet jele...


A csillagászok, asztrofizikusok és olyan nonprofit szervezetek, mint a SETI Intézet, évtizedek óta kutatják az eget az intelligens élet jelei után, de eddig semmi konkrétat nem találtak.

Évente több ezer állítólagos idegen elrablásról vagy csillagközi kommunikációról szóló történet jelent meg világszerte hétköznapi emberektől, bár a tudományos közösség szinte mindegyiket elutasította bizonyítékok hiányában.

Mégis, míg a legtöbb idegen elrablással kapcsolatos történet olyanoktól származik, akik vagy elmebetegek, vagy valamilyen szempontból vágynak a figyelemre, alkalmanként politikai befolyással bíró személyek is tesznek ilyen állításokat, mint például nemrég az izraeli űrügynökség volt vezetője, amikor bejelentette, hogy emberi lények közvetlen kapcsolatba kerültek a földönkívüliekkel.

Haim Eshed, aki korábban az izraeli Védelmi Minisztérium űrigazgatóságát vezette, a Yediot Aharonot izraeli újságnak elmondta, hogy a "galaktikus szövetség" földönkívüli lényei kapcsolatba kerültek az emberekkel, de nem akarják, hogy a közvélemény megtudja, mivel úgy érzik, hogy fajunk még nem áll készen ennek nyílt beismerésére.

Azt is állította, hogy Donald Trump elnök a földönkívüliek létének feltárását tervezte, de arra kérték, hogy ezt ne tegye a "tömeges hisztéria" megakadályozása érdekében; hogy van egy "földalatti bázis a Mars mélyén", ahol az amerikai űrhajósok és a földönkívüliek kölcsönhatásba lépnek; hogy az Egyesült Államok kormánya szerződést írt alá földönkívüliekkel, amely lehetővé tette számukra, hogy itt kísérletezzenek; és hogy a földönkívüliek meg akarják ismerni "az univerzum szövetét".

"A mai napig várják az emberiség fejlődését és egy olyan szakasz elérését, ahol általában megértjük, mi az űr és az űrhajók," - mondta Eshed a feltételezett galaktikus szövetségről.

A csillagászok és fizikusok annyira hozzászoktak a földönkívüli észlelésekről szóló általuk felháborítónak vélt állításokhoz, hogy a "soha nem idegen" kifejezés a mottójukká vált.

"A rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat igényelnek," - csipkelődött Carl Sagan, a népszerű csillagász és természettudományi oktató.

Sagan előszeretettel mutatott rá, hogy a szkepticizmus képezi a tudományos módszer lényegét, és a tudósok még mindig alkalmazzák az idegen megfigyelésekkel kapcsolatos állításokra.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma által megfigyelt gyorsan mozgó tárgyak például hamar a nyilvános spekulációk célpontjaivá váltak, amelyek szerint idegen járművek lehetnek, mégis az emberi mérnökök tökéletesen képesek ilyen gyorsan mozgó drónok gyártására itt a Földön. Occam borotvája azt sugallja, hogy az emberi eredet sokkal valószínűbb.

Ezért egy figyelemre éhes magányos vagy diagnosztizáltan paranoid skizofrén személy, aki idegen megfigyelésekről számol be, elég gyakran fordul elő ahhoz, hogy ne legyen hírértéke. Ez azért van, mert a nyilvánosság nem várja el, hogy az ilyen típusú emberek hitelesek legyenek, és általában nem rendelkeznek bizonyítékokkal, amelyek állításukat igazolnák.

De mi van akkor, ha valaki politikai hatalommal, befolyással és hitelességgel ilyen állításokat fogalmaz meg? Valaki, mint Eshed, vagy az űrhajós Edgar Mitchell, vagy a volt kanadai védelmi miniszter, Paul Hellyer?

"További információk nélkül nem lehet tudni, hogy milyen pszichológiai tényezők támasztják alá ezeket az állításokat Haim Eshed részéről," - mondta Christopher C. French brit pszichológus, aki a paranormálisban hívő vagy azt megtapasztalt emberek mögött álló pszichológiára szakosodott.

Kapcsolódó cikk: A korábbi izraeli űrbiztonsági főnök szerint léteznek idegenek, de az emberiség nem áll készen


Vannak olyan pszichológiai rendellenességek, amelyek általában arra késztetik a tőle szenvedőket, hogy azt gondolják, hogy idegenek hatása alatt állnak. A mentális betegség és az idegen elrablásról szóló állítások közötti kapcsolat elég gyakori ahhoz, hogy teljes pszichológiai tanulmányokat szenteljenek a témának.

A The Canadian Journal of Psychiatry folyóiratban 1983-ban megjelent "Pszichózisok és azonosítatlan tárgyak" címet viselő cikkben hat olyan személyt vizsgáltak, akik azt állították, hogy kommunikáltak olyan idegenekkel, akik küldetéseket adtak nekik az emberiség védelme érdekében. A tanulmány két társszerzője arra a következtetésre jutott, hogy "közülük öt paranoiás téveszmében szenvedett, gyakran a parafréniához hasonlítva," ami egy olyan mentális állapot, amelyet paranoid téveszmék és hallucinációk jellemeznek. (1)

French az Eshed által hangoztatott állítások lehetséges pszichológiai magyarázataival kapcsolatban olyan lehetőségeket vett fontolóra, amelyek más prominens személyekre, például Hellyerre és Mitchellre is vonatkoznak. French megjegyezte, hogy mondhat igazat, bár "tekintettel állításainak kirívó természetére és az őket alátámasztó közvetlen bizonyítékok hiányára rendkívül valószínűtlen".

Valószínűbb lehetőség, hogy Eshed valóban hisz abban, amit mond, annak ellenére, hogy hamis, ebben az esetben French azt mondja, hogy szeretné megtudni az okokat. "Látott-e tényleges bizonyítékot, vagy mások állításaira alapozza állításait? Ha az előbbi, akkor a bizonyítékok vajon meggyőzőek? Ha az utóbbi, akkor hitelesek ezek a személyek? Mire alapozza állításait? Lehetséges, hogy Eshed téveszmében szenved? Ez minden bizonnyal lehetséges."

Végül lehetséges, hogy Eshed és mások szándékosan hazudnak, aminek minden bizonnyal pénzügyi oka lehet, mivel egy könyvet népszerűsít az ufókról. "Már nagy figyelmet keltett az állításaival," - töprengett French.

"Kétségtelen, hogy az UFO-közösség legújabb 'kedvence' lesz, és meghívást kap UFO konferenciákra, nem beszélve a beszélgetős műsorokban való megjelenésről és így tovább. Talán mindez praktikus poén, és az egész egy bankba vezet?"

"Eshed űrbiztonsági tisztviselőként szerzett háttere emlékeztetőül szolgál arra, hogy a furcsa nézetek nem korlátozódnak a kevésbé tanult emberekre," - mondta Glenn C. Altschuler, a Cornell Egyetem történésze, aki rendszeresen publikál a Psychology Today folyóiratban.


Altschuler azt is megjegyezte, hogy "Eshed lényegében arra kéri az újságírókat, hogy kérdezzék meg Trump elnököt arról, hogy mit tud az idegenek földi jelenlétéről. Elgondolkodtató lehet, hogy mit mondhat Eshed állításairól Trump, akitől egyébként sem idegenek a különös elméletek".

Altschuler azt is állította, hogy az UFO-kba vetett hit szélesebb összefüggésben vizsgálható azon emberek körében, akik különböző módon értelmezik a valóságot, a "szülők, társaik és karizmatikus figurák" hatásai alapján.

Hozzátette: "Tudjuk azt is, hogy ha olyan bizonyítékoat mutatnak be nekik, amelyek leleplezik a hitüket vagy az összeesküvés-elméletüket, gyakran egyre inkább ragaszkodnak hozzájuk, amit a pszichológusok kognitív disszonanciának neveznek. A motivációk természetesen egyénenként változnak - és fontos megérteni, hogy sokan buzgón hiszik, hogy amit mondanak, az igaz. A figyelmet pedig megerősítésként értelmezhetik. Ha anyagi haszonszerzés céljából mesélnek történetet, akkor természetesen minden fogadás érvénytelen."

Hasonló állítást tett French, megjegyezve, hogy Eshed megalapozatlan állításai egy nagyobb jelenség részét képezik, amely oda vezethet, hogy a nyilvánosság nagy része komolyan veszi a félretájékoztatást.

"A probléma itt az, hogy ezek az állítások mindenféle összeesküvéssel kapcsolatos hitet táplálnak," - mondta French. "Végül is, ha az amerikai kormány hazudik erről, mi másról hazudhatnak még? Lehet, hogy a COVID oltási program valóban csak ürügy arra, hogy mindannyiunkba mikrochipeket juttassanak be az elménk irányítására? Így alakul ki egy kollektív őrület, ami több ezer felesleges halálesethez vezethet."

Hozzátette: "Ha Eshednek bármilyen szilárd bizonyítéka van állításainak alátámasztására, akkor el kell mondania a világnak, hogy mi ez. Amíg ezt nem teszi meg, nem érezhetjük úgy, hogy jobban kellene hinnünk neki, mint bármely más összeesküvés teoretikusnak."

Általánosságban sok jó szándékú ember buzgón hisz az ufókban, bár kevesen mennek el odáig, hogy azt állítsák, elrabolták vagy találkoztak egy Galaktikus Tanáccsal. Susan Krauss Whitbourne, a massachusettsi Amherst Egyetem pszichológiai és agytudományi professzora 2015-ben elmondta, hogy az emberek hajlamosabbak lehetnek az UFO-kban hinni, ha általában nyitottabbak az új ötletekre. (2)(3)

De mi van akkor, ha ezek az emberek mégis igazat mondanak? Vajon a pszichológusok el fogják ismerni, hogy tévedtek?

(1) - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6850502/
(2) - https://www.ibtimes.co.uk/world-ufo-day-
(3) - https://www.salon.com/2020/12/10/why-
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,141,agy,366,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,91,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,50,állatvilág,619,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1548,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,201,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,50,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,86,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,152,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,307,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,67,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,36,DNS,330,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,813,éghajlat,184,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,86,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,109,elektromos autó,145,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,213,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,36,északi fény,2,Északi-sark,17,Észtország,10,étel,205,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,290,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,25,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,800,földrengés,100,Fönícia,1,Franciaország,204,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,149,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,70,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,477,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,3,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,11,hírek,1730,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,92,idegen lény,423,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,2,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,164,James Tyberonn,1,Japán,279,járvány,355,játék,8,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,131,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,651,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,46,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,107,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,280,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,166,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,130,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,134,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,249,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,96,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,100,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,410,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,349,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,281,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,97,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,755,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,458,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,1,Peru,99,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,2,reaktor,2,recept,1,régészet,980,reiki,1,reinkarnáció,36,rejtélyek,723,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,52,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,381,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,181,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,távolbalátás,31,technológia,1366,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,249,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,471,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,123,történelem,1225,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,126,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,796,tudomány,1257,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,919,UFO felfedés,107,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,410,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11247,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,685,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,170,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,270,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,45,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10037,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,380,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Miért állítják okos emberek, hogy idegen lényekkel találkoztak?
Miért állítják okos emberek, hogy idegen lényekkel találkoztak?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqdp3nulBzqL0dSUysslarjzw1x-ZmvecILFb4oBXz_bwDRONn6x7x0cqGn3LBSWpFdmRtk-0hEsQtz6yTFXYRcuhvuznJR6C3JgmXTUtecgoYCGBwfChWies4ZsC8OueIZ2EweLIwnJU/s16000/idegen-l%25C3%25A9ny-f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli-intelligens-video-kapcsolat-tal%25C3%25A1lkoz%25C3%25A1s-elrabl%25C3%25A1s-k%25C3%25ADs%25C3%25A9rlet-2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqdp3nulBzqL0dSUysslarjzw1x-ZmvecILFb4oBXz_bwDRONn6x7x0cqGn3LBSWpFdmRtk-0hEsQtz6yTFXYRcuhvuznJR6C3JgmXTUtecgoYCGBwfChWies4ZsC8OueIZ2EweLIwnJU/s72-c/idegen-l%25C3%25A9ny-f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli-intelligens-video-kapcsolat-tal%25C3%25A1lkoz%25C3%25A1s-elrabl%25C3%25A1s-k%25C3%25ADs%25C3%25A9rlet-2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/12/miert-allitjak-okos-emberek-hogy-idegen.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/12/miert-allitjak-okos-emberek-hogy-idegen.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy