Kiderült, hogy a világ vezetőit hamis globális felmelegedési adatokkal manipulálták

A Mail on Sunday pár napja megdöbbentő bizonyítékot tárt fel arra vonatkozóan, hogy a szervezet, amely a világ éghajlati adatainak első s...


A Mail on Sunday pár napja megdöbbentő bizonyítékot tárt fel arra vonatkozóan, hogy a szervezet, amely a világ éghajlati adatainak első számú forrása sietve adott ki egy mérföldkőnek számító tanulmányt, amely eltúlozta a globális felmelegedést és úgy időzítették, hogy ezzel befolyásolják a történelmi Párizsi Megállapodást az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Egy magas szintű informátor elmondta a lapnak, hogy az amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) megsértette saját szabályait a tudományos megalapozottságra vonatkozóan, amikor megjelentette a szenzációs de hibás jelentést, amelynek célja az volt, hogy a legnagyobb hatást váltsa ki a világ vezetőiből, köztük Barack Obamából és David Cameronból az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján Párizsban 2015-ben.

A jelentés azt állította, hogy a "szünet" vagy "lassulás" a globális felmelegedésben az 1998 óta tartó periódusban - ENSZ tudósok jelentették be 2013-ban - soha nem létezett, és hogy a világ hőmérséklete gyorsabban emelkedik, mint ahogy a tudósok várták. Az NOAA által elindított piár fanfár az egész világ valamennyi médiáján végigsöpört, és ismétlődően idézték a politikusok és a döntéshozók.

Dr. John Bates
De Dr. John Bates informátor, az NOAA feddhetetlen hírnevű vezető tudósa megcáfolhatatlan bizonyítékokat mutatott be a Mail on Sundaynek, hogy a tanulmány félrevezető, "ellenőrizetlen" adatokon alapult.

Soha nem ment keresztül az NOAA szigorú belső értékelési eljárásán, melyet Dr. Bates dolgozott ki.

A hibás adatok közzététele miatti heves kifogásait felülírták az NOAA felettesei, amit "otromba kísérletnek" nevezett, hogy "fokozzák a hatást," ami "Lassulásirtó" tanulmányként vált ismertté.

Az általa közzétettek valószínűleg megerősítik Trump elnök eltökéltségét, hogy életbe léptesse ígéreteit, hogy megfordítsa elődje zöld politikáját és kivonuljon a párizsi alkuból, kiváltva ezzel egy intenzív politikai lármát.

Egy exkluzív interjúban Dr. Bates megvádolta Thomas Karlt, a tanulmány vezető szerzőjét, aki az elmúlt évig az NOAA azon részlegének igazgatója volt, amely az éghajlati adatokat gyártotta - a Nemzeti Környezeti Információs Központ (NCEI) - "ragaszkodva a döntésekhez és tudományos választásokhoz, amely maximalizálta a felmelegedést és minimalizálta a dokumentációt... annak érdekében, hogy lejárassa a globális felmelegedés szünet fogalmát sietve, hogy úgy időzíthesse a tanulmányt, hogy az befolyásolja a nemzeti és nemzetközi klímapolitikai tárgyalásokat."

Dr. Bates egyike volt a két fő tudósnak az NCEI-nél Asheville-ben, Észak-Karolinában.

Az Amerikából, Nagy-Britanniából és az EU-ból érkező hivatalos delegációkat erősen befolyásolta a hibás NOAA tanulmány, miközben kialakították a Párizsi Megállapodást - és elkötelezte a fejlett nemzeteket, hogy lendületesen csökkentsék a fosszilis üzemanyagok használatát és hogy 80 milliárd fontot költsenek minden évben új, az éghajlattal kapcsolatos támogatási projektekre.

A "Klímagate" botránnyal kapcsolatos zavaró visszhangok röviddel a 2009-es ENSZ klímacsúcs után kerültek napvilágra, amikor a klímakutatók között folyó több ezer e-mail levelezés kiszivárgása azt sugallta, hogy manipulálták és eltüntették az adatokat. Voltak köztük brit szakértők a befolyásos Éghajlat Kutatócsoportnál a Kelet-Angliai Egyetemről.

Az NOAA 2015-ös "Lassulásirtó" tanulmánya két új hőmérsékleti adatsoron alapult - az egyik a bolygó felszínén a szárazföldi hőmérsékletek adatait tartalmazta, a másik pedig a tengerek felszínének hőmérsékletét.

Mindkét adatsor hibás volt. A Mail on Sunday úgy értesült, hogy az NOAA úgy döntött, hogy a tengeri adatbázist ki kell majd cserélni és jelentősen átdolgozni mindössze 18 hónappal azután, hogy kiadták, mert elkészítése során megbízhatatlan módszert használtak, amely túlbecsülte a felmelegedés sebességét. A felülvizsgált adatok alacsonyabb hőmérsékletet és lassulást fognak mutatni a legutóbbi felmelegedési tendenciákban.


A tanulmány által használt szárazföldi hőmérséklet adatbázist a használt szoftverben lévő hibák befolyásolták, ami a megállapításokat "bizonytalanná" tette.

A tanulmány az adatok egy előzetes "alfa" változatára hivatkozott, amelyeket soha nem hagytak jóvá illetve ellenőriztek.

A végső, jóváhagyott változatot még nem adták ki. Egyik adatot sem, melyeken a tanulmány alapult "archiválták" helyesen - ami egy kötelező eljárás annak biztosítására, hogy a nyers adatok és a folyamat során használt szoftver más tudósok számára is elérhető legyen, hogy ellenőrizhessék az NOAA eredményeit.
[post_ads_2]
Dr. Bates múlt év végén vonult nyugdíjba az NOAA-től 40 éves meteorológiai és éghajlat tudományi karriert követően. Nemrég 2014-ben az Obama adminisztráció egy különleges arany medált adott a munkájáért az új, állítólag nem kötelező érvényű előírások "kidolgozása és az éghajlati adatok megőrzése" miatt.

Amikor azonban a tanulmányt úgy időzítették, hogy azzal befolyásolják a párizsi konferenciát, Dr. Bates szerint ezeket a szabványokat kirívó módon figyelmen kívül hagyták.

A tanulmányt 2015 júniusában hozták nyilvánosságra a Science című folyóiratban. A dokumentum szerint a széles körben tárgyalt "szünet" vagy "lassulás" egy mítosz.

Thomas Karl
Kevesebb, mint két évvel korábban az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nagy sikerű tanulmánya, amely több száz tudós munkáján alapult a világ minden tájáról azt találta, hogy "egy sokkal kisebb növekedési tendencia volt megfigyelhető az elmúlt 15 évben 1998-tól 2012-ig, mint az elmúlt 30-60 év során." A szünet megmagyarázása kulcskérdés lett az éghajlattudományban. Ez magával ragadta a globális felmelegedés szkeptikusokat, mert a légkör szé-dioxid szintje továbbra is emelkedett.

Egyes tudósok azt állították, hogy a szünet létezése azt jelenti, hogy a világ éghajlata kevésbé érzékeny az üvegházhatású gázokra, mint azt korábban gondolták, ezért a jövőbeli felmelegedés lassabb lesz. Egyikük Judith Curry professzor, a Georgiai Technológiai Intézet akkori klímatudományi vezetője azt mondta, hogy a jövőbeli felmelegedés előrevetítésére használt számítógépes modellek "túl melegre futottak."

Ugyanakkor a "Lassulásirtó" tanulmány azt mondta, hogy a globális felmelegedés aránya 1950-től 1999-ig 0,113 Celsius fok volt évtizedenként, az arány 2000 és 2014 között magasabb volt, 0,116 Celsius fok évtizedenként. Ezért arra a következtetésre jutott, hogy az IPCC állítása a szünetről "már nem érvényes."

A hatása óriási volt és tartós. A publikálás napján a BBC azt mondta, hogy a szünet a globális felmelegedésben a "pontatlan adatok okozta illúzió volt."

Az egyik amerikai magazin "tudományos bombának" nevezte a tanulmányt, ami a szkeptikusokra hullott.

Ennek hatását lehetett látni még az elmúlt hónapban is az újságokban, amikor arról írtak, hogy Károly herceg egy Ladybird (londoni könyvkiadó) könyvet indít a klímaváltozásról, melyről nyíltan kijelentette: "Nincs olyan, hogy szünet... a bizonyítékok alapján nehéz elutasítani a tényeket."

A tengeri adatbázis, melyet Thomas Karl és kollégái használtak - az úgynevezett Kibővített Felújított Tengerfelszíni Hőmérsékletek 4-es verzió, vagy ERSSTv4, megháromszorozta a tenger feletti felmelegedést a 2000 és 2014 közötti évek során a mindössze 0,036 Celsius fokról - ahogy az a 3-as verzióban szerepel - 0,099 Celsius fokra évtizedenként. Egyedi mérések szerint a világ egyes részein 0,1 Celsius fokkal nőtt, és ez okozta a drámai növekedést a globális trendekben, amit a "Lassulásirtó" tanulmányban tettek közzé. De Dr. Bates szerint ezt a növekedést a hőmérsékletben kétes eszközökkel érték el. A legfontosabb hibája az volt, hogy felfelé "igazították" a rögzített és úszó bóják leolvasott adatait, melyek általában megbízhatóak. Dr. Bates kifejtette, hogy már régóta ismert, hogy a mérést végző hajók maguk is hőforrások, ezért a leolvasott adatok hajóról hajóra változnak, valamint a vízkiszorítás mértéke, ami a hajó terhelésétől függ szintén befolyásolja a leolvasott hőmérsékletet.


Dr. Bates azt mondta, hogy "Jó adataik voltak a bójákról. Majd kidobták és 'javították' őket a hajókról származó rossz adatok segítségével. Soha nem változtatjuk meg a jó adatokat, hogy elfogadjuk a rosszat, de ez az, amit ők tettek, hogy úgy tűnjön, mintha a tenger melegebb volna."

Az ERSSTv4 "korrigált" bója mérései 0,12 Celsius fokkal voltak magasabbak. Valamint figyelmen kívül hagyták a műholdak adatait, amelyek az alsó légkörben mérték a hőmérsékletet, ami szintén megbízhatónak tekinthető. Dr. Bates szerint a tanulmány társszerzői soha nem indokolták, hogy mit is csinálnak.

Most, néhányan ugyanezen szerzők közül elkészítették a függőben lévő, átdolgozott új változatát a tengeri adatbázisnak - ERSSTv5. A dokumentum tervezete, amely az 5-ös verziónál használt módszereket írja le, és amit a Mail on Sunday is látott azt jelzi, hogy az új verzió javítja a 4-es verzió hibáit, megváltoztatva a bója kiigazításokat és tartalmazni fog műholdas adatokat és méréseket egy speciális high-tech úszó bója hálózat, az úgynevezett Argo adataiból. Ennek eredményeként szinte bizonyos, hogy csökkenést fog mutatni mind az abszolút, mind a legújabb globális felmelegedést illetően.


A "Lassulásirtó" tanulmány által használt második adathalmaz az NOAA földi nyilvántartásának egy új változata volt, az úgynevezett Globális Történeti Klimatológiai Hálózat (GHCN), ami az egész világon megtalálható 4000 meteorológiai állomás hőmérsékleti adatainak elemzésén alapul.

Ez az új verzió úgy találta, hogy a hőmérsékletek alacsonyabbak voltak, mint gondolták, és a közelmúltban magasabbak, ezért a felmelegedés meredekebbnek látszott. A 2000-től 2014-ig tartó periódusra a tanulmány a melegedést 0,15 Celsius fokról 0,164 Celsius fokra növelte.

A tanulmány megjelenését követő néhány hétben Dr. Bates egy egyszemélyes vizsgálatot végzett. A felfedezései rendkívüliek voltak. Nem csak, hogy Karl és kollégái nem követték a szükséges formális jóváhagyási eljárásokat és archiválták az adatokat, hanem egy "nagyon kísérleti, kezdeti" programot használtak, hogy megpróbálják összekapcsolni a két korábbi különálló feljegyzéseket.

Ennek kellett volna átesnie a "páros homogenitás kiigazítás"-nak nevezett kritikus folyamaton, ami egy módszer az egyéni időjárási állomások "téves" leolvasásainak felderítésére, melynek során közeli állomások adataival hasonlítják azokat össze.


Ez a folyamat azonban hosszadalmas, gondos ellenőrzést igényel, ami csak most kezdődik, ezért az adatok nem voltak készen a működőképes alkalmazáshoz. Most, több mint két évvel a Science-ben megjelent tanulmányt követően a GHCN új változata még tesztelés alatt áll.

Sőt, a GHCN szoftvert komoly meghibásodások is sújtották. Ennek ereményeként annyira "instabillá" vált, hogy minden alkalommal, amikor a nyers hőmérsékleti adatokat futtatták a számítógépen, folyton eltérő eredményeket adott. A GHCN új, hibamentes változatát még nem hagyták jóvá és adták ki. Ez "lényegesen eltérő" attól, amit Karl és szerzőtársai használtak, mondta Dr. Bates.

Dr. Bates elmondta, hogy az archiválás és a teljes dokumentáció elérhetővé tételének elmulasztásával nem csak az NOAA szabályait szegték meg, hanem azokat is, melyeket a Science fektetett le. Mielőtt tavaly nyugdíjba vonult, továbbra is felvetette a kérdést. Aztán jött az utolsó bomba. "Rájöttem, hogy a szoftver futtatásához használt számítógép teljesen meghibásodott," - mondta Dr. Bates.

A hiba oka ismeretlen, de ez azt jelenti, hogy a "Lassulásirtó" tanulmányt soha nem reprodukálhatják vagy hitelesíthetik más tudósok.

A tanulmány hibás következtetéseit széles körben tárgyalták a párizsi éghajlat-változási konferencia küldöttei. Karl régóta fennálló kapcsolatban állt Obama elnök vezető tudományos tanácsadójával, John Holdrennel, ami egy forró drótot jelentett számára a Fehér Házba.

Holdren erős szószólója volt a kibocsátás mérséklési intézkedéseknek. Nagy-Britannia akkori miniszterelnöke David Cameron azt állította a konferencián, hogy a "tudósok 97 százaléka azt mondja, hogy az éghajlatváltozás sürgető és ember alkotta, és foglalkozni kell vele," és "egy kötelező érvényű jogi mechanizmusra" szólított fel, hogy biztosítsák, hogy a világ nem melegszik 2 Celsius foknál többet az iparosodás előtti időkhöz képest.

Obama elnök a Tiszta Energia Tervét hangsúlyozta a konferencián, amely elrendeli az amerikai erőművek esetében a kibocsátás nagymértékű csökkentését.

Trump elnök azóta ígéretet tett, hogy a kukába dobja és kivonul a Párizsi Megállapodásból.

Bármi is veszi át a helyét, "egy alapvető változásnak kell történnie abban, ahogy az NOAA kezeli az adatokat, hogy az emberek ellenőrizni és érvényesíteni tudják a tudományos eredményeket. Remélem, hogy ez egy ébresztő lesz az éghajlati tudományos közösség számára, egy jel, hogy helyükre kell tennünk a folyamatokat, hogy ez a fajta tévedés ne történhessen meg újra és újra," - mondta Dr. Bates.

Daily Mail

A nagy globális felmelegedés átverés




Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,36,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,344,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,89,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,24,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,597,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1505,aminosav,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,97,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,35,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,61,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,7,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,1,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,41,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,676,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,8,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,83,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,37,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,286,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1089,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,23,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,794,éghajlat,174,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,103,elektromos autó,143,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,55,élővilág,57,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,29,emberáldozat,10,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,60,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,424,erdő,4,erdősítés,22,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,161,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,37,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,194,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,285,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,84,ezüst,7,fa,82,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,330,fekete lyuk,52,feldolgozott étel,22,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,129,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,358,filozófia,5,Finnország,37,fizika,104,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,658,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,783,földrengés,95,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,75,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,145,globális lehűlés,67,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,255,gyermekmunka,2,gyógyítás,346,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,95,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1712,hírszerzés,3,hit,18,Hold,268,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,6,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,86,idegen lény,404,idegen technológia,302,idegsejt,10,idézet,3,idő,54,időgép,18,időhurok,1,időjárás,85,időjárás módosítás,52,időjárási fegyver,15,időkapszula,5,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,25,India,189,indián,16,indigó gyerekek,11,Indonézia,38,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,172,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,50,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,123,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,68,kiméra,3,Kína,630,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,200,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,268,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,51,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,25,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,421,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,82,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,12,manó,1,Marokkó,3,Mars,216,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,18,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,20,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,63,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,228,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,143,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,92,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,97,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,255,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,11,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,201,napszél,19,naptár,1,NASA,393,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,2,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,64,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,196,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,27,Orionidák,1,Oroszország,751,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,1,önismeret,317,önkényuralom,2,önvezető autó,32,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,66,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,1,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,2,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,78,pénz,419,permafroszt,1,Peru,95,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,67,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,10,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,935,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,685,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,222,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,28,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,81,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,48,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,17,sötét energia,4,Spanyolország,107,spiritualitás,372,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,67,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,69,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,58,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,2,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,57,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1328,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1174,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,113,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,781,tudomány,1196,túlnépesedés,9,túlvilág,144,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,885,UFO felfedés,102,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,399,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10858,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,252,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,9,utazás,7,űrállomás,43,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,660,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,10,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,20,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,258,valóság,46,vámpír,4,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,29,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9658,videojáték,17,Vietnam,18,viking,16,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,367,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,11,vulkánkitörés,87,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Kiderült, hogy a világ vezetőit hamis globális felmelegedési adatokkal manipulálták
Kiderült, hogy a világ vezetőit hamis globális felmelegedési adatokkal manipulálták
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifXHn0AIK8YrV59vRPbI4efgDK7_aLNCLCM5Fo7FRhcRPNEnU0isLWeGobqtJnsiUvGssd7F0EfRtxYZPemA38u7EGf1TlBkXn0ppa5C7S_-wT1FQq7pheWc6Z7De-A5WVZOfmpi-5Wgg/s1600/glob%25C3%25A1lis+felmeleged%25C3%25A9s+hazugs%25C3%25A1g+noaa+hamis+adatok+tenger+sz%25C3%25A1rzaf%25C3%25B6ld+h%25C5%2591m%25C3%25A9rs%25C3%25A9klet-video-film-dokumentumfilm-trump-kl%25C3%25ADma-v%25C3%25A1ltoz%25C3%25A1s-2017-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifXHn0AIK8YrV59vRPbI4efgDK7_aLNCLCM5Fo7FRhcRPNEnU0isLWeGobqtJnsiUvGssd7F0EfRtxYZPemA38u7EGf1TlBkXn0ppa5C7S_-wT1FQq7pheWc6Z7De-A5WVZOfmpi-5Wgg/s72-c/glob%25C3%25A1lis+felmeleged%25C3%25A9s+hazugs%25C3%25A1g+noaa+hamis+adatok+tenger+sz%25C3%25A1rzaf%25C3%25B6ld+h%25C5%2591m%25C3%25A9rs%25C3%25A9klet-video-film-dokumentumfilm-trump-kl%25C3%25ADma-v%25C3%25A1ltoz%25C3%25A1s-2017-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2017/02/kiderult-hogy-vilag-vezetoit-hamis.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2017/02/kiderult-hogy-vilag-vezetoit-hamis.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy