A negyedik kor, avagy mit tartogat a jövő az emberiség számára

Az elmúlt évek tele voltak könyvekkel, filmekkel, televíziós műsorokkal és újságcikkekkel, amelyek mind megpróbálták megjósolni, milyen lehe...


Az elmúlt évek tele voltak könyvekkel, filmekkel, televíziós műsorokkal és újságcikkekkel, amelyek mind megpróbálták megjósolni, milyen lehet a mesterséges intelligenciával rendelkező jövő az emberek számára. Nem sokkal korábban az MI-t nagyrészt sci-finek tekintették, de ma már egyértelmű, hogy nem állunk messze az olyan újításoktól, mint a teljesen önvezető autók.

Byron Reese író szerint az automatizálás világa szeizmikus váltás lesz az emberiség történelmében, aminek hatása a kerék feltalálásával lesz megegyező. Mint fogalmaz, a negyedik korba lépünk. Ez jelentős aggodalommal jár azzal kapcsolatban, hogy a dolgok hogyan változnak az emberek számára.

Reese véleménye az, hogy az MI katasztrofális vagy előnyös is lehet számunkra. Noha senki nem állíthatja azt, hogy jövendőmondóként látja, hogy mi következik, jobban megismerhetjük azokat a filozófiákat, amelyek befolyásolják a jelen spekulációit, figyelmeztetéseit és pánikszerű jóslatait.

Az emberi történelem három kulcsfontosságú időszakra osztható, az elsőben a tűz és a nyelv feltalálása volt a meghatározó

Elmélkedhetünk az emberi történelemről, feloszthatjuk és számos korszakot kategorizálhatunk. Az egyik mód az innováció és a technológia felé mutatna. Ennek fényében feloszthatjuk a történelmet három kulcskorszakra vagy korszakra, az első kettő az őskorba nyúlik vissza.

Az első kort a tűz és a nyelv találmányai határozzák meg. Úgy gondolják, hogy ez a kor körülbelül százezer évvel ezelőtt kezdődött, amikor vadászó-gyűjtögetőként éltünk.

A tűz megszelidítése játékváltó volt az emberek számára. Ez nemcsak fényt és meleget biztosított számunkra, hanem biztonságunkat is növelte. De talán még ennél is fontosabb, hogy a tűz lehetővé tette számunkra az ételkészítést.

Miért volt olyan fontos a főzés? Nos, mivel a kalóriabevitel 20 százalékát egyedül az agy működésére fordítjuk, a főzés hatalmas lendületet adott agyunk fejlődésének. A főzés lehetővé tette az ételek szélesebb körű elfogyasztását, ezért sokkal több kalóriához jutottunk.

A tűzzel történő főzésnek köszönhetően lebonthattuk azokat a keményítőket és cellulózokat, amelyek sok zöldséget korábban emészthetetlenné tettek. A tűz a kemény fehérjéket is lebontotta, így könnyebben rághatóvá váltak, nem is beszélve arról, hogy sokkal finomabbak lettek.


A tűz előtt körülbelül ugyanannyi idegsejtünk volt, mint egy gorillának vagy csimpánznak. Utána ez a szám megháromszorozódott.

Az első kor második legfontosabb technológiai fejlődése a nyelv volt, mivel ez lehetővé tette számunkra a bonyolultabb ötletek és elvont fogalmak közlését. Miután elkezdtük az ilyen információcserét, több együttműködést folytathattunk és bővíthettük a képzeletünket. Ezzel megszületett a mesélés képessége.

A történetek elmesélésében végre kifejezhettük belső világunkat szavak és szimbólumok használatával, valamint ötleteket keverhettünk az új és izgalmas jövő kifejtése céljából. Nem tudjuk biztosan, hogy milyenek voltak a legkorábbi nyelvek, de az ezt követő nyelvek segítségével kitalálhatjuk, mi jöhetett létre korábban. Egyesek elmélete szerint a mai 445 nyelv, köztük az angol, az orosz, a német, a hindi és a pandzsábi azt sugallja, hogy a legkorábbi emberek proto-indoeurópai nyelvet beszéltek.

A második korszakot a mezőgazdaság és a városok fejlődése jellemzi

Körülbelül tízezer évvel ezelőtt értek véget vadászó-gyűjtögető napjaink, amikor a második kor elkezdődött.

Ezt az életmódbeli váltás a mezőgazdaság feltalálását tette lehetővé, amely a második kor első kulcsfontosságú technológiája. Ezt követően lehetővé vált a városok kialakítása, ahol az emberek letelepedhettek, miközben a földet megművelték.

Ez jelentős változást jelentett a vadászó-gyűjtögető életmódhoz képest, amely nomád volt, és az embereknek hatalmas távolságokat kellett megtenniük ahhoz, hogy élelmet találjanak. Mivel a termékeny termőföldek állandó vízellátást igényeltek, a korai városok gyakran édesvíz forrás közelében helyezkedtek el. Az otthonok mellett a települések általában piacokkal és templomokkal bővültek. Jerikó korai városa például a Jordán folyó mellett alakult ki a mai Palesztinában.


A városok és a mezőgazdaság egy másik fontos újítása a munkamegosztás volt. Ez akkor vált lehetővé, amikor az emberek beléptek a szövetkezeti közösségekbe, mivel most már egy vagy két konkrét feladatra szakosodhattak, a hatékonyság és a gazdasági jólét közös céljaival.

A mai közgazdasági szóhasználatban ez az egyik nagyon ritka "ingyenes ebéd," ami azt jelenti, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy kevesebb munkát végezzenek, ugyanakkor növelik a társadalom általános gazdagságát.

Voltak azonban hátrányai is, mert az emberek ragaszkodni kezdtek a megművelt földekhez. A magántulajdon megjelenése és a vagyon felhalmozása után az egyenlőtlenség sem váratott magára. Nem sokkal később nem csak az ingatlanok és a termőföldek voltak magántulajdonban, hanem az állatállomány és a gabona is.

Ez végül létrehozta az úgynevezett tulajdonosi osztályt. Mivel a gazdagság nemzedékről nemzedékre szállt, ez az arisztokrácia és a vagyonhoz való jog megjelenéséhez vezetett. Ezt követően sokáig kétféle ember létezett a világon: akik uralkodtak, és az alattvalóik.

Jelenleg a harmadik korban járunk, és úton vagyunk a negyedik kor felé

Most a harmadik korszakot éljük, ami körülbelül ötezer évvel ezelőtt kezdődött, amikor három új találmány jött létre: az írás, a kerék és a pénz.

Az, hogy pontosan hol kezdődött az írás, némi vita tárgyát képezi. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a megtiszteltetés a suméroké, egy civilizációé, amely a mai Irak területén létezett. Mások úgy vélik, hogy egyszerre fejlesztették ki a mai Egyiptomban és Kínában található civilizációk.

Nem számít, hol írták az első levelet, továbbra is tény, hogy megváltoztatta az emberi történelem menetét azáltal, hogy lehetővé tette az ismeretek rögzítését és terjesztését az egész világon. Ez a megosztott tudás új ötletek katalizátora volt, és lehetővé tette a törvények elfogadását.

Az írás mellett jött a kerék, egy másik átalakító újítás, amely elősegítette az információk, az utazás és a kereskedelem terjesztését szerte a világon. Aztán megjelent a pénz, amelyet a harmadik korban a kohászat fejlődése tett lehetővé.


Ez ón és réz keverésével járt, amiből bronzot állítottak elő. A kerék, a pénz és az írás azok az eszközök voltak, amelyek az emberiség számára szükségessé váltak a kiterjedt birodalmak és a nemzetállamok létrehozásához. Törvényekkel, pénzzel és jobb szárazföldi szállítással a birodalmak széles körű társadalmakat hozhattak létre és irányíthattak.

A harmadik korban felemelkedtek az első mega-civilizációk, különösen Kínában, Mezopotámiában és Közép-Amerikában.

Most körülbelül ötezer évet haladhatunk előre a harmadik kor jelenéig és utolsó nagy találmányáig, a számítógépig.

Filozófiai szempontból egyesek úgy vélik, hogy a számítógép rendkívül fontos, mert ez egy számításra képes gép, és az elmélet szerint a számítás az élet és az univerzum minden rejtélyének középpontjában áll. Legyen szó tudatosságról, az agy, a tér és az idő működéséről, egyesek úgy vélik, hogy mindez adatfeldolgozásra vezethető vissza. Ezzel eljutottunk a végső számítógép kifejlesztéséhez és a mesterséges intelligencia térnyeréséhez, ami eljuttathat bennünket a negyedik korba. (1)

(1) - https://lifeclub.org/

Könyvajánló

A negyedik kor - Okos robotok, tudatos számítógépek és az emberiség jövője

Byron Reese

Elvehetik-e a robotok a munkánkat? Öntudatra ébredhet-e egy gép? Betölthetjük-e a tudatunkat egy számítógépbe? Nyakunkon a robotapokalipszis? Byron Reese a jövőnket talán leginkább meghatározó kérdéseket, a mesterséges intelligencia fejlődését és a robotok térnyerésének várható hatásait vizsgálja. 

A technológiai vívmányokat középpontba állító történelmi áttekintés mellett filozófiai szempontokat is érint, és korunk különböző elgondolásait bemutatva számos lehetséges forgatókönyvet vázol fel a jövőnkről. Mire a kötet végére érünk, meglehet, megalapozottabb véleményt alkothatunk a mesterséges intelligencia jelentőségéről, lehetőségeiről és veszélyeiről, mint Bill Gates vagy Elon Musk.
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,141,agy,366,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,92,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,51,állatvilág,622,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1550,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,202,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,4,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,51,baleset,35,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,87,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,154,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,308,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,7,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,68,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,37,DNS,332,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,64,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,813,éghajlat,185,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,295,Einstein,87,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,110,elektromos autó,146,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,215,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,6,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,36,északi fény,2,Északi-sark,18,Észtország,10,étel,207,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,291,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,113,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,54,feldolgozott étel,25,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,főemlős,1,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,802,földrengés,100,Fönícia,1,Franciaország,206,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,150,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,70,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,477,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,4,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,12,hírek,1731,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,93,idegen lény,425,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,89,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,13,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,2,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,126,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,164,James Tyberonn,1,Japán,280,járvány,355,játék,8,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,132,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,2,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,17,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,654,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,47,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,108,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,281,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,168,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,131,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,14,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,134,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,249,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,97,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,100,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,411,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,350,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,282,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,97,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,755,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,459,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,424,permafroszt,1,Peru,99,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,5,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,15,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,3,reaktor,2,recept,1,régészet,984,reiki,1,reinkarnáció,37,rejtélyek,724,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,52,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,382,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,17,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,181,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tánc,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,Tasmánia,1,távolbalátás,32,technológia,1367,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,50,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,249,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,471,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,123,történelem,1230,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,126,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,796,tudomány,1258,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,921,UFO felfedés,108,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,412,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11264,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,90,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,686,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,171,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,271,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,45,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10052,videojáték,17,Vietnam,19,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,380,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: A negyedik kor, avagy mit tartogat a jövő az emberiség számára
A negyedik kor, avagy mit tartogat a jövő az emberiség számára
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZTVyJ-dO4RLPIZXcj0JQ7vcgpuObjBp-e1HK9xXHB4EwR2Cyh4Fs0GfdsFbAu25rtEr_eWh7uPpXHDdOkQ4wDK3L5IgRsH_kP8tqawwoGupkpIFeNEmy-sIoPfDOZGEuim6xVb9SvMlI/s16000/negyedik-kor-sz%25C3%25A1m%25C3%25ADt%25C3%25B3g%25C3%25A9p-mesters%25C3%25A9ges-intelligencia-munka-k%25C3%25B6nyv-video--technol%25C3%25B3gia--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZTVyJ-dO4RLPIZXcj0JQ7vcgpuObjBp-e1HK9xXHB4EwR2Cyh4Fs0GfdsFbAu25rtEr_eWh7uPpXHDdOkQ4wDK3L5IgRsH_kP8tqawwoGupkpIFeNEmy-sIoPfDOZGEuim6xVb9SvMlI/s72-c/negyedik-kor-sz%25C3%25A1m%25C3%25ADt%25C3%25B3g%25C3%25A9p-mesters%25C3%25A9ges-intelligencia-munka-k%25C3%25B6nyv-video--technol%25C3%25B3gia--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/12/a-negyedik-kor-avagy-mit-tartogat-jovo.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/12/a-negyedik-kor-avagy-mit-tartogat-jovo.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy