Milyen fizikai megjelenésűek lehetnek az intelligens földönkívüli lények?

Ha létezik intelligens földönkívüli élet, akkor milyen fizikai megjelenése van? Nem lehet kétséges, hogy az idegenek fizikai megjelenése ...


Ha létezik intelligens földönkívüli élet, akkor milyen fizikai megjelenése van? Nem lehet kétséges, hogy az idegenek fizikai megjelenése vagy morfológiája az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza, hogy a társadalom hogyan reagál, ha valaha is kapcsolatba kerül az intelligens földönkívüli életformákkal.

Az előítéletek, a félelmek, a bizalmatlanság és az emberiséget alkotó fajok között fennálló fanatizmus határozza meg az erre adott reakciót. Tehát az intelligens idegenek morfológiájáról szóló spekuláció fontos az űrkutatás jövője szempontjából.

Jelenleg komoly erőfeszítéseket tesznek az egész világon a földönkívüli intelligencia keresése érdekében, és a társadalom reagálásának módja nagymértékben függ az idegenek fizikai megjelenésétől.

A lehetőségek előrejelzése segíthet annak megítélésében, hogy sokkot okozna-e a világ számára. Az idegenek morfológiáját azért is érdemes megfontolni, hogy valójában mennyire valószínűek az intelligens idegenek fejlődési esélyei.

A téma megközelítése

A földönkívüliek megjelenésének előrejelzése első látásra nevetségesen lehetetlennek tűnik. Először azt sem tudjuk, hogy vannak-e intelligens földönkívüliek, nem is beszélve arról, hogy milyen származási bolygójuk, vagy milyen morfológiájuk lehet.

Feladatunk tehát arra korlátozódik, hogy milyen ismeretekkel rendelkezünk a földi intelligens élet fejlődésével kapcsolatban, figyelembe véve a földönkívüli bolygók lehetséges környezeteit és ezek alapján ésszerű feltevéseket teszünk. A biológia, az állattan és az antropológia kombinációjára, valamint az újabb exobiológiai tudományra van szükség. A legfontosabb, hogy a tárgy mérlegelésekor az elsődleges gondolatnak annak kell lennie, hogy "hogyan válnak intelligenssé ezek az elképzelt idegenek?"

A két nézet

Kényelmi szempontból az intelligens földönkívüliek valószínű megjelenésével kapcsolatos nézeteltérés miatt két ellentétes tábor alakult ki. Az egyik oldalon azok állnak, akik meglehetősen antropomorf képet mutatnak a földönkívüliekről, és úgy vélik, hogy alapvetően humanoid alakúak lehetnek két karral, két lábbal, fejjel a testük tetején és a fő érzékszervekkel a fejükön.

Ennek a nézetnek ellentmondanak azok az exobiológusok, akik úgy vélik, hogy az intelligens idegenek inkább egzotikus megjelenésűek, mert az adott teremtmény elkerülhetetlenül egy teljesen más evolúciós utat tett meg, mint az ember, és egy nagyon eltérő bolygó környezetben fejlődött ki.


Az egzotikus biológia

A radikálisabb exobiológusok által gyakran javasolt lehetőség az, hogy a földönkívüli élet olyan kémiától függ, amely nem igényli a szénatomot. Bracewell azt sugallta, hogy az élet a szénatom helyett a szilícium atom kémiáját hasznosíthatja. A szilícium-alapú szervezetek például a szén-dioxid helyett szilícium-dioxidot (homokot) lélegeznének. A kőzetevő lényt gyakran javasolták, mint ennek a biológiai rendszernek a terméke.

A probléma az, hogy a protein típusú szilícium polimerek valószínűleg nem származnak a kémiai fejlődéshez nélkülözhetetlen vegyületekből. Bieri rámutat arra, hogy az élő rendszerek sokszorosításához szükséges energiaigényeket csak a szén és a nagy energiatartalmú foszfátkötés teljesíti.

Nagyon nehéz elképzelni más életet, mint ami a vízben képződő szénvegyületeken alapul. Sajnos ez eléggé szigorúan korlátozza a nagyobb méretű organizmusok evolúciójához szükséges bolygóbeli megfontolásokat - valójában az intelligens bolygókra korlátozza azokat, amelyeknek földfelszíni hőmérséklete és nyomása általában nagy. (Ez korlátozza a csillag típusát is, amely az életet támogató bolygókon ragyoghat - a DNS-molekula érzékeny a magas szintű sugárzásra, különösen az ultraibolyára).

Mi lenne azokkal a lényekkel, amelyek létezhetnének anélkül, hogy megkövetelnék egy földszerű oxigénben gazdag légkör rendelkezésre állását? A Jupiter gázövében lebegő és az oxigén helyett a hidrogén anyagcserét használó, álcázott "ballon" lények válhatnának intelligens földönkívülivé? És mi a baj Fred Hoyle "Fekete felhőjével," egy intelligens gázfelhővel, ami több ezer kilométer átmérőjű? A válasz az elsődleges kérdésünkben rejlik: "Hogyan válhatna ez a lény intelligenssé?" Az intelligencia - később érvelve - valószínűleg csak a ragadozó létezés fokozódásából származik egy durva, de túlélhető fizikai környezetben.


Az egzotikus morfológia támogatói elvetik annak szükségességét, hogy az élet szén alapú legyen egy vízközegben, és az elméletük szerint hatalmas eltérések rejlenek a véletlenszerű fejlődésben, még a földszerű körülmények között is. A felszíni nyomás, a hőmérséklet, a gravitáció vagy a napsugárzás kismértékű különbségei állításuk szerint nagyon eltérő evolúciós trendeket eredményeznek.

Steen azt sugallja, hogy az intelligens idegenek rovarokhoz, madarakhoz, halakhoz vagy akár növényekhez is hasonlóak lehetnek. Lehetnek gömb alakú, ragacsos, zselés lények, vagy akár bolygóméretű óceáni intelligencia, mint amilyen például Stanislaw Lem "Solaris" című regényében.

A kevésbé bizarr (de még mindig nagyon egzotikus) idegen lényekre, akik életet támogató bolygókon fejlődnek, a washingtoni Nemzeti Lég- és Űrmúzeum "Az élet az univerzumban" részében lévő kiállítás mutat be néhány példát.

Bonnie Dalzell biológus egy szárazföldi világhoz tervezte a "hexalope"-ot, egy hatlábú antilopot. Egy nagy gravitációjú bolygón a "bandersnatch"-et mutatja be, egy szörnyű növényevőt nyolc lábbal, nagy szájjal a mellkasában, két szemmel és füllel a testének oldalán. Az intelligens lény, amelyet Dalzell mutat nekünk, egy hatlábú varangyszerű lény.

A földi élet megmutatja nekünk, milyen furcsa lények jöhetnek létre az evolúció során. A zsiráf erre jó példa. Nagyon valószínűtlen, hogy ezek a lények valaha is intelligenssé válnak.

Az antropomorf nézet

Az egzotikus idegenek támogatói figyelmen kívül hagyják azt a problémát, hogy a földönkívüliek morfológiájával kapcsolatos spekulációnak figyelembe kell vennie azokat a tanulságokat, amelyeket a földi evolúciós fejlődés során megismertünk.

A Földön az élet fejlődésének korai szakaszában a szénvegyület alapú szerves anyag egy víz közegben alakult ki, mielőtt meghódította a szárazföldet. A korai tengerhez kötött lények kritikus tulajdonságot fejlesztettek ki, amely eldöntötte a földlakók jövőbeli formáját, a test alakjának kétoldali szimmetriáját.

Ez a forma minimálisra csökkentette a víz ellenállását és a turbulenciát, és a tenger minden lényének jellemzőjévé vált. Látható, hogy a ragadozó tengeri életmód során fejlődtek ki a kétoldalúan szimmetrikus lények, amelyek olyan változatosak, mint a tintahal, a pingvin, a fóka, a vidra és a nagy halak.


A sugárirányban szimmetrikus óceánban élő lények viszonylag állandó életmódot folytatnak: medúzák, tengerirózsák stb., amelyek az aktívabb ragadozókhoz képest elveszítik az érzékenységet és az idegrendszerük degenerálódik.

Bieri rámutat, hogy komplex idegrendszerrel és kétoldali szimmetriával rendelkező ragadozó állatok rendelkeznek a legnagyobb és legfontosabb érzékelő és fogó szervekkel, amelyek a száj közelében vannak. Továbbá, az emésztés és kiválasztás legkényelmesebb egy elülső szájjal és hátsó végbélnyílással az aktívan vadászó állat számára.

Az élet evolúciójáról meglévő ismereteink alátámasztják az intelligens földönkívüliek antropomorf kinézetét, vagyis hogy az idegen lények alapvetően humanoidok lehetnek. De ez csak egy kiindulási pont. Hogyan nézhet ki pontosan egy intelligens földönkívüli lény?

Ezt a kérdést természetesen még nehezebb megfontolni, mint spekulálni az idegenek valószínű alapvető formáját illetően. Itt van azonban néhány lehetséges változó, amelyeket figyelembe kell venni:

Méret és felépítés

Az idegen lények magasságára és felépítésére gyakran utalnak úgy, hogy az kapcsolatban áll a lény származási bolygóján levő gravitációval. A Földnél kissé nagyobb bolygó, amelyen nagyobb a gravitáció, az idegen guggolását eredményezné, nehéz csontokkal és erős testtel, más szóval, egy gorillához hasonló lehet.

Másrészről egy alacsonyabb gravitációjú bolygó magasabb, nyurgább idegeneket eredményezne. Ez az érvelés kissé leegyszerűsíti a következtetést, és nem magyarázza a földi lények méretének széles skáláját - például miért van ilyen nagy különbség a majmok méretében és felépítésében, amelyek mind meglehetősen okos állatok?

Valószínűnek tűnik, hogy az idegen lények méretével kapcsolatosan vannak bizonyos paraméterek, mint ahogy a legkisebb emberi fajok (a pigmeusok) és a legmagasabb emberek között látható. Ha egy idegen sokkal nehezebb, mint az ember, akkor nehézségekbe ütközne a hosszú távú futás esetében, hogy állati ragadozóként a korai fejlődése során elkapja áldozatait, és nagyon nagy mennyiségű, könnyen elérhető ételt igényelne önmaga fenntartása.


Az egyik érdekes szempont az embernél, hogy evolúciónk során egyre magasabbak lettünk, a testünk elveszítette a nagyobb izmait és fejünknek megváltozott az alakja. Több mint valószínű, hogy az intelligens humanoid idegenek is megtapasztalnák a lassú morfológiai evolúciót a táplálkozás és az életmód megváltozása miatt.

Természetesen nincs garancia arra, hogy az idegenek olyan emberekkel találkoznak, ahogy most kinézünk. Egy intelligens idegen számára, aki az ember által korábban felfedezett üzenetküldő eszközök és űrhajók képeit veszi mondjuk 50000 év múlva, meglepetés lehet, amikor találkozik egy szőrtelen, áll nélküli, magas tojásfejjel a Földről.

Ugyanilyen érdekes az intelligens idegen fajok hím és nőivarú különbségeinek kérdése. Vajon a kettő morfológiai szempontból meglehetősen eltérő lenne, mint a homo sapiens esetében, vagy gyakorlatilag megkülönböztethetetlen lenne, mint néhány földi teremtmény esetében?

Bőrszín

A bőr színének és tónusának nagy eltérései a Földön lévő lényeknél elegendőek ahhoz, hogy megmutassák azt a szélsőséges tartományt, amely az intelligens idegenek esetén felléphet. Valójában miért lenne az idegeneknek sima bőre? Lehetséges, hogy szőr fedi a testüket, ha például egy medveszerű lényből fejlődtek ki.

Az arc elrendezése

Amint már említettük, ezt főként a szájhoz közeli szag- és ízérzékelők, valamint a sztereo látás és a binaurális hallás szükségessége korlátozza. Ezen felül az arc elrendezésének lehetőségei ésszerűen szélesek skálán mozoghatnak.

Az ujjak száma

A variációk itt is szélesek lehetnek, bár a tíznél több kéz vagy lábujj túlzottnak tűnik, és az agy számára nehezen koordinálható. Kevesebb, mint négy ujj a kézen azonban megnehezítené az alaptechnológia manipulálását.

Belső jellemzők

Az intelligens földönkívüliek belső emésztőrendszere, kardiovaszkuláris és tüdőrendszere valószínűleg egészen más lehet, és nem lehet felsorolni az összes variációt.

A lehetséges reakciónk

Az intelligens idegenekről szóló közvetlen benyomásaink kritikus jelentőséggel bírnak abban, hogy a társadalom hogyan reagál később az érintkezésre. Az intelligenssé válás evolúciós követelményei, valamint a Föld és az idegen bolygók valószínű hasonlóságai miatt az intelligens földöníkvüliek alapvetően humanoid formájúak lehetnek. Ezért a reakciónk valószínűleg nem lenne túl szélsőséges.

Az intelligens földönkívüliekkel történő találkozás tehát nem fog sokkolni minket, ugyanakkor meglepőek lehetnek és érdekelhetnek bennünket, de valószínűtlen, hogy az emberiség félelmetesnek találja az idegenek fizikai megjelenését. (1)


(1) - https://www.esolibris.com/articles/ufo/alien_appearance.php
Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,28,Afrika,141,agy,365,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,91,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,26,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,2,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,8,állati tudatosság,50,állatvilág,619,allergia,14,álmatlanság,3,álom,56,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,9,Amerika,1545,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,472,angyal,13,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,94,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,32,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,103,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,2,Argentína,37,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,64,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,40,átok,5,atombomba,96,atomenergia,86,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,201,Ausztria,30,autizmus,18,autó,37,autoimmun betegség,1,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,50,baleset,34,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,2,Bankrendszer,296,bányászat,38,Barbados,1,barlang,43,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,28,Belize,3,belső hang,9,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,13,betegség,687,beton,3,Bhután,3,Biblia,98,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,11,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,4,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,4,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,20,bőrszín,3,börtön,2,Brazília,86,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,39,chip,1,CIA,152,Ciprus,5,Costa Rica,10,cukor,20,cukorbetegség,21,cunami,1,csakra,7,család,2,családfakutatás,1,csapadék,3,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,9,csillagászat,306,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,9,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,13,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,38,Dél-Amerika,2,Dél-Korea,43,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,66,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,36,DNS,329,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1112,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dszinn,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,813,éghajlat,184,ego,2,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,294,Einstein,86,éjjellátó,1,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,109,elektromos autó,145,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos mező,1,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,7,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,213,élet a halál után,167,életcél,7,elhízás,4,elme,3,elme kontroll,76,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,60,előző élet,16,elveszett nyelv,6,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,41,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,64,empátia,16,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,83,enzim,1,epilepszia,4,építészet,431,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,4,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,erózió,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,168,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,42,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,17,Észtország,10,étel,205,Etiópia,15,Etruszkok,3,Eurázsia,7,Európa,290,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,40,extrém időjárás,86,ezüst,7,fa,86,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,40,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejátültetés,1,fejlődés,333,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,25,félelem,117,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,131,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,21,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,9,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,18,film,360,filozófia,5,Finnország,37,fizika,111,fjord,1,fluorid,4,fóbia,5,fog,4,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,folyó,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,675,föld alatti város,11,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,800,földrengés,100,Fönícia,1,Franciaország,203,frekvencia,35,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,17,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,79,gáz,23,genetika,239,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,21,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,149,globális lehűlés,70,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,17,gondolkodás,2,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,69,grafén,12,gravitáció,41,gravitációs hullám,8,Grönland,20,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyász,1,gyémánt,21,gyermekfejlődés,261,gyermekmunka,2,gyógyítás,349,gyógynövény,87,gyógyszeripar,160,gyorsétel,2,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,476,hacker,5,hadi fejlesztés,97,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,126,halálközeli élmény,51,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,17,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,11,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,9,hibrid faj,7,hidegháború,34,hidrogén,16,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,10,hipnózis,11,hírek,1729,hírszerzés,3,hit,20,Hold,283,holdbázis,25,holdfogyatkozás,6,holdjáró,17,Hollandia,82,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,8,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,12,Húsvét-sziget,6,hüllő,22,Hüperborea,1,idegen elrablás,92,idegen lény,423,idegen technológia,318,idegsejt,11,idézet,3,idő,61,időgép,19,időhurok,1,időjárás,88,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,3,időutazás,61,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,13,illóolaj,6,illúzió,11,ima,1,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,27,India,197,indián,18,indigó gyerekek,11,Indonézia,41,influenza,4,információ,12,ingyen energia,102,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,57,internet,73,intuíció,8,invázió,2,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,59,Isten,182,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,163,James Tyberonn,1,Japán,279,járvány,355,játék,7,jég,65,jéghegy,1,jégkorszak,24,Jemen,10,Jézus,63,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,55,jövőbelátás,43,Jugoszlávia,2,Jupiter,39,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,131,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,125,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,kerékpár,1,Kereszténység,98,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,9,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,70,kiméra,3,Kína,650,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,42,kísértet,14,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,46,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,34,kommunikáció,107,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,624,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,202,köröm,1,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,280,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,2,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptoföldiek,1,kriptovaluta,45,kristály,38,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,10,Kuba,9,kultúra,28,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,kutya,1,Kuvait,8,kvantumfizika,166,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,57,láthatatlanság,4,látomás,6,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,2,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,28,légzés,13,lélek,130,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,425,Lemúria,3,Lengyelország,60,létezés,8,Lettország,1,levegő,73,levitáció,7,lézer,56,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,25,madarak,2,magány,13,mágia,8,magmatizmus,1,mágnes,3,mágneses mező,88,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,177,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,223,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,21,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,134,médium,4,megalit,38,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,162,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,67,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,59,méregtelenítés,8,mérés,3,mérgezés,37,Merkúr,15,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,248,metaanyag,2,meteor,68,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,147,mezoamerika,8,Mezopotámia,14,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,4,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,96,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,99,műtét,5,művészet,210,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,262,napciklus,7,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,11,Naprendszer,208,napszél,21,naptár,1,NASA,410,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,7,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,349,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,14,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,52,Nostradamus,11,növények,281,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,96,okkultizmus,5,okostelefon,42,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,199,Olmékok,5,oltás,177,olvasás,1,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,2,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,754,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,321,önkényuralom,2,önvezető autó,34,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,74,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,21,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,458,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,72,ősi technológia,191,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,23,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,3,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,18,Palesztina,27,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,4,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,7,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,116,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,80,pénz,423,permafroszt,1,Peru,99,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,125,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,4,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,33,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,78,pubertás,1,Puerto Rico,11,pulzár,1,rabszolgaság,9,rádió,1,radioaktív,12,rákbetegség,159,rakéta,2,reaktor,2,recept,1,régészet,978,reiki,1,reinkarnáció,36,rejtélyek,723,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,229,repülő autó,6,repülő humanoid,3,rezgés,19,robot,35,robotok,152,ródium,1,Római Birodalom,87,Románia,18,Roswell,40,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,13,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,217,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,52,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,22,smaragd,1,só,23,sors,2,sótalanítás,9,sör,1,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,111,spiritualitás,381,sport,40,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,13,stressz,45,sugárzás,60,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,61,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,szállítás,1,számítástechnika,180,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,35,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,14,szellemek,88,szellemváros,2,szem,62,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,19,szent geometria,1,szent grál,1,Szerbia,13,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szervátültetés,2,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,12,szimbiózis,1,szimuláció,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,58,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,89,szökőár,13,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,44,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,4,táplálkozás,99,tarot,2,társadalom,148,távolbalátás,31,technológia,1365,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,26,tengervíz,248,teremtés,43,terhesség,4,téridő,20,térkép,6,térmeghajtás,3,természet,470,természetfeletti,62,természetvédelem,62,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,99,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,20,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,24,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömeg,1,tömegmédia,65,Törökország,122,történelem,1223,törzs,2,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,125,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,795,tudomány,1256,túlnépesedés,9,túlvilág,155,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,6,tűzönjárás,1,ufo,918,UFO felfedés,107,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,410,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,11237,új pénzügyi rendszer,175,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,89,ultrahang,9,Univerzum,259,Uránusz,12,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,4,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,684,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,15,űrtechnológia,237,űrutazás,170,űrverseny,10,üstökös,22,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,179,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,270,valóság,48,vámpír,5,Vatikán,97,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,70,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,44,Vénusz,31,vér,45,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,10028,videojáték,17,Vietnam,18,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világrend,1,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,243,vitamin,21,víz,379,vízenergia,13,vízesés,2,víznyelő,16,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,13,vulkánkitörés,89,Wi-Fi,16,WikiLeaks,34,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,61,zeneipar,4,Zimbabwe,5,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Milyen fizikai megjelenésűek lehetnek az intelligens földönkívüli lények?
Milyen fizikai megjelenésűek lehetnek az intelligens földönkívüli lények?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPtLou3ygzquzeEEVviBXf8H2yGZCkWSITX1z5xkJO1B8PT4wAbCS0NFTMwk73m3NrLqbjlGdHkI-Y6ieylsFGLJgQhGtfgD432VWGvTVXswP5kl5ScfI8-rL1Ze5CPP8yjXX0oLb44ls/s1600/intelligens-idegen-f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli-l%25C3%25A9ny-test--fel%25C3%25A9p%25C3%25ADt%25C3%25A9s--tudom%25C3%25A1ny--video--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPtLou3ygzquzeEEVviBXf8H2yGZCkWSITX1z5xkJO1B8PT4wAbCS0NFTMwk73m3NrLqbjlGdHkI-Y6ieylsFGLJgQhGtfgD432VWGvTVXswP5kl5ScfI8-rL1Ze5CPP8yjXX0oLb44ls/s72-c/intelligens-idegen-f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli-l%25C3%25A9ny-test--fel%25C3%25A9p%25C3%25ADt%25C3%25A9s--tudom%25C3%25A1ny--video--2020--%25C3%25BAj-vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/05/milyen-fizikai-megjelenesuek-lehetnek.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2020/05/milyen-fizikai-megjelenesuek-lehetnek.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy